Hybride warmtepomp Someren Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp: bespaar €450 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “oude” cv-ketel (van Atag, Intergas, Nefit, Remeha) is niet meer toegestaan vanaf 2021. Jouw klassieke cv-ketel mag je dan alleen nog maar inruilen voor een duurzaam alternatief. Denk daarbij aan biomassaketel, infraroodpanelen, pelletkachel, het warmtenet, zonneboiler of een warmtepomp. De laatstgenoemde is zeer populair, hoewel het ook een aardige investering vergt. Gelukkig is er een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem in Someren met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. Voordelig, het past in vrijwel elke woning, en het verbruikt amper gas. Met behulp van deze site bekijk je alle informatie over kosten, verschillende soorten, voordelen en nadelen , energiekosten enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met jouw klassieke mono cv-ketel. Zeer populair in Someren. Zo’n hybride oplossing is rendabel voor wat oudere woningen en nieuwe huizen. Het is een gemakkelijke en niet al te dure benadering om het gasverbruik terug te dringen. Verder is het een milieuvriendelijk systeem. De hybride warmtepomp neemt de warmte uit omgevingslucht of ventilatielucht. Het gasverbruik neemt af met zo’n 69%. De cv-ketel is alleen nodig wanneer dat echt nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei uitvoeringen. Sommige installaties zorgen voor een verwarmd huis, en andere uitvoeringen regelen het warme water. Voor bijna iedere situatie is er een oplossing. Bedenk wel: enige vorm van isolatie is een voorwaarde. Welk systeem spoort met mijn woning? Hieronder lees je een vergelijking van 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Hiseer warmtepompen).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Someren. Het buitendeel (een soort airco) maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). De gewonnen energie vindt z’n weg via een leiding naar het binnendeel. Het systeem zet de buitenlucht om naar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het gros van de huizen worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit lucht uit het huis zelf. Deze vrijgekomen warmte wordt naar de gasketel gestuurd. Dit systeem wordt toegepast voor de centrale verwarming en voor warm water om te douchen. De pomp heeft een hoog rendement. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor de aanmaak van heet water? Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride installatie bestel je al vanaf €3300.

Gemakkelijk aan te sluiten

De enige voorwaarde is matige isolatie.

Toekomstbestendig

Beperkt jouw gasverbruik met 60%. Denk aan de wereld!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. Het is relatief goedkoop, je kunt profiteren van subsidies en je gasverbruik neemt af, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Someren. Waar mag ik op rekenen? Onderstaand bekijk je een rekenvoorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte Someren aan).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp gebeurt op twee gebieden: je bespaart op je energielasten, en je stoot minder CO-2 uit. Op onze website schetst onze specialist een voorbeeld. Op basis van een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een gemiddelde woning (1 persoon) – gemiddeld €390 per jaar. Daarbij beperk je de Co-2 uitstoot tot 2200 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en je bestrijdt het broeikaseffect. Nu ook online: hybride warmtepomp De Zilk.

Type installatie Gas + Elektra verbruik* Kosten stroom + gas* Bezuinigen* CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel 1750 m3 gas €1102,5 €0 3400 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel 750 m3 gas + 1200 kWh per jaar €712,5 €390 2200 kilo

* Berekend op jaarbasis (update april 2024).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een warmtepomp in Someren? (update april 2024)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met kosten van de apparatuur, aansluitkosten, hoogte van de subsidie en stroomverbruik. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Noord-Brabant.

Kosten

Het totaalplaatje bestaat voornamelijk uit het tarief voor de pomp. Uiteraard kost ook het installeren geld, ga uit van 45% van de kostprijs. Je stroomverbruik neemt toe, en het gasverbruik neemt af. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen om een helder beeld te krijgen via een installatiebedrijf uit Someren.

ISDE Subsidie in Someren

De RVO heeft een royale subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als biomassaketel, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, pelletkachels, zonneboilers en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €1600 – €3100. Het totale bedrag is een afgeleide van het type, het aantal KW en energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te begroten behoor je alle type kosten en baten optellen en berekenen. De aanschafkosten, de energiebesparingen en de subsidies. In de meeste gevallen ontstaat een behoorlijk rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van plus minus 6,5 jaar. Voor dure systemen met grondboring (aardbron) ligt dit natuurlijk wat langer.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem werkt ander dan een all-electric (volledig elektrisch) model. Het systeem werkt samen met verschillende warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, heet tapwater voor direct gebruik, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken heb je veel vermogen nodig (combineren). Dit kan met velerlei opstellingen. De traditionele gas ketel werkt als het nodig is (bijv. bij koude dagen). Neem tenminste een vakbekwame installateur in Someren. Ook kan jij zonnepanelen / zonneboilers nemen. Alles over dit onderwerp bekijk je hierna.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een compatibel HR-ketel (van bijvoorbeeld Chappée en Thermagas) is in deze situatie onmisbaar. De gasgestookte ketel treedt in werking als je opeens veel warm water gebruikt. Dat kan zijn op koude dagen. Belangrijk: niet elke CV-ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur voor je overgaat tot de aankoop. Lees nu verder over hybride systeem in Maassluis installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Someren)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. De stroom kun jij logischerwijs zelf opwekken met zonnepanelen. Je ‘groene’ elektriciteit wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Het is een mooi begin voor de “0” op de gasmeter in Someren.

Zonneboiler aansluiten

Door je eigen zonneboiler kun je altijd gebruik maken van voldoende warm tapwater, om te douchen of om te wassen. Je kunt ze aanschaffen in allerlei formaten. Gebaseerd op je gezinssituatie en energieverbruik selecteer je een kleine (175 liter) of een model met extra capaciteit (325 liter). Dankzij baanbrekende zonnecollectoren op je woning wordt warm water gemaakt en in de boiler opgeslagen. ‘S ochtends en ’s middags wordt stroom opgewekt die je zelf in de avond weer verbruikt.

Direct een hybride systeem in Someren laten plaatsen voor vloerverwarming of radiatoren? Bekijk warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!