Hybride warmtepomp Cothen Een combi van warmtepomp en CV-ketel: spaar €450 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “gewone” mono cv-ketel (zoals o.a. Atag, Nefit, Intergas, Vaillant) is niet meer toegestaan vanaf 2021. Jouw “gewone” gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Hierbij kun je denken aan zonneboiler, biomassaketel, elektrische cv-ketel, pelletkachel, het warmtenet of een warmtepomp. Vooral dat laatste is zeer populair, maar ook duur. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem in Cothen met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. De investering is niet enorm, ook voor oudere woningen, en gunstig voor de energienota. Hier detecteer je bruikbare details over werking, energiekosten, energieverbruik, kosten en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met de oude & vertrouwde CV-ketel op gas. Het wordt veel toegepast in Cothen. Een hybride installatie is zowel interessant voor jaren 80 woningen en nieuwbouwprojecten. Het is een gemakkelijke en relatief goedkope manier om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Daarnaast is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Het gasverbruik verminder je zo met 63%. De hr-ketel ondersteunt als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is beschikbaar in verschillende soorten. Sommige uitvoeringen zorgen voor een verwarmd huis, en andere uitvoeringen dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor haast elke ruimte is er een oplossing. Belangrijk: enige vorm van isolatie is cruciaal. Welke uitvoering past bij mijn budget en eisen? Hieronder bekijk je meer details over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Fujitsu systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Erg populair: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Cothen. Een soort ventilator buiten maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). De gewonnen warmte gaat per leidingen naar de warmtepomp. Deze vormt de buitenlucht om naar warmte om je huis te verwarmen. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel van de huizen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp benut lucht uit het huis zelf. De warmte die hier wordt gewonnen wordt getransporteerd naar de CV. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte om de verwarming van de woning aan te sturen en ook voor het aanmaken van heet water. De warmtepomp heeft een hoog rendement. Dit betekent een lagere energierekening! Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Lage investering

Een hybride opstelling vind je al vanaf €2800.

Handige snelle montage

Prima te integreren in bestaande woningen.

Een 'groen' systeem

Verminder het gasverbruik met 60%. Dat is onze plicht!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. Het is voordelig, je kunt profiteren van subsidies en je gasverbruik neemt af, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Wijk bij Duurstede. Waar moet ik aan denken? Verderop bekijk je praktische informatie (of vraag een warmtepomp offerte Cothen op).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp kan je op twee manieren uitleggen: de totale energielasten gaan naar beneden, en de uitstoot van Co-2 gaat naar beneden. In de tabel kan jij een uitgewerkte calculatie vinden. Via een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een gemiddelde woning (1 persoon) – zo rond de €450 per 12 maanden. Daarbij minimaliseer je de uitstoot van CO-2 tot 1650 kilo. Flink wat goed besparen en goed voor het milieu. Andere regio? Bekijk nu direct alles over hybride warmtepomp Meterik.

Type opstellingStroom & Gas verbruik*Energierekening*Besparingen*CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel1750 m3 gas€1102,5€02850 kilo
Warmtepomp 5 kW met Gewone CV-ketel750 m3 gas + 900 kWh per jaar€652,5€4501650 kilo

* Berekend op jaarbasis (update mei 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Cothen? (update mei 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als kosten van de apparatuur, installatiekosten, Investeringssubsidie duurzame energie en extra stroomverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Utrecht.

Prijs van de apparatuur

Als eerste hebben we de investering in de installatie. Ook de installateur is niet gratis, vaak ongeveer 45% van de pomp-kosten. Je gaat meer stroom verbruiken, en het gasverbruik neemt af. Probeer een schatting te maken voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit Cothen.

ISDE Subsidie in Cothen

Het rijk heeft een historische subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, pelletkachels, zonneboilers, biomassaketel en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €1300 tot +/- €3200. De exacte hoogte van de subsidie is een afgeleide van het type systeem, vermogen (uitgedrukt in kW) en het energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te ontdekken betaam je alle aspecten in een berekening gooien. De prijs van het apparaat, installatie, de besparing op je energierekening, en natuurlijk subsidie. Meestal is het resultaat een aantrekkelijk rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van +/- 8,5 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen met water-water en aardbronnen ligt dit natuurlijk wat langer.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem is echt wat anders dan een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Het is afhankelijk van diverse warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, genoeg warm tapwater, en om over genoeg elektriciteit te beschikken heb je veel vermogen nodig (combineren). Dit kan met velerlei combinaties. De traditionele gas ketel werkt als het erg koud is. Vraag altijd een gediplomeerde installateur in Cothen. Tevens kun je zonnepanelen en/of een zonneboiler kiezen. De mening van onze vakmannen check je in onderstaande alinea.

Combineren met CR-ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (van bijvoorbeeld Ferroli of natuurlijk Intergas) is in dit geval aan te raden. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp bij piekverbruik. Denk aan situaties in de koudere maanden. Update: niet elke hr-ketel kan je laten samenwerken met een warmtepomp. Lees je goed in voor je overgaat tot de aankoop. Vind alles uit over hybride systeem in Vledder installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Wijk bij Duurstede)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. De benodigde energie kun jij uiteraard via je eigen zonnepanelen opwekken. Deze energie kan direct worden gebruikt door de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Het is een mooi begin voor een woning zonder gasverbruik in Cothen.

Zonneboiler toevoegen

Via jouw zonneboiler kun je altijd gebruik maken van heet water voor dagelijks gebruik, voor de bad/douche of om te koken. Deze producten zijn te koop in grote en kleine versies. Met het aantal huisgenoten als basis en energiegebruik ga jij voor een kleine (100 liter) of grotere boiler (300 liter). Via slimme zonnecollectoren op jouw dak wordt het water op een duurzame manier opgewekt. ‘S ochtends en ‘s middags wordt stroom opgewekt en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Wil je een hybride systeem in Cothen laten aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Aanvraag warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!