Hybride warmtepomp Vriezenveen Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: bezuinig €30 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De ouderwetse mono cv-ketel (zoals o.a. Atag, Intergas, Nefit, Vaillant) mag je vanaf 2021 niet meer vervangen. Jouw huidige ketel cv-ketel kun je dan enkel inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Denk daarbij aan zonneboiler, biomassaketel, het warmtenet, infraroodpanelen, pelletkachel of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp is zeer in trek, hoewel het ook een aardige investering vergt. Daar is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem in Vriezenveen met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. Goedkoop, het past in vrijwel elke woning, en je gasverbruik zal drastisch afnemen. Op deze pagina detecteer je handige informatie over kosten, verschillende soorten, energiekosten, energieverbruik en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op de “gewone” hr-ketel. Een vrij gangbare installatie in Vriezenveen. Zo’n hybride systeem is zowel interessant voor jaren 80 woningen en nieuwbouwprojecten. Een relatief eenvoudige en relatief goedkope oplossing om het gasverbruik te verminderen. Ook stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp haalt warmte uit ventilatielucht of omgevingslucht. Je gasverbruik minimaliseer je zo met 75%. De hr-ketel is alleen nodig wanneer dat echt nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei types. Sommige systemen verwarmen puur de woning, en andere uitvoeringen zorgen voor alleen warm tapwater. Voor bijna elke woning is er een rendabel type pomp. Goed om te weten: matige tot goede isolatie is een vereiste. Welk systeem sluit aan bij mijn wensen en budget? Hierna detecteer je meer uitleg over de 2 meest populaire installaties (of check ES warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Vriezenveen. Een buitenunit (airco-achtig systeem) onttrekt warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). Deze energie gaat door leidingen naar de warmtepomp. Het apparaat verandert de buitenlucht naar warmte om je huis te verwarmen. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, de CV ketel zorgt voor heet water. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel van de huizen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp profiteert van de aangezogen lucht uit huizen. Deze vrijgekomen warmte geeft het af aan de hr-ketel. Dit systeem wordt toegepast voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en ook voor het aanmaken van heet water. Het apparaat heeft een hoog rendement. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Betaalbaar

Een hybride opstelling laat je al installeren vanaf €2600.

Simpele installatie

De enige voorwaarde is matige isolatie.

Toekomstbestendig

Minimaliseert gasverbruik met 75%. Slimme keuze!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. Het is voordelig, de verschillende subsidies zijn serieus en je wekelijkse energieverbruik neemt flink af, plus CO2-uitstoot in gemeente Twenterand. Een berekening? Verderop signaleer je alles wat je moet weten (of vraag een warmtepomp offerte Vriezenveen aan).

Kosten besparen via hybride warmtepompen gebeurt op 2 manieren: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en de uitstoot van Co-2 gaat naar beneden. Op onze website worden twee situatie nader bekeken. Op basis van een hybride warmtepompsysteem bespaar je – voor een eenpersoonshuishouden – eenvoudig €460 op jaarbasis. Tevens minimaliseer je de uitstoot van CO-2 tot 2400 kilo. Maandelijks minder geld uitgeven en daarnaast erg milieubewust. Lees nu verder over hybride warmtepomp Gelselaar.

Type opstellingVerbruik energie*Energienota*Bezuinigen*CO2-uitstoot
HR-ketel1500 m3 gas€945€03600 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel500 m3 gas + 850 kWh per jaar€485€4602400 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een warmtepomp in Vriezenveen? (update juli 2020)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met kosten van de apparatuur, kosten van het installeren, hoogte van de subsidie en stroomverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Overijssel.

Kosten van de pomp

De gezamenlijke kosten betreffen o.a. de investering in de installatie. Daarnaast bedragen de installatiekostendoorgaans +/- 45% van de verkoopprijs. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, terwijl je minder gas stookt. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen om een helder beeld te krijgen via een installatiebedrijf uit Vriezenveen.

ISDE Subsidie in Vriezenveen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland hanteert een royale subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als het warmtenet, zonneboilers, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, biomassaketel en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €1400 – plus minus €4000. Het bedrag wat jij terugkrijgt wordt afgeleid a.d.h.v. het type systeem, capaciteit (kW) en het energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te schatten moet je beslist alle kosten en baten in een berekening gooien. De totale kosten, de energiebesparingen en de hoogte van de subsidie. Over het algemeen kom je uit op een hoog rendement + gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 6,5 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen waar een grondboring bij komt kijken moet je rekening houden met 11 jaar.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem is anders dan een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Je bent genoodzaakt te kiezen voor 2 of meer warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, heet water voor de douche en keuken, en om over genoeg elektriciteit te beschikken ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Dit kan met allerlei systemen. De (CV) gasketel springt aan bij heel koude dagen. Vraag altijd een gediplomeerde installateur in Vriezenveen. Bovendien kunnen jullie zonnepanelen en/of een zonneboiler installeren. Een uitgebreide toelichting tref je hieronder.

Combineren met de huidige CV ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een geschikte HR-ketel (bijvoorbeeld van Dietrich of natuurlijk Saunier Duval) is in dit geval onontbeerlijk. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend als je opeens veel warm water gebruikt. O.a. bij strenge vorst. Let op: niet elke hr-ketel kan je laten samenwerken met een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten voor je overgaat tot de aankoop. Wellicht spreekt dit je ook aan: hybride systeem in Oldenzaal installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Twenterand)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. Deze “extra” stroom kan jij mogelijk genereren met eigen zonnepanelen. De opgewekte stroom kan direct worden gebruikt door de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Het is een mooi begin voor een energieneutrale woning in Vriezenveen.

Zonneboiler

Met een eigen zonneboiler kun jij 24/7 aanspraak maken op voldoende warm tapwater, voor sanitair gebruik of om te koken. De boilers zijn er in allerlei formaten. Met het aantal huisgenoten als basis en energieverbruik kies je een kleine (150 liter) of grote zonneboiler (350 liter). Via speciale zonnecollectoren op je woning wordt water opgewarmd. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op die in de avond meteen consumeerbaar is.

Ook een hybride systeem in Vriezenveen laten plaatsen voor vloerverwarming of radiatoren? Doorzoek warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!