Hybride warmtepomp Surhuisterveen Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: bezuinig €300 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “gewone” hr-ketel (Nefit, Vaillant, Atag, Intergas) verdwijnt vanaf 2021. Jouw “gewone” CV-ketel op gas kun je dan enkel omruilen voor een groene verwarmingsbron. O.a. een biomassaketel, infraroodpanelen, elektrische cv-ketel, het warmtenet, pelletkachel of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid is zeer populair, maar is zeker niet goedkoop. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem in Surhuisterveen met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. De investering is niet enorm, het past in vrijwel elke woning, en erg duurzaam. Met behulp van deze site bekijk je handige informatie over kosten, energieverbruik, subsidies, energiekosten en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combi van een warmtepomp met jouw klassieke hr-ketel. Een vrij gangbare installatie in Surhuisterveen. Een hybride installatie is rendabel voor wat oudere woningen en nieuwe huizen. Een ongecompliceerde en betaalbare aanpak om te besparen op de energienota. Daarbovenop is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit omgevingslucht of ventilatielucht. Je gasverbruik beperk je in met gemiddeld 80%. De CV-ketel “helpt” als er extra capaciteit nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei soorten en maten. Sommige uitvoeringen verwarmen puur de woning, en andere modellen zorgen voor alleen warm tapwater. Voor bijna iedere situatie is er een hybride systeem. Belangrijk: matige tot goede isolatie is een voorwaarde. Welke uitvoering sluit aan bij mijn wensen en budget? Hieronder check je meer details over de 2 meest populaire installaties (of check CTA warmtepompen).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Surhuisterveen. Een soort airco buiten maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). Deze energie gaat met leidingen naar het binnendeel. De pomp zet de buitenlucht om naar warm water voor het opwarmen van jouw woning. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Zoek jij een systeem dat ook het tapwater opwarmt? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste huizen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van de aangezogen lucht uit huizen. De opgevangen warmte gaat naar de cv-ketel. Dit systeem wordt toegepast om de verwarming van de woning aan te sturen en voor het maken van warm tapwater. Het systeem gaat enorm efficiënt te werk. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Gebruik je de ventilatielucht warmtepomp alleen voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Lage instapprijs

Een hybride oplossing bestel je al vanaf €3300.

Makkelijk te installeren

Je hoeft de woning niet eerst grondig te renoveren.

Verantwoorde keuze

Verminder het gasverbruik met 60%. Of 0 op de meter?

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. Het is niet duur, de verschillende subsidies zijn serieus en je gasverbruik neemt af, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Achtkarspelen. Exacte aantallen? Hierna ontdek je een voorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte Surhuisterveen aan).

Geld besparen met de hybride warmtepomp kan je op twee manieren uitleggen: je bespaart op je energielasten, en de CO2-uitstoot daalt. Rechts geeft onze expert een toelichting. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -voor een eenpersoonshuishouden – eenvoudig €320 per kalenderjaar. Tevens beperk je de Co-2 uitstoot tot 2000 kilo. Maandelijks minder geld uitgeven en je wekt op een ‘groene’ manier stroom op. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Dorst.

Type opstelling Gas + Elektra verbruik* Kosten stroom + gas* Besparingen* CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel 1650 m3 gas €1039,5 €0 3200 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel 650 m3 gas + 1550 kWh per jaar €719,5 €320 2000 kilo

* Berekend op jaarbasis (update april 2024).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Surhuisterveen? (update april 2024)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als kostprijs, kosten van het installeren, hoogte van de subsidie en het toekomstige energieverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Friesland.

Kostprijs

Allereerst heb je de prijs van het fysieke product. Een specialist voor het aanleggen kost vaak ongeveer 40% van de pomp-kosten. Je gaat meer stroom verbruiken, maar veel minder (duur) gas. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen voor een compleet beeld via een installatiebedrijf uit Surhuisterveen.

Subsidie (ISDE) in Surhuisterveen

De landelijke autoriteit biedt een royale subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als het warmtenet, infraroodpanelen, pelletkachels, biomassaketel, zonneboilers en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €2300 – plus minus €4100. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt hangt af van het merk, vermogen (kW) en energielabel. Let op: wacht niet te lang.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van de hybride warmtepomp te achterhalen moet je alle baten en kosten optellen en berekenen. De prijs van het apparaat, installatie, de stroom/gas besparing en natuurlijk subsidie. Meestal volgt een noemenswaardig rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 8,5 jaar. Wanneer we spreken over all-electric met grondboring (aardbron) ligt dit natuurlijk wat langer.

Warmtepomp & CV-ketel combineren

Een hybride systeem differentieert zich van een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Het is afhankelijk van verschillende warmtebronnen. Voor een aangenaam binnenklimaat, heet tapwater voor direct gebruik, en voor voldoende elektriciteit ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Hiervoor zijn velerlei systemen. De gasgestookte ketel doet z’n werk op als je veel warm water gebruikt. Kies hiervoor zeker een ervaren installateur in Surhuisterveen. Daarbij kan je zonnepanelen en/of een zonneboiler aanschaffen. Meer daarover lees je hieronder.

Combinatie met huidige CV-ketel

Laat jij een hybride warmtepomp installeren? Een innovatieve HR-ketel (van een merk als Daalderop en Rendamax) is in deze situatie onontbeerlijk. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend als je opeens veel warm water gebruikt. Wanneer? Bijvoorbeeld als de temperatuur buiten laag is. Tip: niet elke CV-ketel kun je combineren met een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur voordat jij het product gaat kopen. Lees nu verder over hybride systeem in Middenmeer installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente Achtkarspelen)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. De benodigde energie kan jij mogelijk laten opwekken door je eigen zonnepanelen. Deze energie wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Het is een mooi begin voor een gasvrije woning in Surhuisterveen.

Zonneboiler toevoegen

Door je eigen zonneboiler zit je er goed bij. Je hebt warm water om te benutten voor een warme douche of om te koken. Ze zijn verkrijgbaar verschillende groottes. Door te kijken naar aantal inwoners en behoefte aan energie selecteer je een kleine (175 liter) of een model met extra capaciteit (350 liter). Met slimme zonnecollectoren bovenop je woning wordt water opgewarmd. Zo kun je overdag energie opwekken die in de avond meteen consumeerbaar is.

Snel zo'n hybride systeem in Surhuisterveen laten installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Inspecteer warmtepomp prijzen voor oude huizen en nieuwbouw!