Hybride warmtepomp 2e Valthermond Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: spaar €40 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De welbekende gasgestookte ketel (zoals Nefit, Remeha, Intergas, Vaillant) zal vanaf 2021 langzaam verdwijnen. Jouw oude & vertrouwde CV-ketel op gas kun je dan enkel omruilen voor een groene verwarmingsbron. Denk daarbij aan zonneboiler, infraroodpanelen, biomassaketel, pelletkachel, elektrische cv-ketel of een warmtepomp. Vooral dat laatste is zeer populair, maar is zeker niet goedkoop. Maar er een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem in 2e Valthermond met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Betaalbaar, is geschikt voor bestaande bouw en nieuwbouw, en het verbruikt amper gas. Op deze website vind je praktische uitleg over subsidies, verschillende soorten, terugverdientijd, energieverbruik enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met de oude & vertrouwde gasgestookte ketel. Het wordt veel toegepast in 2e Valthermond. Zo’n hybride systeem is zowel interessant voor jaren 80 woningen en nieuwbouwprojecten. Een simpele en relatief goedkope oplossing om het gasverbruik terug te dringen. Bovendien stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Het gasverbruik breng je gemiddeld terug met 66%. De cv-ketel ondersteunt als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is beschikbaar in verschillende soorten. Sommige uitvoeringen zijn puur voor de verwarming, en andere apparaten zorgen voor alleen warm tapwater. Voor bijna elke woning is er een passende installatie. Bedenk wel: redelijke isolatie is vereist. Welk model sluit aan bij mijn budget en eisen? Verderop vergelijk je aanvullende details over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk Hiseer verwarming).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in 2e Valthermond. Een soort airco buiten “vangt” warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). Deze warmte gaat per leidingen naar het binnendeel. De pomp verandert de buitenlucht naar warm water voor het opwarmen van jouw woning. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, de opwarming van het gebruikswater komt via de ketel. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

Miljoenen huizen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit aanwezige lucht uit keuken, badkamer etc. De opgevangen warmte wordt getransporteerd naar de CV. Hier vindt een proces plaats dat helpt voor het verwarmen van de woning en ook voor het aanmaken van heet water. De warmtepomp is bijzonder effectief. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride opstelling laat je al installeren vanaf €2900.

Gemakkelijk aan te sluiten

Technisch hoeft er aan de woning niets veranderd te worden.

Duurzame oplossing

Verminder het gasverbruik met 80%. Verantwoordelijkheid nemen!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. De investering ligt laag, je kunt profiteren van subsidies en je kunt flink besparen op de energielasten en de uitstoot van CO-2 in gemeente Borger-Odoorn. Hoeveel precies? Hieronder signaleer je bruikbare informatie (of vraag een warmtepomp offerte 2e Valthermond aan).

Geld besparen met de hybride warmtepomp kan je op twee manieren uitleggen: je energielasten dalen, en je stoot minder CO-2 uit. Hiernaast geeft onze expert een toelichting. Via een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een doorsnee-woning (eenpersoons) – eenvoudig €460 op jaarbasis. Tevens minimaliseer je de uitstoot van CO-2 tot 1600 kilo. Goed voor jouw portemonnee en goed voor het milieu. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Idskenhuizen.

Type installatieEnergieverbruik*Energielasten*Bezuinigen*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel1500 m3 gas€945€02800 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel500 m3 gas + 850 kWh per jaar€485€4601600 kilo

* Per 12 maanden (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in 2e Valthermond? (update juli 2020)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Maak hiervoor een complete rekensom met aankoopkosten, installatiekosten, Investeringssubsidie duurzame energie en het toekomstige energieverbruik. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Drenthe.

Kostprijs

De gezamenlijke kosten betreffen o.a. de kostprijs van het systeem. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, doorgaans +/- 35% van de pomp-kosten. Je gaat meer stroom verbruiken, en het gasverbruik neemt af. Probeer een schatting te maken om een helder beeld te krijgen via een installatiebedrijf uit 2e Valthermond.

ISDE Subsidie in 2e Valthermond

De overheid verleent een gulle subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van zonneboilers, het warmtenet, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, biomassaketel en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €1800 – plus minus €4400. De uiteindelijke subsidie hangt af van het type systeem, vermogen (kW) en energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te calculeren betaam je alle type kosten en baten in een overzicht plaatsen. Kosten systeem + installatiekosten, de energie die je minder gaat verbruiken, en natuurlijk subsidie. Normaliter ontstaat een interessant rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van zo’n 7,5 jaar. In gevallen van volledig elektrisch met aardwarmte (boring) moet je rekening houden met 11 jaar.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem differentieert zich van een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Je kiest namelijk altijd minimaal twee warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, warm water om te douchen en te wassen, en stroom voor alle elektrische apparaten heb je veel vermogen nodig (combineren). Dit kan met verscheidene systemen. De gasketel (CV) blijft werken wanneer dat echt nodig is. Kies hiervoor wel een ervaren installateur in 2e Valthermond. Daarnaast kunnen jullie zonnepanelen en een zonneboiler installeren. Meer over al deze combinaties check je in onderstaande alinea.

Combineren met bestaande CV ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een (vrij) nieuw gekochte HR-ketel (van bijvoorbeeld Brink en ook Rodiac) is nodig. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend als er extra capaciteit nodig is. Onder andere bij strenge vorst. Actualiteit: niet elke traditionele ketel werkt samen met een warmtepomp. Lees je goed in voor je overgaat tot de aankoop. Lees nu verder over hybride systeem in Schellinkhout installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente Borger-Odoorn)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. De stroom kun je eventueel opwekken met zonnepanelen. Je ‘groene’ elektriciteit wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Het is een mooi begin voor een gasvrije woning in 2e Valthermond.

Zonneboiler toevoegen

Met een eigen zonneboiler kun jij 24/7 aanspraak maken op opgewarmd water voor normaal gebruik, in de badkamer of voor de afwas. De boilers zijn er in grote en kleine versies. Op basis van het aantal bewoners en energiegebruik ga jij voor een kleine (100 liter) of grotere boiler (375 liter). Met een speciaal type zonnecollectoren op het dak wordt het water op een duurzame manier opgewekt. Zo kun je overdag energie opwekken die je zelf in de avond weer verbruikt.

Direct een hybride systeem in 2e Valthermond laten plaatsen voor vloerverwarming of radiatoren? Doorzoek warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!