Hybride warmtepomp Luinjeberd Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: spaar €300 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “gewone” mono cv-ketel (zoals o.a. Atag, Nefit, Intergas, Vaillant) zal vanaf 2021 langzaam verdwijnen. Jouw “oude” cv-ketel mag je dan alleen omwisselen voor een gasvrij alternatief. Bijvoorbeeld pelletkachel, elektrische cv-ketel, biomassaketel, infraroodpanelen, zonneboiler of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid wordt gezien als de opvolger van de CV, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: het hybride warmtepomp systeem in Luinjeberd met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. Niet al te duur, ook voor oudere woningen, en het verbruikt amper gas. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl vind je handige details over verschillende soorten, werking, voordelen en nadelen , kosten en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op jouw “oude” hr-ketel. Een vrij gangbare installatie in Luinjeberd. Een dergelijk hybride opstelling rendeert in bestaande bouw en nieuwe woningen. Een ongecompliceerde en vrij betaalbare aanpak om te besparen op de energienota. Daarbovenop is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp neemt de warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Je gasverbruik beperk je in met gemiddeld 65%. De hr-ketel ondersteunt bij heel koude dagen.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei soorten en maten. Sommige modellen verwarmen puur de woning, en andere uitvoeringen zorgen voor alleen warm tapwater. Voor bijna elke woning is er een oplossing. Onthoud wel: isolatie van dak, vloer en gevel is vereist. Welke uitvoering strookt met mijn woning? Hieronder bekijk je meer details over de 2 meest populaire installaties (of check Micoe warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Luinjeberd. Een soort airco buiten haalt warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). De gewonnen energie gaat met een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. Het apparaat vormt de buitenlucht om naar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, en de cv-ketel voor warm tapwater. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woonhuizen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van lucht uit het huis zelf. Deze warmte wordt getransporteerd naar de CV. De ketel gebruikt de warmte bij het verwarmen van de woning en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. De warmtepomp heeft een hoog rendement. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor het maken van warm tapwater? Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Lage instapprijs

Een hybride systeem laat je al installeren vanaf €3500.

Handige snelle montage

Werkt ook prima met radiatoren

Verantwoorde keuze

Beperkt jouw gasverbruik met 50%. Voor de langetermijn!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. Het is relatief goedkoop, de subsidies zijn hoog en de maandelijkse energielasten zullen afnemen, net als de CO2-uitstoot in gemeente Heerenveen. Waar moet ik aan denken? Hieronder lees je bruikbare informatie (of vraag een warmtepomp offerte Luinjeberd aan).

Geld besparen met de hybride warmtepomp doe je aan twee kanten: je energienota valt lager uit, en de uitstoot van Co-2 gaat naar beneden. Rechts schetst onze specialist een voorbeeld. Via een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in het geval van een eengezinswoning – zo rond de €370 per kalenderjaar. Verder verminder jij CO2 uitstoot 2200 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en je neemt je energie-verantwoordelijkheid. Wellicht ook beschikbaar: hybride warmtepomp Vriezenveen.

Installatie Energieverbruik* Kosten stroom + gas* Besparingen* CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel 1600 m3 gas €1008 €0 3400 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel 600 m3 gas + 1300 kWh per jaar €638 €370 2200 kilo

* Per kalenderjaar (update april 2024).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Luinjeberd? (update april 2024)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als investering van de pomp zelf, aansluitkosten, hoogte van de subsidie en extra stroomverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Friesland.

Kostprijs

De totale kosten bestaan o.a. uit het tarief voor de pomp. Uiteraard kost ook het installeren geld, gemiddeld zo’n 40% van het artikel. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Dit dien je met elkaar te verrekenen voor een compleet beeld van de kosten via een installatiebedrijf uit Luinjeberd.

ISDE Subsidie in Luinjeberd

De overheid faciliteert in een zeer aantrekkelijke subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals biomassaketel, infraroodpanelen, pelletkachels, elektrische cv-ketels, zonneboilers en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €1600 – plus minus €4400. Het bedrag wat jij terugkrijgt komt tot stand op basis van het merk, vermogen (kW) en het energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van de hybride warmtepomp te berekenen behoor je alle aspecten verrekenen. De prijs van het apparaat, installatie, de besparing op gas, en de subsidies. Over het algemeen kom je uit op een aanzienlijk rendement en een gemiddelde terugverdientijd van zo’n 6 jaar. Wanneer we spreken over all-electric waar een grondboring bij komt kijken ligt dit natuurlijk wat langer.

Warmtepomp & CV-ketel combineren

Een hybride systeem werkt ander dan een standalone (volledig elektrische) pomp. Het systeem werkt samen met 2 of meer warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, warm water om te douchen en te wassen, en voor voldoende elektriciteit moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Dit kan met verschillende systemen. De (CV) gasketel springt aan bij heel koude dagen. Neem altijd een vakbekwame installateur in Luinjeberd. Bovendien kan je zonneboilers en ook zonnepanelen nemen. De tips van onze experts tref je hieronder.

Combineren met de huidige CV ketel

Laat jij een hybride warmtepomp installeren? Een compatibel HR-ketel (van merken als Baxi of natuurlijk Junkers) is cruciaal. Je gasketel wordt alleen geactiveerd als je opeens veel warm water gebruikt. Bijvoorbeeld als de temperatuur buiten laag is. Update: niet iedere ketel kun je combineren met een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur voordat je tot een aankoop overgaat. Ook interessant: hybride systeem in Ellemeet installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente Heerenveen)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. Deze energie kun je eventueel laten opwekken door je eigen zonnepanelen. Je ‘groene’ elektriciteit wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Is voor nu een prima maatregel voor een woning zonder gasverbruik in Luinjeberd.

Zonneboiler

Via jouw zonneboiler kun je altijd gebruik maken van heet tapwater dat je kunt gebruiken voor de bad/douche of voor de afwas. Deze systemen kun je laten plaatsen in formaten groot en klein. Op basis van het aantal bewoners en gebruik van energie zoek jij een kleine (200 liter) of een XL-systeem (350 liter). Via krachtige zonnecollectoren op je woning kan water worden verwarmd. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op dat je in de avond consumeert.

Snel zo'n hybride systeem in Luinjeberd laten installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Doorzoek warmtepomp prijzen voor oude en nieuwe woningen!