Weider hybride warmtepomp Kies een milieuvriendelijke optie en bespaar tot wel €340


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen



Hybride warmtepomp van Weider installeren

Online een Weider hybride warmtepomp kopen? De gaskraan gaat langzaam dicht. Derhalve zien we bijzonder veel alternatieven voor de gasketel. Je komt al gauw uit op de warmtepomp. Aan de hand van hybridewarmtepompvergelijken.nl lees je alle info over de verschillende apparatuur, de prijzen van de systemen, en ervaringen met de buitenlucht- en ventilatiewarmtepompen van Weider.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Ontdek welke warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
  2. Kies de installatie die aansluit bij jouw huis en beoogde kostenplaatje.
  3. Vraag prijzen op en neem een betrouwbaar Weider warmtepomp installatiebedrijf. Let op certificaten en referenties.
  4. Vraag om een ontwerp op maat. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
  5. De installatie kan beginnen. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
  6. Check of alles goed is aangesloten. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
  7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen. Bekijk ook de Thercon warmtepomp.

Zijn alle huizen geschikt?

Dak, vloer en gevel zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Faciliteiten voor het aansluiten van de warmtepomp met optionele boiler.

Voor de complexe systemen: de mogelijkheid voor een buitenunit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welk hybride systeem van Weider is voor mij geschikt? Weider heeft verschillende warmtepompen, geschikt voor vrijwel elke situatie (zoals de LW140). De hamvraag is, welk systeem rijmt met mijn wensen? Hieronder bekijken we kort & bondig de meest gekozen installaties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp neemt buitenlucht als energiebron. Dit gebeurt met behulp van een speciale buitenventilator. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in huis. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) dankzij een compressor naar verwarmde lucht. Lucht-lucht kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Lees verder over warmtepomp installateur Soest.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp nuttigt ook energie uit de lucht. Denk hierbij aan omgevingslucht, ventilatielucht of buitenlucht. Dit zorgt voor het opwarmen van water.En dat komt ten goede van verwarming + water voor in de badkamer. Dit zien we ook terug als een ventilatiewarmtepomp. Nieuwsgierig? Waarom niet een lucht-water warmtepomp van Weider ketel bestellen met subsidie?

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp haalt de warmte uit uit de bodem. De unieke bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 10 – 13 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Deze grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en koelt in de zomerperiode.

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. Je kunt kiezen uit een open of gesloten circuit. De ‘gevangen’ warmte wordt opgewaardeerd naar hoogwaardige bruikbare energie. Denk aan energie voor de (CV) verwarming in woningen en warm water voor de badkamer. Te combineren met radiatoren en vloersystemen. Het apparaat kan ook koelen in de zomer.

5. Hybride warmtepomp

De hybride warmtepomp is in trek! Deze kan samenwerken met je gas CV-ketel. Een hybride systeem kan niet alles zelf doen. De HR-ketel helpt op koude dagen plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper dan een all-electric type. Minder fraai is het feit dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een uitstekende type betreft een ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat onttrekt energie uit ventilatielucht. Lees verder over warmtepomp aanleggen in Rijswijk.

Weider warmtepomp op bestaande CV ketel

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of afgelopen jaar een nieuwe CV ketel laten installeren? Huishoudens hebben niet de kennis dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper als je het vergelijkt met een volledig elektrische systeem (bekijk Weider warmtepomp prijzen april 2024). Voordelen van een hybride systeem zijn: betaalbaar, in een dag aangelegd, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop (En er is Weider subsidie). Het jammere is dat je gas blijft gebruiken: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is straks niet afdoende. Per 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken.

Test & Offerte

Maak jij al gebruik van groene stroom? Een hybride of juist een standalone opstelling? Wij horen graag over jouw ervaringen met een hybride Weider systeem. Bruikbaar voor Nederlanders die op zoek zijn naar een gasloze verwarmingsbron. Weider warmtepomp

Hoe hoog liggen de prijzen? Vergelijk alle aanbieders en kies de goedkoopste installateur.