Hybride warmtepomp Dieren Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp: spaar €30 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “gewone” mono cv-ketel (zoals o.a. Vaillant, Nefit, Atag, Intergas) zal vanaf 2021 langzaam verdwijnen. Jouw klassieke CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een gasvrij alternatief. Voorbeelden zijn het warmtenet, pelletkachel, elektrische cv-ketel, infraroodpanelen, biomassaketel of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp wordt veel genoemd, maar is ook prijzig. Daar is iets op gevonden: het hybride warmtepomp systeem in Dieren met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. De investering is niet enorm, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en erg duurzaam. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je bruikbare informatie over subsidies, terugverdientijd, voordelen en nadelen , energiekosten en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met de oude & vertrouwde mono cv-ketel. We zien het veel in Dieren. Zo’n hybride oplossing is goed toepasbaar in bestaande woningen en nieuwbouw. Een probleemloze en niet al te dure wijze om de gasrekening te drukken. Daarnaast stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit ventilatielucht of omgevingslucht. Het gasverbruik verminder je zo met 67%. De CV-ketel “helpt” als er extra veel vraag is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei soorten en maten. Sommige systemen verwarmen puur de woning, en andere uitvoeringen zorgen voor alleen warm tapwater. Voor haast elke ruimte is er een hybride systeem. Onthoud wel: isolatie van dak, vloer en gevel is cruciaal. Welke installatie strookt met mijn wensen en budget? Verderop check je meer uitleg over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk WaterFurnace systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Dieren. Een buitenunit (airco-achtig systeem) onttrekt warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). Deze opgevangen warmte gaat via een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. De warmtepomp verandert de buitenlucht naar warm water voor het opwarmen van jouw woning. Een warmtepomp voorziet in de centrale verwarming, de opwarming van het gebruikswater komt via de ketel. Zoek jij een systeem dat ook het tapwater opwarmt? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel nieuwere woningen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp benut warmte in de ventilatielucht. Deze warmte geeft het af aan de hr-ketel. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt om de verwarming van de woning aan te sturen en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. De warmtepomp werkt doelmatig. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Gebruik je de ventilatielucht warmtepomp alleen voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride installatie vind je al vanaf €2500.

Eenvoudig te plaatsen

Geen aanpassingen in huis nodig.

Een 'groen' systeem

Verminder het gasverbruik met 70%. Denk aan de wereld!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. De investering ligt laag, je kunt profiteren van subsidies en de maandelijkse energielasten zullen afnemen, net als de CO2-uitstoot in gemeente Rheden. Concrete cijfers? Hieronder bekijk je bruikbare informatie (of vraag een warmtepomp offerte Dieren op).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen kan je op twee manieren uitleggen: je energienota valt lager uit, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). In de tabel vind je een rekenvoorbeeld. Met een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een gemiddelde woning (1 persoon) – gemakkelijk €320 per jaarafrekening. Daarbij reduceer je de CO2 uitstoot met 1850 kilo. Lekker geld overhouden en goed voor het milieu. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Nieuw-Schoonebeek.

Type installatieEnergieverbruik*Energierekening*Bezuiniging*CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel1800 m3 gas€1134€03050 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel800 m3 gas + 1550 kWh per jaar€814€3201850 kilo

* Per 12 maanden (update mei 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Heb ik recht op subsidie voor mijn warmtepomp in Dieren? (update mei 2020)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als kostprijs, kosten van de installateur, ISDE subsidie en stroomverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Gelderland.

Prijs van het systeem

Je hebt natuurlijk als eerste te maken met de winkelprijs van de warmtepomp. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, gemiddeld zo’n 35% van de productprijs. Je stroomverbruik neemt toe, en het gasverbruik neemt af. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen voor een compleet beeld van de kosten via een installatiebedrijf uit Dieren.

Subsidie (ISDE) in Dieren

De RVO verleent een gulle subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als elektrische cv-ketels, zonneboilers, pelletkachels, het warmtenet, biomassaketel en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €2000 tot +/- €4200. De uiteindelijke subsidie is een afgeleide van het type systeem, vermogen (kW) en het energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te ramen behoor je alle bovenstaande zaken in een berekening gooien. De prijs van het apparaat, installatie, de besparing op energie en uiteraard je subsidie. Over het algemeen kom je tot een aanzienlijk rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van zo’n 8 jaar. In gevallen van volledig elektrisch met grondboring (aardbron) ligt dit natuurlijk wat langer.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem is echt wat anders dan een all-electric (volledig elektrisch) model. Het systeem werkt samen met minimaal twee warmtebronnen. Voor een aangenaam binnenklimaat, heet water voor de douche en keuken, en om alle elektrische producten te laten werken moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Dit kan met verscheidene systemen. De gasgestookte ketel doet z’n werk op als er extra capaciteit nodig is. Vraag zeker een gediplomeerde installateur in Dieren. Daarbij kun je zonnepanelen / zonneboilers kiezen. Meer daarover kun je hieronder doornemen.

Combineren met de huidige CV ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een goede HR-ketel (van merken als Coopra of natuurlijk Sentry) is echter aan te raden. De gasketel springt bij als je veel warm water gebruikt. Bijvoorbeeld bij strenge vorst. Let op: niet elke cv kan je laten samenwerken met een warmtepomp. Lees je goed in alvorens je een systeem kiest. Zoek ook naar hybride systeem in Wehl installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente Rheden)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. De stroom kun je eventueel laten opwekken door je eigen zonnepanelen. Deze stroom gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Het is een mooi begin voor een woning zonder gasverbruik in Dieren.

Zonneboiler toevoegen

In het geval je een zonneboiler hebt, kun je altijd gebruik maken van heet tapwater dat je kunt gebruiken om te douchen of voor de wasmachine. Ze zijn verkrijgbaar grote en kleine versies. Afhankelijk van de gezinssituatie en verbruik van energie zoek jij een kleine (175 liter) of een model met extra capaciteit (250 liter). Middels baanbrekende zonnecollectoren op het dak wordt warm water gemaakt en in de boiler opgeslagen. Overdag wordt er warm water opgewekt die in de avond meteen consumeerbaar is.

Wil je een hybride systeem in Dieren laten plaatsen voor vloerverwarming of radiatoren? Bekijk warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!