Hybride warmtepomp Steenderen Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: spaar €450 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De klassieke cv-ketel (van Atag, Nefit, Intergas, Remeha) zal vanaf 2021 langzaam verdwijnen. Jouw klassieke gasgestookte ketel mag je dan slechts omruilen voor een duurzaam alternatief. Populaire voorbeelden zijn pelletkachel, biomassaketel, infraroodpanelen, elektrische cv-ketel, het warmtenet of een warmtepomp. De laatstgenoemde wordt veel genoemd, maar is ook prijzig. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem in Steenderen met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Betaalbaar, het past in vrijwel elke woning, en goed voor het milieu en jouw portemonnee. Hieronder vergelijk je alle informatie over verschillende soorten, werking, geschatte besparing, subsidies en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combi van een warmtepomp met jouw “oude” verwarmingsketel. Je komt het steeds vaker tegen in Steenderen. Zo’n hybride oplossing is goed toepasbaar in bestaande woningen en nieuwbouw. Het is een gemakkelijke en niet al te dure benadering om het gasverbruik te verminderen. Ook is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit ventilatielucht of omgevingslucht. Het gasverbruik verklein je tot wel 68%. De hr-ketel springt alleen bij bij piekverbruik.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in verschillende uitvoeringen. Sommige uitvoeringen dragen bij aan ruimteverwarming, en andere systemen dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor eigenlijk elk huis is er een geschikt systeem. Goed om te weten: matige tot goede isolatie is noodzakelijk. Welk model spoort met mijn wensen en budget? Verderop analyseer je een korte uitleg over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Sanden warmtepompen).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Steenderen. Een buitenunit (soort airco) “vangt” warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). Deze energie gaat door een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. De pomp zet de buitenlucht om naar warm water voor het opwarmen van jouw woning. Een warmtepomp voorziet in de centrale verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meerderheid van de woningen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp benut lucht uit het huis zelf. Deze vrijgekomen warmte gaat naar de cv-ketel. Dit systeem wordt toegepast voor het verwarmen van de woning en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. Het systeem werkt doelmatig. Dit betekent een lagere energierekening! Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor de aanmaak van heet water? Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Voordelig

Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2000.

Gemakkelijk aan te sluiten

Technisch hoeft er aan de woning niets veranderd te worden.

Verantwoord verwarmen

Schroeft gasverbruik terug tot 80%. Maximaal zorgdragen!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. Het is voordelig, de subsidies zijn hoog en de maandelijkse energielasten zullen afnemen, net als de CO2-uitstoot in gemeente Bronckhorst. Hoeveel precies? Hieronder vind je alles wat je moet weten (of vraag een warmtepomp offerte Steenderen aan).

Kosten besparen via hybride warmtepompen gebeurt op 2 manieren: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). Op onze website schetst onze specialist een voorbeeld. Via een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een gemiddelde woning (1 persoon) – eenvoudig €420 per kalenderjaar. Eveneens beperk je de Co-2 uitstoot tot 2250 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en jij bent duurzaam bezig. Andere regio? Bekijk nu direct alles over hybride warmtepomp Dieren.

Installatie Verbruik energie* Energielasten* Bezuinigen* CO2-uitstoot
Normale HR-ketel 1850 m3 gas €1165,5 €0 3450 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel 850 m3 gas + 1050 kWh per jaar €745,5 €420 2250 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update april 2024).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een warmtepomp in Steenderen? (update april 2024)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als kostprijs, kosten van het installeren, eventuele subsidie en stroomverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Gelderland.

Prijs van de apparatuur

Je hebt natuurlijk als eerste te maken met de kosten van de apparatuur. Ook de installateur is niet gratis, doorgaans +/- 35% van de pomp-kosten. Je gaat meer stroom verbruiken, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit Steenderen.

Subsidie (ISDE) in Steenderen

De overheid heeft een zeer aantrekkelijke subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van het warmtenet, elektrische cv-ketels, pelletkachels, zonneboilers, infraroodpanelen en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €800 tot €3200. De exacte hoogte van de subsidie wordt afgeleid a.d.h.v. het type systeem, vermogen (kW) en energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te achterhalen moet je beslist alle baten en kosten met elkaar verrekenen. Kosten systeem + installatiekosten, de besparing op energie en uiteraard je subsidie. Meestal ontstaat een aanzienlijk rendement en een gemiddelde terugverdientijd van 7 jaar. Bij complexe installaties waarbij geboord moet worden (aardwarmte) is dit vaak minimaal 13 jaar.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem is echt wat anders dan een standalone (volledig elektrische) pomp. Je kiest namelijk altijd verschillende warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, warm water om te douchen en te wassen, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Hiervoor zijn verscheidene systemen. De (CV) gasketel springt aan op de piekmomenten. Neem zeker een gecertificeerde installateur in Steenderen. Bovendien kan je zonnepanelen en een zonneboiler laten installeren. Meer daarover tref je hieronder.

Combineren met CR-ketel

Laat jij een hybride warmtepomp installeren? Een innovatieve HR-ketel (bijvoorbeeld van Brink of Junkers) is wel noodzakelijk. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp als het echt nodig is. Wanneer? Bijvoorbeeld in de koudere maanden. Actualiteit: niet elke hr-ketel werkt samen met een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten alvorens jij het systeem gaat bestellen. Wellicht spreekt dit je ook aan: hybride systeem in Meedhuizen installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente Bronckhorst)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. De stroom kan jij mogelijk met je eigen zonnepanelen genereren. De opgewekte stroom gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Het is een mooi begin voor een woning zonder gasverbruik in Steenderen.

Zonneboiler plaatsen

In het geval je een zonneboiler hebt, heb je altijd de beschikking over heet water voor dagelijks gebruik, voor de bad/douche of voor de wasmachine. Je kunt ze aanschaffen in diverse afmetingen. Afhankelijk van de gezinssituatie en verbruik van energie selecteer je een kleine (100 liter ) of grotere boiler (300 liter). Middels een speciaal type zonnecollectoren op jouw dak wordt het water verwarmd en opgeslagen. Zo kun je overdag energie opwekken en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Snel zo'n hybride systeem in Steenderen laten plaatsen voor radiatoren of vloerverwarming? Bekijk warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!