Hybride warmtepomp Nieuw Beerta Een combi van warmtepomp en CV-ketel: spaar €350 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “gewone” cv-ketel (van Vaillant, Atag, Nefit, Intergas) mag je vanaf 2021 niet meer vervangen. Jouw oude & vertrouwde hr-ketel mag je dan slechts omwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Interessante opties zijn zonneboiler, pelletkachel, elektrische cv-ketel, het warmtenet, biomassaketel of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp is zeer populair, hoewel het ook een aardige investering vergt. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem in Nieuw Beerta met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. De investering is niet enorm, eenvoudig te installeren en je gasverbruik zal drastisch afnemen. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je aanvullende uitleg over voordelen en nadelen , verschillende soorten, energiekosten, subsidies en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige ketel verwarmingsketel. Het wordt veel toegepast in Nieuw Beerta. Een hybride installatie wordt veel toegepast in bestaande bouw en nieuwe huizen. Een probleemloze en relatief goedkope wijze om het gasverbruik te verminderen. Bovendien is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp haalt warmte uit buiten- of ventilatielucht. Je gasverbruik daalt al gauw met 64%. De CV-ketel “helpt” als er extra veel vraag is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige types zorgen voor een verwarmd huis, en andere modellen dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor praktisch elk type woning is er een oplossing. Goed om te weten: enige vorm van isolatie is een vereiste. Welke installatie matcht bij mijn woning? Verderop lees je aanvullende details over de ventilatie- en buitenluchtpomp (en check Sinclair systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Nieuw Beerta. Een speciale buitenventilator “vangt” warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). De gewonnen warmte gaat door een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. Het systeem vormt de buitenlucht om naar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, en de cv-ketel voor warm tapwater. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het gros van de huizen beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp profiteert van afgezogen ventilatielucht in de woning. Deze vrijgekomen warmte wordt naar de gasketel gestuurd. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte bij het verwarmen van de woning en voor water om te douchen/koken/wassen. Het apparaat werkt doelmatig. Hierdoor kun je de energiekosten aanzienlijk reduceren. Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride opstelling is al verkrijgbaar vanaf €2600.

Eenvoudig te plaatsen

Werkt ook prima met radiatoren

Verantwoorde keuze

Reduceert gasverbruik met 75%. Bewuste energie!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. De kostprijs is laag, de verschillende subsidies zijn serieus en je wekelijkse energieverbruik neemt flink af, plus CO2-uitstoot in gemeente Oldambt. Dat klinkt goed, maar concreet? Onderstaand lees je praktische informatie (of vraag een warmtepomp offerte Nieuw Beerta op).

Geld besparen met de hybride warmtepomp doe je aan twee kanten: je bespaart op je energielasten, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. In de tabel geeft onze expert een toelichting. Op basis van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -in een doorsnee-woning (eenpersoons) – al gauw €340 per 12 maanden. Bovendien neemt de Co-2 uitstoot af met zo’n 2300 kilo. Flink wat goed besparen en je bestrijdt het broeikaseffect. Je treft hier ook uitgebreide info over hybride warmtepomp Woold.

Type installatie Energieverbruik* Energienota* Bezuinigen* CO2-uitstoot
HR-ketel 1650 m3 gas €1039,5 €0 3500 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel 650 m3 gas + 1450 kWh per jaar €699,5 €340 2300 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update april 2024).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Nieuw Beerta? (update april 2024)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met kostprijs, kosten van de installateur, subsidies en het verwachtte energieverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is zo gek nog niet in de provincie Groningen.

Kosten van de pomp

Het totaalplaatje bestaat voornamelijk uit de kostprijs van het systeem. Ook de installateur is niet gratis, ga uit van 40% van het artikel. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, terwijl je minder gas stookt. Verreken de stroom- en gaskosten voor een compleet beeld van de kosten via een installatiebedrijf uit Nieuw Beerta.

ISDE Subsidie in Nieuw Beerta

Het rijk hanteert een gulle subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als zonneboilers, het warmtenet, pelletkachels, elektrische cv-ketels, biomassaketel en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €1400 – €4700. Het totale bedrag wordt afgeleid a.d.h.v. het merk, vermogen (uitgedrukt in kW) en het energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te ramen moet je alle aspecten in een berekening gooien. Kosten systeem + installatiekosten, de energiebesparingen en vanzelfsprekend de subsidie. Vaak volgt een serieus rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van +/- 7,5 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen met boringen en grondwater is dit vaak minimaal 13 jaar.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem is anders dan een all-electric (volledig elektrisch) model. Het werkt namelijk met 2 of meer warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, heet water voor de douche en keuken, en stroom voor alle elektrische apparaten moet je energiebronnen combineren. Hiervoor zijn tal van oplossingen. De gasgestookte ketel doet z’n werk op wanneer dat echt nodig is. Vraag wel een vakbekwame installateur in Nieuw Beerta. Bovendien kun je zonnepanelen / zonneboilers kiezen. Meer daarover tref je hieronder.

Combineren met CR-ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een compatibel HR-ketel (van een merk als Agpo + Saunier Duval) is onmisbaar. Je gasketel wordt alleen geactiveerd als je opeens veel warm water gebruikt. Onder andere als de temperatuur buiten laag is. Tip: niet elke CV-ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten alvorens jij het systeem gaat bestellen. Mensen zochten ook naar: hybride systeem in Grevenbicht installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Oldambt)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. Deze energie kun jij uiteraard via je eigen zonnepanelen opwekken. Deze energie kan direct worden gebruikt door de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Is voor nu een prima maatregel voor een woning zonder gasverbruik in Nieuw Beerta.

Zonneboiler

Via jouw zonneboiler zit je er goed bij. Je hebt warm water om te benutten om te douchen of om te koken. Dergelijke boilers kan je bestellen in formaten groot en klein. Met het aantal huisgenoten als basis en energiegebruik zoek jij een kleine (100 liter) of een model met extra capaciteit (350 liter). Met een speciaal type zonnecollectoren bovenop je woning wordt water opgewarmd. ‘S ochtends en ’s middags wordt stroom opgewekt en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Ook een hybride systeem in Nieuw Beerta laten plaatsen voor vloerverwarming of radiatoren? Doorzoek warmtepomp prijzen voor oude huizen en nieuwbouw!