Sanden hybride warmtepomp Stap over op groene stroom en bezuinig tot €350


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen



Hybride warmtepomp van Sanden installeren

Een Sanden hybride warmtepomp kopen? Nederland wordt steeds duurzamer. Derhalve heb je tegenwoordig allerlei alternatieven voor de traditionele CV-ketel. De warmtepomp is een populaire installatie. Aan de hand van onze website check je bruikbare info over verschillen tussen installaties, prijzen van de apparatuur, en ervaringen met de buitenlucht- en ventilatiewarmtepompen van Sanden.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Ontdek welke warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
  2. Maak een keuze voor de installatie die past bij jouw huis en beoogde kostenplaatje.
  3. Overweeg de aangeboden prijs en neem een degelijk Sanden warmtepomp installatiebedrijf. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
  4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
  5. De installatie kan beginnen. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
  6. Toets of de installatie zuinig en juist draait. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
  7. Claim jouw subsidie. Bekijk ook de PHNIX warmtepomp.

Is mijn huis geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van een warmtepomp met voorraadvat.

Soms ook nodig: locatie voor grondboring / lucht-unit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welk hybride systeem van Sanden past bij mijn situatie? Sanden verkoopt een ruim aanbod met warmtepompen, bruikbaar voor praktisch elke situatie (zoals de GEU-45HP-PM + T750Li). De hamvraag is, welk apparaat past nu bij mijn ideaalplaatje? Daarom beoordelen we bondig de top-5 mogelijkheden.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit gebeurt met behulp van een soort ventilator buiten. Deze warmte gaat via leidingen naar het binnendeel. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) met een compressor naar warme lucht voor in huis. Lucht-lucht is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Misschien informatief: warmtepomp installateur Nijmegen.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp maakt ook gebruik van warmte uit de lucht. Denk hierbij aan ventilatielucht, buitenlucht of omgevingslucht. De energie gebruiken we voor warm water. En dat is weer bedoeld voor vloerverwarming en/of warm tapwater. Soms noemen we dit ook een ventilatiewarmtepomp. Direct profiteren? Waarom niet meteen een lucht-water warmtepomp van Sanden ketel bestellen met subsidie?

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp haalt de warmte uit uit de bodem. De onmisbare bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 9 – 12 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Een grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en heeft een koelende functie op warme dagen.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). We differentiëren een gesloten of open bron. De warmte uit de bodem wordt getransformeerd naar toepasbare energie. Voor je verwarming in huis en om water op te warmen. Prima in te zetten voor vloerverwarming en radiatoren. Het apparaat kan ook koelen in de zomer.

5. Hybride warmtepomp

De populaire hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel. Zo’n hybride apparaat kan niet alles zelf doen. De HR-ketel helpt voor de momenten dat het te koud is buiten, of als de vraag naar warm water erg hoog is. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger in vergelijking met een full-electric oplossing. Minder fraai is het feit dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een prima toepassing is zo’n ventilatiewarmtepomp. Dit systeem onttrekt energie uit ventilatielucht. Lees verder over warmtepomp aanleggen in Maassluis.

Sanden warmtepomp met bestaande CV ketel

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of heb je net een hoog rendement ketel laten neerzetten? Huishoudens hebben niet de kennis dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper in vergelijking met volledig elektrische installatie (check Sanden warmtepomp prijzen april 2024). 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: voordelig, geen dure installatie / vakman, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem (En er is Sanden subsidie). Belangrijk minpunt is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel met warmtepomp is uiteindelijk niet toegestaan. In 2050 is in principe elke woning gasvrij.

Test & Offerte

Verwarm jij jouw woning al duurzaam? Een hybride of een alle electric opstelling? Wij horen graag over jouw ervaringen met een hybride Sanden systeem. Bruikbaar voor mensen die op zoek zijn naar een duurzame energiebron. Sanden warmtepomp

Nieuwsgierig naar de laatste prijzen? Vergelijk offertes en vind de installateur voor jouw klus