Hybride warmtepomp Rotstergaast Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: bespaar €450 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De welbekende hr-ketel (Atag, Vaillant, Remeha, Intergas) verdwijnt vanaf 2021. Jouw “oude” CV-ketel op gas mag je dan alleen inruilen voor een gasvrij alternatief. Onder ander biomassaketel, zonneboiler, het warmtenet, infraroodpanelen, pelletkachel of een warmtepomp. Vooral dat laatste wordt veel genoemd, maar ook duur. Een tussenweg is nu ook mogelijk: een hybride warmtepomp systeem in Rotstergaast met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. Goedkoop, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en goed voor het milieu en jouw portemonnee. Op deze pagina vind je bruikbare details over voordelen en nadelen , geschatte besparing, energieverbruik, subsidies en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de jouw “oude” mono cv-ketel. Je komt het steeds vaker tegen in Rotstergaast. Een hybride installatie rendeert in bestaande bouw en meer recente woningen. Een ongecompliceerde en vrij betaalbare aanpak om het gasverbruik te verminderen. Bovendien is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Het gasverbruik beperk je in met gemiddeld 78%. De CV-ketel “helpt” als er extra capaciteit nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige systemen zorgen voor een verwarmd huis, en andere modellen dragen zorg voor water om te douchen. Voor bijna iedere situatie is er een rendabel type pomp. Bedenk wel: redelijke isolatie is noodzakelijk. Welk model matcht bij mijn situatie en budget? Hierna ontdek je meer uitleg over de 2 meest populaire installaties (of check ES installatie).

1. Buitenlucht warmtepomp

Erg populair: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Rotstergaast. Een buitenunit (soort airco) onttrekt warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). Deze opgevangen warmte gaat door leidingen naar de warmtepomp. De warmtepomp verandert de buitenlucht naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, de opwarming van het gebruikswater komt via de ketel. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel nieuwere woningen worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van aanwezige lucht uit keuken, badkamer etc. De opgevangen warmte geeft het af aan de hr-ketel. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt om de verwarming van de woning aan te sturen en ook voor het aanmaken van heet water. Het apparaat is bijzonder effectief. Dit betekent een lagere energierekening! Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor de aanmaak van heet water? Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Relatief goedkoop

Een hybride oplossing er er al vanaf €2900.

Gemakkelijk aan te sluiten

Prima te integreren in bestaande woningen.

Toekomstbestendig

Verkleint jouw gasverbruik met 50%. Slimme keuze!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. De kostprijs is laag, jij kan aanspraken maken op subsidies en je gasverbruik wordt gereduceerd, hetzelfde geldt voor de CO2-uitstoot in gemeente De Friese Meren. Dat klinkt goed, maar concreet? Hierna signaleer je een rekenvoorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte Rotstergaast aan).

Geld besparen met de hybride warmtepomp kent 2 soorten aspecten: je bespaart op je energielasten, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). Hiernaast worden twee situatie nader bekeken. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – voor een eenpersoonshuishouden – gemiddeld €360 op jaarbasis. Daarnaast reduceer je de CO2 uitstoot met 2400 kilo. Maandelijks minder geld uitgeven en goed voor het milieu. Lees nu verder over hybride warmtepomp Bolsward.

Type installatie Energieconsumptie* Energienota* Besparing* CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel 2000 m3 gas €1260 €0 3600 kilo
Warmtepomp 5 kW met Gewone CV-ketel 1000 m3 gas + 1350 kWh per jaar €900 €360 2400 kilo

* Per kalenderjaar (update april 2024).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een warmtepomp in Rotstergaast? (update april 2024)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Maak hiervoor een complete rekensom met investering van de pomp zelf, aansluitkosten, hoogte van de subsidie en stroomverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Friesland.

Kosten van de pomp

Je hebt natuurlijk als eerste te maken met de kosten van de apparatuur. Ook de installateur is niet gratis, gemiddeld zo’n 30% van de productprijs. Je stroomverbruik neemt toe, terwijl je minder gas stookt. Probeer een schatting te maken voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit Rotstergaast.

ISDE Subsidie in Rotstergaast

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland hanteert een historische subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als biomassaketel, pelletkachels, elektrische cv-ketels, zonneboilers, het warmtenet en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €800 – €2600. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt heeft te maken met het type systeem, vermogen (kW) en energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te berekenen moet je beslist alle bovenstaande zaken in een berekening gooien. Kosten systeem + installatiekosten, de besparing op energie en natuurlijk subsidie. Doorgaans is het resultaat een noemenswaardig rendement + gemiddelde terugverdientijd van plus minus 6,5 jaar. Bij complexe installaties met water-water en aardbronnen duurt dat aanzienlijk langer.

Warmtepomp & CV-ketel combineren

Een hybride systeem onderscheidt zich van een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Je bent genoodzaakt te kiezen voor verschillende warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en om alle elektrische producten te laten werken heb je veel vermogen nodig (combineren). Dit is mogelijk met velerlei systemen. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig bij heel koude dagen. Kies hiervoor minstens een vakbekwame installateur in Rotstergaast. Ook kunnen jullie een zonneboiler en/of zonnepanelen kiezen. Meer over al deze combinaties lees je hieronder.

Combineren met CR-ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een goede HR-ketel (van merken als Coopra en ook Saunier Duval) is dan onontbeerlijk. De gasketel springt bij op de piekmomenten. Onder andere in de winter. Actualiteit: niet elke gasgestookte ketel werkt samen met een warmtepomp. Zoek altijd uitgebreid naar info voor je overgaat tot de aankoop. Wellicht spreekt dit je ook aan: hybride systeem in Krommenie installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente De Friese Meren)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. De stroom kan je laten opwekken door je eigen zonnepanelen. Deze energie gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Het is een mooi begin voor een energieneutrale woning in Rotstergaast.

Zonneboiler plaatsen

In het geval je een zonneboiler hebt, zit je er goed bij. Je hebt warm water om te benutten om te douchen of voor de afwas. Ze zijn verkrijgbaar formaten groot en klein. Op basis van het aantal bewoners en energieconsumptie kies je een kleine (200 liter) of een model met extra capaciteit (275 liter). Met slimme zonnecollectoren op het huis kan water worden verwarmd. Zo kun je overdag energie opwekken die je ’s avonds gebruikt.

Wil je een hybride systeem in Rotstergaast laten installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Vraag offertes aan m.b.t. warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!