Hybride warmtepomp Kerkwijk Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: bezuinig €30 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De welbekende verwarmingsketel (als Nefit, Atag, Remeha, Intergas) is niet meer toegestaan vanaf 2021. Jouw klassieke gasgestookte ketel mag je dan alleen vervangen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Bijvoorbeeld zonneboiler, biomassaketel, infraroodpanelen, pelletkachel, elektrische cv-ketel of een warmtepomp. De laatstgenoemde is zeer populair, maar ook duur. Een tussenweg is nu ook mogelijk: het hybride warmtepomp systeem in Kerkwijk met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. Betaalbaar, is geschikt voor bestaande bouw en nieuwbouw, en gunstig voor de energienota. Hieronder analyseer je handige informatie over werking, voordelen en nadelen , verschillende soorten, subsidies enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met de oude & vertrouwde verwarmingsketel. Een vrij gangbare installatie in Kerkwijk. Een hybride installatie is rendabel voor wat oudere woningen en meer recente woningen. Een probleemloze en vrij betaalbare aanpak om het gasverbruik terug te dringen. Bovendien is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Je gasverbruik neemt af met zo’n 72%. De hr-ketel “helpt” bij piekverbruik.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is beschikbaar in verschillende soorten. Sommige installaties dragen bij aan ruimteverwarming, en andere modellen zorgen voor alleen warm tapwater. Voor eigenlijk elk huis is er een passende installatie. Belangrijk: enige vorm van isolatie is een vereiste. Welke uitvoering past bij mijn budget en eisen? Verderop detecteer je aanvullende details over de 2 meest populaire installaties (of check CTC).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Kerkwijk. Een soort airco-installatie neemt warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). Deze energie gaat via leidingen naar het binnendeel van de installatie. De warmtepomp verandert de buitenlucht naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

Miljoenen huizen beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp profiteert van aanwezige lucht uit keuken, badkamer etc. Deze vrijgekomen warmte geeft het af aan de hr-ketel. Hier vindt een proces plaats dat helpt voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en voor het maken van warm tapwater. Het systeem werkt doelmatig. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Voordelig

Een hybride opstelling is al verkrijgbaar vanaf €2500.

Makkelijk te installeren

Prima te integreren in bestaande woningen.

Een 'groen' systeem

Vermindert gasverbruik met 80%. Bewuste energie!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. Het is niet duur, de subsidies zijn hoog en je wekelijkse energieverbruik neemt flink af, plus uitstoot van CO-2 in gemeente Zaltbommel. Hoeveel precies? Verderop bekijk je meer info (of vraag een warmtepomp offerte Kerkwijk op).

Geld besparen met de hybride warmtepomp gaat langs 2 kanten: je bespaart op je energielasten, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). In het schema geeft onze expert een toelichting. Met een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een doorsnee-woning (eenpersoons) – ongeveer zo’n €280 per jaar. Daarbij beperk je de Co-2 uitstoot tot 1650 kilo. Lekker geld overhouden en daarnaast erg milieubewust. Je treft hier ook uitgebreide info over hybride warmtepomp t Zandt.

Type opstelling Energieverbruik* Energielasten* Bezuiniging* CO2-uitstoot
Normale HR-ketel 1900 m3 gas €1197 €0 2850 kilo
Warmtepomp 5 kW met Gewone CV-ketel 900 m3 gas + 1750 kWh per jaar €917 €280 1650 kilo

* Per kalenderjaar (update april 2024).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Kerkwijk? (update april 2024)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Maak hiervoor een complete rekensom met kosten van de apparatuur, aansluitkosten, subsidies en besparing om energie. Er is een speciale warmtepomp subsidie (ISDE). Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Gelderland.

Prijs van het systeem

Het totaalplaatje bestaat voornamelijk uit de investering in de installatie. Een specialist voor het aanleggen kost gemiddeld gezien 25% van de verkoopprijs. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, echter het gasverbruik daalt enorm. Probeer een schatting te maken om te weten wat het echte kostenplaatje is via een installatiebedrijf uit Kerkwijk.

Subsidie (ISDE) in Kerkwijk

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland biedt een royale subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, pelletkachels, biomassaketel, het warmtenet en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee je een bedrag ontvangt tussen de €2100 – €4400. De exacte hoogte van de subsidie heeft te maken met het type, vermogen (kW) en energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te begroten moet je beslist alle bovenstaande zaken verrekenen. De prijs van het apparaat, installatie, de energiebesparingen en de hoogte van de subsidie. Over het algemeen volgt een behoorlijk rendement + gemiddelde terugverdientijd van plus minus 8 jaar. Bij de geavanceerde producten met aardwarmte (boring) duurt dat aanzienlijk langer.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem werkt ander dan een standalone (volledig elektrische) pomp. Het werkt namelijk met diverse warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, warm water om te douchen en te wassen, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Je kunt denken aan allerlei combinaties. De gasketel (CV) blijft werken als er extra veel vraag is. Selecteer tenminste een gecertificeerde installateur in Kerkwijk. Bovendien kan je zonnepanelen en/of een zonneboiler installeren. Alles over dit onderwerp bekijk je hierna.

Combineren met CR-ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een goede HR-ketel (bijv. van Berreta + Saunier Duval) is wel onmisbaar. De gasgestookte ketel treedt in werking bij piekverbruik. Onder andere bij strenge vorst. Belangrijk: niet elke hr-ketel werkt samen met een warmtepomp. Lees je goed in voordat je tot een aankoop overgaat. Mensen zochten ook naar: hybride systeem in De Groeve installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente Zaltbommel)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. De benodigde energie kun jij uiteraard laten opwekken door je eigen zonnepanelen. De opgewekte stroom wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Het is een goede stap vooruit richting gasvrij wonen in Kerkwijk.

Combineren met zonneboiler

Met een eigen zonneboiler kun jij 24/7 aanspraak maken op heet water voor dagelijks gebruik, om te douchen of voor de wasmachine. Deze producten zijn te koop in formaten groot en klein. Door te kijken naar aantal inwoners en energiegebruik maak je de keuze voor een kleine (200 liter) of grote variant (350 liter). Met een speciaal type zonnecollectoren op je woning wordt warm water gemaakt en in de boiler opgeslagen. Overdag wordt er warm water opgewekt die je zelf in de avond weer verbruikt.

Direct een hybride systeem in Kerkwijk laten plaatsen voor radiatoren of vloerverwarming? Aanvraag warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!