Hybride warmtepomp Siegerswoude Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: spaar €40 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “oude” cv-ketel (van Remeha, Intergas, Vaillant, Nefit) wordt verboden vanaf 2021. Jouw huidige ketel verwarmingsketel kun je dan enkel inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Bijvoorbeeld pelletkachel, biomassaketel, zonneboiler, het warmtenet, infraroodpanelen of een warmtepomp. Deze laatste optie wordt gezien als de opvolger van de CV, maar ook duur. Maar er een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem in Siegerswoude met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. Goedkoop, is geschikt voor bestaande bouw en nieuwbouw, en het verlaagt de CO-2 uitstoot. Op deze pagina check je meer informatie over werking, energiekosten, geschatte besparing, subsidies enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige ketel CV-ketel op gas. Een vrij gangbare installatie in Siegerswoude. Zo’n hybride systeem is goed toepasbaar in bestaande woningen en nieuwe huizen. Het is een gemakkelijke en voordelige aanpak om de gasrekening te drukken. Daarnaast is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp haalt warmte uit ventilatielucht of omgevingslucht. Het gasverbruik verklein je tot wel 60%. De cv-ketel is alleen nodig als er extra capaciteit nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei types. Sommige modellen zijn puur voor de verwarming, en andere types dragen zorg voor water om te douchen. Voor bijna elke woning is er een passende installatie. Let op: redelijke isolatie is essentieel. Welk type pomp matcht bij mijn budget en eisen? Onderstaand analyseer je meer uitleg over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over A1 Green Energy warmtepompen).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Siegerswoude. Een speciale buitenventilator “vangt” warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). Deze opgevangen warmte gaat per leidingen naar de warmtepomp. Deze transformeert de buitenluchtnaar warm water voor het opwarmen van jouw woning. Een warmtepomp voorziet in de centrale verwarming, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woningen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit lucht uit het huis zelf. De gewonnen warmte gaat naar de cv-ketel. Hier vindt een proces plaats dat helpt voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. Het apparaat is bijzonder effectief. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan hebben we het over een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride opstelling bestel je al vanaf €3000.

Makkelijk te installeren

Geen aanpassingen in huis nodig.

Duurzame oplossing

Reduceert gasverbruik met 60%. Bewuste energie!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. De aanschafprijs is laag, de verschillende subsidies zijn serieus en je gasverbruik wordt gereduceerd, hetzelfde geldt voor de CO2-uitstoot in gemeente Opsterland. Waar moet ik aan denken? Hieronder lees je bruikbare informatie (of vraag een warmtepomp offerte Siegerswoude op).

Geld besparen met de hybride warmtepomp gaat langs 2 kanten: je energienota valt lager uit, en de uitstoot van Co-2 gaat naar beneden. Op onze website vind je een rekenvoorbeeld. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een doorsnee-woning (eenpersoons) – al gauw €360 per jaar. Eveneens minimaliseer je de uitstoot van CO-2 tot 2050 kilo. Goed voor jouw portemonnee en je draagt jouw steentje bij aan een schonere aarde. Nu ook online: hybride warmtepomp Cothen.

Type opstelling Energieconsumptie* Energienota* Besparing* CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel 1800 m3 gas €1134 €0 3250 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel 800 m3 gas + 1350 kWh per jaar €774 €360 2050 kilo

* Per kalenderjaar (update april 2024).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Siegerswoude? (update april 2024)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met investering van de pomp zelf, installatiewerk, Investeringssubsidie duurzame energie en extra stroomverbruik. Er is een speciale warmtepomp subsidie (ISDE). Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Friesland.

Kosten

Om te beginnen heb je de kostprijs van het systeem. Ook de installateur is niet gratis, vaak ongeveer 30% van de kostprijs. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, echter het gasverbruik daalt enorm. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen voor een compleet beeld via een installatiebedrijf uit Siegerswoude.

Subsidie (ISDE) in Siegerswoude

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland verleent een zeer aantrekkelijke subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als elektrische cv-ketels, biomassaketel, het warmtenet, pelletkachels, infraroodpanelen en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee je een bedrag ontvangt tussen de €1500 tot €3800. Het bedrag wat jij terugkrijgt wordt afgeleid a.d.h.v. het type systeem, capaciteit (kW) en energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te achterhalen moet je beslist alle bovenstaande zaken optellen en berekenen. De prijs van het apparaat, installatie, de besparing op je energienota, en de subsidies. Normaliter is het resultaat een aanzienlijk rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van zo’n 8 jaar. Bij complexe installaties met water-water en aardbronnen ligt dit natuurlijk wat langer.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem is anders dan een full electric (standalone) warmtepomp. Het is afhankelijk van diverse warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, heet water voor de douche en keuken, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Hiervoor zijn velerlei combinaties. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig als er extra capaciteit nodig is. Selecteer tenminste een betrouwbare installateur in Siegerswoude. Tevens kun je zonneboilers en ook zonnepanelen installeren. Meer daarover tref je hieronder.

Combineren met de huidige CV ketel

Laat jij een hybride warmtepomp installeren? Een innovatieve HR-ketel (bijvoorbeeld van Berreta of Novum) is benodigd. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend wanneer extra capaciteit gewenst is. Onder andere op koude dagen. Tip: niet elke cv werkt i.c.m. een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten alvorens jij het systeem gaat bestellen. Misschien vind je dit ook relevant: hybride systeem in Linschoten installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Opsterland)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. Deze “extra” stroom kun jij uiteraard opwekken met zonnepanelen. Deze stroom kan direct worden gebruikt door de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Een goede stap richting gasvrij wonen in Siegerswoude.

Zonneboiler plaatsen

Via jouw zonneboiler kun jij 24/7 aanspraak maken op warm water om te benutten in de badkamer of om te koken. Dergelijke boilers kan je bestellen in allerlei formaten. Afhankelijk van de gezinssituatie en behoefte aan energie ga jij voor een kleine (100 liter ) of grote variant (350 liter). Met behulp van innovatieve zonnecollectoren bovenop je woning wordt water opgewarmd. ‘S ochtends en ’s middags wordt stroom opgewekt dat je in de avond consumeert.

Ook een hybride systeem in Siegerswoude laten plaatsen voor radiatoren of vloerverwarming? Start aanvraag t.b.v. warmtepomp prijzen voor oude huizen en nieuwbouw!