Hybride warmtepomp Vinkenbuurt Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: bespaar €450 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De welbekende CV-ketel op gas (van bijv. Nefit, Vaillant, Atag, Intergas) wordt verboden vanaf 2021. Jouw oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan alleen omruilen voor een duurzaam alternatief. Populaire voorbeelden zijn zonneboiler, pelletkachel, elektrische cv-ketel, biomassaketel, infraroodpanelen of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid is zeer in trek, maar ook duur. Een tussenweg is nu ook mogelijk: een hybride warmtepomp systeem in Vinkenbuurt met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. Niet al te duur, ook voor oudere woningen, en het verlaagt de CO-2 uitstoot. Hieronder vergelijk je handige informatie over terugverdientijd, voordelen en nadelen , geschatte besparing, subsidies enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de de “gewone” hr-ketel. Het wordt veel toegepast in Vinkenbuurt. Een hybride installatie is zowel interessant voor jaren 80 woningen en nieuwe woningen. Een simpele en voordelige benadering om te besparen op de energienota. Bovendien is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp neemt de warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Je gasverbruik reduceer je met gemiddeld 67%. De cv-ketel ondersteunt bij piekverbruik.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige systemen verwarmen puur de woning, en andere apparaten dragen zorg voor water om te douchen. Voor vrijwel elk soort woning is er een hybride systeem. Belangrijk: isolatie + HR++ glas is benodigd. Welk type pomp sluit aan bij mijn huis? Hieronder analyseer je een korte uitleg over de 2 meest populaire installaties (of check Air Trade Centre warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Vinkenbuurt. Een buitenunit (soort airco) neemt warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). De gewonnen warmte vindt z’n weg via leidingen naar het binnendeel van de installatie. Het apparaat vormt de buitenlucht om naar warm water voor het opwarmen van jouw woning. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woningen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp profiteert van afgezogen ventilatielucht in de woning. De opgevangen warmte wordt naar de gasketel gestuurd. Dit systeem wordt toegepast voor het verwarmen van de woning en voor het maken van warm tapwater. De warmtepomp gaat enorm efficiënt te werk. Dit betekent een lagere energierekening! Gebruik je de ventilatielucht warmtepomp alleen voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan hebben we het over een warmtepompboiler.

Lage instapprijs

Een hybride apparaat er er al vanaf €2300.

Simpele installatie

Prima te integreren in bestaande woningen.

Duurzame oplossing

Verminder het gasverbruik met 55%. Dat is onze plicht!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. De kostprijs is laag, je kunt profiteren van subsidies en je kunt flink besparen op de energielasten en de uitstoot van CO-2 in gemeente Ommen. Waar moet ik aan denken? Hieronder detecteer je meer details (of vraag een warmtepomp offerte Vinkenbuurt op).

Kosten besparen via hybride warmtepompen kent 2 soorten aspecten: je energienota valt lager uit, en de uitstoot van Co-2 gaat naar beneden. In het schema schetst onze specialist een voorbeeld. Via een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een gemiddelde woning (1 persoon) – al gauw €440 per jaar. Daarbij beperk je de Co-2 uitstoot tot 2300 kilo. Lekker geld overhouden en je neemt je energie-verantwoordelijkheid. Lees nu verder over hybride warmtepomp Gaanderen.

Type opstelling Energieconsumptie* Energierekening* Besparing* CO2-uitstoot
HR-ketel 1900 m3 gas €1197 €0 3500 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel 900 m3 gas + 950 kWh per jaar €757 €440 2300 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update april 2024).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Heb ik recht op subsidie voor mijn warmtepomp in Vinkenbuurt? (update april 2024)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als kosten van de apparatuur, kosten van het installeren, ISDE subsidie en het verwachtte energieverbruik. Er is een speciale warmtepomp subsidie (ISDE). Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Overijssel.

Kosten

Allereerst heb je de prijs van het fysieke product. Ook de installateur is niet gratis, gemiddeld gezien 35% van de pomp-kosten. Het stroomverbruik stijgt, echter het gasverbruik daalt enorm. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen om een helder beeld te krijgen via een installatiebedrijf uit Vinkenbuurt.

Subsidie (ISDE) in Vinkenbuurt

De overheid biedt een zeer aantrekkelijke subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals pelletkachels, infraroodpanelen, zonneboilers, elektrische cv-ketels, biomassaketel en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €1700 tot €4900. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt heeft te maken met het type, vermogen (kW) en energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te ramen moet je alle kosten en baten in een berekening gooien. De prijs van het apparaat, installatie, de energiebesparingen en de subsidies. In de meeste gevallen ontstaat een hoog rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 8 jaar. Wanneer we spreken over all-electric waar een grondboring bij komt kijken ligt dit natuurlijk wat langer.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem is anders dan een all-electric (volledig elektrisch) model. Het is afhankelijk van diverse warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, genoeg warm tapwater, en om over genoeg elektriciteit te beschikken moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Je kunt denken aan verschillende manieren. De gasketel (CV) blijft werken als het erg koud is. Neem tenminste een ervaren installateur in Vinkenbuurt. Ook kun jij een zonneboiler en/of zonnepanelen aanschaffen. Meer daarover tref je hieronder.

Combinatie met huidige CV-ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (van een merk als Bosch of natuurlijk RLM) is dan benodigd. Je gasketel wordt alleen geactiveerd wanneer dat echt nodig is. O.a. op koude dagen. Let op: niet iedere ketel is te combineren met een warmtepomp. Laat je altijd goed informeren voor je overgaat tot de aankoop. Bekijk ook de mogelijkheden voor: hybride systeem in Nuenen installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente Ommen)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. Deze energie kan jij mogelijk zelf opwekken met zonnepanelen. Je ‘groene’ elektriciteit wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Een uitstekende eerste stap naar een woning zonder gasverbruik in Vinkenbuurt.

Combineren met zonneboiler

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, zit je nooit verlegen om heet tapwater dat je kunt gebruiken voor een warme douche of om te koken. Dergelijke boilers kan je bestellen in allerlei formaten. Met het aantal huisgenoten als basis en energiegebruik ga jij voor een kleine (175 liter) of grotere boiler (325 liter). Middels innovatieve zonnecollectoren op het dak kan water worden verwarmd. Overdag wordt er warm water opgewekt dat je in de avond consumeert.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Vinkenbuurt laten aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Check warmtepomp prijzen voor oude huizen en nieuwbouw!