Hybride warmtepomp Linde Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: spaar €500 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De ouderwetse hr-ketel (Intergas, Remeha, Vaillant, Nefit) gaat vanaf 2021 helemaal in de ban. Jouw huidige ketel hr-ketel mag je dan slechts omwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Denk daarbij aan pelletkachel, infraroodpanelen, elektrische cv-ketel, zonneboiler, het warmtenet of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid is het meest interessant, maar is zeker niet goedkoop. Daar is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem in Linde met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. Niet al te duur, het past in vrijwel elke woning, en het verlaagt de CO-2 uitstoot. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je handige details over kosten, geschatte besparing, energiekosten, subsidies enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op de welbekende gasgestookte ketel. Het wordt veel toegepast in Linde. Een dergelijk hybride opstelling wordt veel toegepast in bestaande bouw en nieuwe huizen. Een ongecompliceerde en betaalbare manier om het gasverbruik te verminderen. Daarbovenop is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit ventilatie- of buitenlucht. Je gasverbruik minimaliseer je zo met 80%. De cv-ketel springt alleen bij als het nodig is (bijv. bij koude dagen).

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei soorten en maten. Sommige types verwarmen puur de woning, en andere modellen dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor praktisch elk type woning is er een passende installatie. Goed om te weten: matige tot goede isolatie is een vereiste. Welke uitvoering matcht bij mijn woning? Hieronder signaleer je meer info over de 2 meest populaire installaties (of check Eneco warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Linde. Het buitendeel (een soort airco) haalt warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). De gewonnen energie gaat door leidingen naar het binnendeel. De warmtepomp zet de buitenlucht om naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. Een warmtepomp voorziet in de centrale verwarming, de opwarming van het gebruikswater komt via de ketel. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

Miljoenen huizen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp profiteert van lucht uit het huis zelf. De gewonnen warmte geeft het af aan de hr-ketel. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte voor het verwarmen van de woning en voor water om te douchen/koken/wassen. Het systeem werkt zeer efficiënt. Hierdoor kun je de energiekosten aanzienlijk reduceren. Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Voordelig

Een hybride opstelling is beschikbaar vanaf €3500.

Makkelijk te installeren

De installateur is er 1 dag mee bezig

Verantwoord verwarmen

Verminder het gasverbruik met 70%. Verantwoordelijkheid nemen!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. De kostprijs is laag, je kunt profiteren van subsidies en je energielasten dalen flink, net als de CO2-uitstoot in gemeente De Wolden. Dat klinkt goed, maar concreet? Hierna analyseer je praktische informatie (of vraag een warmtepomp offerte Linde aan).

Besparen met een hybride warmtepomp kan je op twee manieren uitleggen: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en de uitstoot van Co-2 gaat naar beneden. Rechts worden twee situatie nader bekeken. Via een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in het geval van een eengezinswoning – om en nabij de €330 per 12 maanden. Bovendien minimaliseer je de uitstoot van CO-2 tot 2200 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en goed voor het milieu. Andere regio? Bekijk nu direct alles over hybride warmtepomp Visvliet.

Type systeem Gas + Elektra verbruik* Energiekosten* Besparingen* CO2-uitstoot
Normale HR-ketel 1550 m3 gas €976,5 €0 3400 kilo
Warmtepomp 5 kW met Gewone CV-ketel 550 m3 gas + 1500 kWh per jaar €646,5 €330 2200 kilo

* Berekend op jaarbasis (update april 2024).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Heb ik recht op subsidie voor mijn warmtepomp in Linde? (update april 2024)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Maak hiervoor een complete rekensom met kosten van de apparatuur, installatiekosten, Investeringssubsidie duurzame energie en stroomverbruik. Er is een speciale warmtepomp subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Drenthe.

Productprijs

De totale kosten bestaan o.a. uit de investering in de installatie. Daarnaast bedragen de installatiekostengemiddeld gezien 25% van de kostprijs. Het stroomverbruik stijgt, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Dit dien je met elkaar te verrekenen om te weten wat het echte kostenplaatje is via een installatiebedrijf uit Linde.

ISDE Subsidie in Linde

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland hanteert een vorstelijke subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als infraroodpanelen, pelletkachels, zonneboilers, biomassaketel, elektrische cv-ketels en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €1500 tot €2600. De exacte hoogte van de subsidie komt tot stand op basis van het merk, het aantal KW en het energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te calculeren betaam je alle bovenstaande zaken verrekenen. De totale kosten, de energie die je minder gaat verbruiken, en de subsidies. In de regel vloeit hieruit voort een noemenswaardig rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van +/- 7 jaar. In gevallen van volledig elektrisch met aardwarmte (boring) ligt dit natuurlijk wat langer.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem onderscheidt zich van een standalone (volledig elektrische) pomp. Je bent genoodzaakt te kiezen voor 2 of meer warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en stroom voor alle elektrische apparaten heb je veel vermogen nodig (combineren). Hiervoor zijn tal van oplossingen. De gasketel (CV) blijft werken bij piekverbruik. Selecteer wel een gediplomeerde installateur in Linde. Daarbij kan jij een zonneboiler en/of zonnepanelen kiezen. Meer daarover check je in onderstaande alinea.

Combineren met bestaande CV ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een (vrij) nieuw gekochte HR-ketel (bijvoorbeeld van Baxi of natuurlijk Remeha) is wel nodig. Je gasketel wordt alleen geactiveerd wanneer dat echt nodig is. Bijvoorbeeld in de winter. Update: niet elke cv kan je laten samenwerken met een warmtepomp. Lees je goed in voor je overgaat tot de aankoop. Bekijk ook de mogelijkheden voor: hybride systeem in Eemshaven installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente De Wolden)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. De benodigde elektriciteit kun jij uiteraard genereren met eigen zonnepanelen. Deze stroom wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Een goede stap richting een gasvrije woning in Linde.

Zonneboiler toevoegen

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, heb je altijd de beschikking over opgewarmd water voor normaal gebruik, voor de bad/douche of voor de wasmachine. Deze producten zijn te koop in diverse afmetingen. Met het aantal huisgenoten als basis en energiegebruik maak je de keuze voor een kleine (200 liter) of een model met extra capaciteit (325 liter). Met behulp van innovatieve zonnecollectoren op jouw dak kan water worden verwarmd. Overdag wordt er warm water opgewekt die in de avond meteen consumeerbaar is.

Ook een hybride systeem in Linde laten plaatsen voor radiatoren of vloerverwarming? Check warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!