Hybride warmtepomp Middenmeer Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: bespaar €35 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De gebruikelijke cv-ketel (van Remeha, Nefit, Intergas, Vaillant) wordt verboden vanaf 2021. Jouw oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan enkel omwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Voorbeelden zijn elektrische cv-ketel, biomassaketel, infraroodpanelen, het warmtenet, pelletkachel of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid wordt veel genoemd, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Goed nieuws, er is een middenweg: het hybride warmtepomp systeem in Middenmeer met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. Goedkoop, het past in vrijwel elke woning, en gunstig voor de energienota. Op de site check je meer uitleg over kosten, subsidies, energieverbruik, werking enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op de oude & vertrouwde mono cv-ketel. Een vrij gangbare installatie in Middenmeer. Een hybride installatie is zowel interessant voor jaren 80 woningen en nieuwe woningen. Het is een gemakkelijke en vrij betaalbare manier om de gasrekening te drukken. Daarbovenop is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit ventilatielucht of omgevingslucht. Het gasverbruik neemt af met zo’n 83%. De hr-ketel “helpt” als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei soorten en maten. Sommige apparaten verwarmen puur de woning, en andere uitvoeringen dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor eigenlijk elk huis is er een rendabel type pomp. Bedenk wel: isolatie + HR++ glas is vereist. Welke uitvoering strookt met mijn huis? Hieronder lees je meer uitleg over de 2 meest populaire installaties (of check Climer systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Middenmeer. Een soort airco buiten neemt warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). Deze opgevangen warmte gaat met leidingen naar het binnendeel van de installatie. Deze verandert de buitenlucht naar warmte om je huis te verwarmen. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, en de cv-ketel voor warm tapwater. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het merendeel van de huizen worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp werkt op basis van de aangezogen lucht uit huizen. Deze vrijgekomen warmte geeft het af aan de hr-ketel. Hier vindt een proces plaats dat helpt bij het verwarmen van de woning en ook voor het aanmaken van heet water. De pomp werkt doelmatig. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2000.

Simpele installatie

Prima te integreren in bestaande woningen.

Verantwoorde keuze

Minimaliseert gasverbruik met 50%. Slimme keuze!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. Het is voordelig, de subsidies zijn hoog en je gasverbruik neemt af, net als de CO2-uitstoot in gemeente Hollands Kroon. Waar moet ik aan denken? Hieronder bekijk je meer info (of vraag een warmtepomp offerte Middenmeer op).

Geld besparen met de hybride warmtepomp kent 2 soorten aspecten: de totale energielasten gaan naar beneden, en je stoot minder CO-2 uit. Op onze website vind je een rekenvoorbeeld. Met een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een doorsnee-woning (eenpersoons) – om en nabij de €450 op jaarbasis. Ook daalt jouw Co2 uitstoot met 2300 kilo. Goed voor jouw portemonnee en jij bent duurzaam bezig. Nu ook online: hybride warmtepomp Westerhoven.

Type opstellingEnergieverbruik*Energienota*Besparingen*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel1550 m3 gas€976,5€03500 kilo
Warmtepomp 5 kW met Gewone CV-ketel550 m3 gas + 900 kWh per jaar€526,5€4502300 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Middenmeer? (update juli 2020)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met investering van de pomp zelf, kosten van de installateur, ISDE subsidie en het verwachtte energieverbruik. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Noord-Holland.

Kosten

De gezamenlijke kosten betreffen o.a. de winkelprijs van de warmtepomp. Daarnaast bedragen de installatiekostenvaak ongeveer 40% van het artikel. Je stroomverbruik neemt toe, terwijl je minder gas stookt. Probeer een schatting te maken zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit Middenmeer.

Subsidie (ISDE) in Middenmeer

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland biedt een vorstelijke subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals elektrische cv-ketels, biomassaketel, zonneboilers, het warmtenet, pelletkachels en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €2200 – plus minus €4700. Het totale bedrag wordt afgeleid a.d.h.v. het merk en type, vermogen en het energielabel. Let op: wacht niet te lang.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te schatten betaam je alle type kosten en baten optellen en berekenen. De totale kosten, de besparing op je energienota, en natuurlijk subsidie. In de meeste gevallen vloeit hieruit voort een aantrekkelijk rendement en een gemiddelde terugverdientijd van +/- 6,5 jaar. Bij complexe installaties met grondboring (aardbron) is dit vaak minimaal 13 jaar.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem differentieert zich van een all-electric (volledig elektrisch) model. Het werkt namelijk met meerdere warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, genoeg warm tapwater, en om over genoeg elektriciteit te beschikken zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Dit kan jij doen met allerhande systemen. De gasketel (CV) blijft werken als er extra capaciteit nodig is. Neem wel een ervaren installateur in Middenmeer. Daarnaast kun jij zonneboilers en ook zonnepanelen nemen. Een uitgebreide toelichting lees je hierna.

Combineren met CR-ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een compatibel HR-ketel (bijv. van Bosch of Novum) is echter nodig. De gasketel springt bij als het echt nodig is. Onder andere in de winter. Belangrijk: niet elke cv kun je combineren met een warmtepomp. Vergelijk altijd goed alle installaties voor je overgaat tot de aankoop. Lees nu verder over hybride systeem in Gasselte installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Hollands Kroon)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. De benodigde energie kan je met je eigen zonnepanelen genereren. Deze energie wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Een uitstekende eerste stap naar een gasvrije woning in Middenmeer.

Zonneboiler aansluiten

Met een eigen zonneboiler heb je altijd de beschikking over heet tapwater dat je kunt gebruiken om te douchen of om te koken. De boilers zijn er in diverse afmetingen. Op basis van het aantal bewoners en energiebehoefte selecteer je een kleine (100 liter) of grote zonneboiler (350 liter). Middels een speciaal type zonnecollectoren bovenop je woning wordt het water verwarmd en opgeslagen. Overdag wordt er warm water opgewekt dat je in de avond consumeert.

Snel zo'n hybride systeem in Middenmeer laten installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Check warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!