Hybride warmtepomp Valkenburg Een combi van warmtepomp en CV-ketel: bespaar €500 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De gebruikelijke cv-ketel (van Nefit, Intergas, Vaillant, Atag) wordt verboden vanaf 2021. Jouw “gewone” hr-ketel mag je dan alleen inruilen voor een gasvrij alternatief. Denk daarbij aan elektrische cv-ketel, pelletkachel, infraroodpanelen, het warmtenet, biomassaketel of een warmtepomp. Vooral dat laatste is het meest interessant, maar is zeker niet goedkoop. Een tussenweg is nu ook mogelijk: het hybride warmtepomp systeem in Valkenburg met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Voordelig, eenvoudig te installeren en je gasverbruik zal drastisch afnemen. Met behulp van deze site ontdek je alle details over voordelen en nadelen , werking, energieverbruik, verschillende soorten en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met jouw klassieke gasgestookte ketel. Je komt het steeds vaker tegen in Valkenburg. Een hybride installatie is goed toepasbaar in bestaande woningen en nieuwe huizen. Een relatief eenvoudige en betaalbare aanpak om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Daarnaast stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Het gasverbruik breng je gemiddeld terug met 77%. De cv-ketel springt alleen bij wanneer dat echt nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei soorten en maten. Sommige systemen zijn puur voor de verwarming, en andere installaties zorgen voor alleen warm tapwater. Voor bijna elke woning is er een oplossing. Goed om te weten: enige vorm van isolatie is een voorwaarde. Welk systeem past bij mijn situatie en budget? Hieronder vergelijk je meer info over de 2 meest gekozen opties (en bekijk SPRSUN).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Valkenburg. Een soort airco-installatie haalt warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). Deze energie vindt z’n weg via leidingen naar het binnendeel. Het apparaat transformeert de buitenluchtnaar warmte voor jouw verwarmingssysteem. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, de CV ketel zorgt voor heet water. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel van de huizen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp profiteert van lucht uit het huis zelf. De warmte die hier wordt gewonnen vindt z’n weg naar de hr-ketel. Dit systeem wordt toegepast voor het verwarmen van de woning en voor warm water om te douchen. De installatie werkt doelmatig. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Lage instapprijs

Een hybride apparaat is beschikbaar vanaf €2500.

Handige snelle montage

Binnen een dag geïnstalleerd

Verantwoorde keuze

Verminder het gasverbruik met 80%. Bewuste energie!

Hoeveel kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. Het is voordelig, de subsidies zijn hoog en je kunt flink besparen op de energielasten en de CO2-uitstoot in gemeente Valkenburg. Exacte aantallen? Hieronder lees je meer details (of vraag een warmtepomp offerte Valkenburg aan).

Geld besparen met de hybride warmtepomp gebeurt op 2 manieren: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). Rechts worden twee situatie nader bekeken. Op basis van een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een gemiddelde eengezinswoning – gemiddeld €330 per kalenderjaar. Ook beperk je de uitstoot van CO-2 met 1700 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en je bestrijdt het broeikaseffect. Wellicht ook beschikbaar: hybride warmtepomp Erlecom.

Type installatie Energieconsumptie* Energienota* Besparing* CO2-uitstoot
Normale HR-ketel 1800 m3 gas €1134 €0 2900 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel 800 m3 gas + 1500 kWh per jaar €804 €330 1700 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update mei 2024).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Valkenburg? (update mei 2024)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als aankoopkosten, kosten van het installeren, eventuele subsidie en extra stroomverbruik. Er is een speciale warmtepomp subsidie (ISDE). Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Limburg.

Kosten

Allereerst heb je het tarief voor de pomp. Uiteraard kost ook het installeren geld, doorgaans +/- 35% van de pomp-kosten. Je stroomverbruik neemt toe, en het gasverbruik neemt af. Probeer een schatting te maken om te weten wat het echte kostenplaatje is via een installatiebedrijf uit Valkenburg.

ISDE Subsidie in Valkenburg

Het rijk biedt een zeer aantrekkelijke subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als biomassaketel, infraroodpanelen, pelletkachels, elektrische cv-ketels, het warmtenet en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €2200 tot +/- €5000. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt heeft te maken met het merk en type, vermogen (uitgedrukt in kW) en energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te analyseren behoor je alle baten en kosten in een overzicht plaatsen. De totale kosten, de besparing op energie en de hoogte van de subsidie. In de regel kom je uit op een hoog rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van +/- 7,5 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen met boringen en grondwater ligt dit uiteraard hoger.

Warmtepomp & CV-ketel combineren

Een hybride systeem werkt ander dan een standalone (volledig elektrische) pomp. Je kiest namelijk altijd verschillende warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, genoeg warm tapwater, en voor voldoende elektriciteit heb je veel vermogen nodig (combineren). Dit kan met tal van combinaties. De gasketel (CV) blijft werken wanneer dat echt nodig is. Kies hiervoor altijd een vakbekwame installateur in Valkenburg. Tevens kan jij een zonneboiler en/of zonnepanelen kiezen. De mening van onze vakmannen tref je hieronder.

Combineren met CR-ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een innovatieve HR-ketel (bijvoorbeeld van Dru + Intergas) is dan nodig. Je gasketel wordt alleen geactiveerd als het echt nodig is. Dat kan zijn bij strenge vorst. Let op: niet iedere ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Zoek altijd uitgebreid naar info voor je een keuze maakt. Ook interessant: hybride systeem in Niftrik installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente Valkenburg)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. De stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Deze energie kan direct worden gebruikt door de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Is voor nu een prima maatregel voor een woning zonder gasverbruik in Valkenburg.

Zonneboiler toevoegen

Via jouw zonneboiler zit je er goed bij. Je hebt voldoende warm tapwater, voor de bad/douche of om te wassen. Dergelijke boilers kan je bestellen in allerlei formaten. Met het aantal huisgenoten als basis en gebruik van energie kies je een kleine (200 liter) of een model met extra capaciteit (325 liter). Via innovatieve zonnecollectoren bovenop je woning wordt het water verwarmd en opgeslagen. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op die in de avond meteen consumeerbaar is.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Valkenburg laten aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Doorzoek warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!