Ecoforest hybride warmtepomp Verlaag jouw gasverbruik en bezuinig tot €340


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen



Hybride warmtepomp van Ecoforest installeren

Een Ecoforest hybride warmtepomp kopen? CV-ketels zijn straks bij wet verboden. Daardoor heb je inmiddels de keuze uit bijzonder veel alternatieven voor de hr-ketel. De warmtepomp loopt hierin voorop. Aan de hand van deze website check je praktische info over de verschillende apparatuur, de prijzen en ervaringen met de buitenlucht- en ventilatiewarmtepompen van Ecoforest.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check eerst welke type warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
  2. Neem de installatie die rijmt met jouw huis en natuurlijk het budget.
  3. Vraag offertes op en selecteer een erkend Ecoforest warmtepomp installatiebedrijf. Lees referenties en bekijk certificaten.
  4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
  5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
  6. Bekijk of alles goed is aangesloten. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
  7. Claim jouw subsidie. Bekijk ook de ZBPro warmtepomp.

Is mijn woning geschikt?

Gevel vloer en dak beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Voldoende ruimte (naast de CV) voor het warmtepompsysteem (+ boiler).

In geval van all-electric: boringen in de grond en lucht-lucht unit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welk hybride systeem van Ecoforest past bij mijn situatie? Ecoforest biedt flink wat verschillende warmtepompen, aansluitend bij vrijwel iedere woning (zoals de EcoGeo 3-12). Echter, welk apparaat matcht bij mijn woning? Daarom behandelen we in het kort de top-5 mogelijkheden.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp neemt buitenlucht als energiebron. Dit gebeurt met behulp van een buitenunit. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar het binnendeel. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) via de compressor naar verwarmde lucht. Lucht-lucht kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Lees verder over warmtepomp installateur Waalwijk.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp benut ook warmte uit de lucht. Dit kan zijn ventilatielucht, omgevingslucht of buitenlucht. De energie gebruiken we voor de opwarming van water. En dat komt ten goede van de verwarming in huis en warm tapwater. Dit zien we ook terug als een ventilatiewarmtepomp. Direct profiteren? Waarom niet meteen een lucht-water warmtepomp van Ecoforest ketel bestellen met subsidie?

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp neemt “gratis” warmte uit de bodem. Een bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 11 – 14 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het toevoeren van warm water voor de verwarming. Een grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en koelt in de zomerperiode.

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). We differentiëren een gesloten en een open systeem. De warmte wordt via een warmtewisselaar getransformeerd naar warmte die je kunt gebruiken. Dit wordt toegepast voor o.a. de centrale verwarming en warm water voor de badkamer. Compatibel met vloer en radiatorverwarming. Het systeem kan ook koelen in de zomer.

5. Hybride warmtepomp

De hybride warmtepomp is in trek! Deze combineer je met de gasgestookte cv-ketel. Een hybride systeem kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel ondersteunt wanneer het erg koud is, en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper in vergelijking met een all-electric systeem. Let op: houd er rekening mee dat je een gasaansluiting houdt. Een veelgevraagd type is zo’n ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat haalt warmte uit de ventilatielucht. Neem nu een warmtepomp aanleggen in Utrecht.

Ecoforest warmtepomp op bestaande CV ketel

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of laatst nog een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? De meeste mensen hebben niet de kennis dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in vergelijking met volledig elektrische installatie (check Ecoforest warmtepomp prijzen mei 2024). 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: lage investering, in een dag aangelegd, en werkt samen met je huidige CV (En er is Ecoforest subsidie). Let op: houd er rekening mee dat je niet volledig van het gas los bent: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is uiteindelijk niet toegestaan. In 2050 is in principe elke woning gasvrij.

Test & Offerte

Gebruik jij reeds een duurzaam systeem? Een hybride of juist een volledig elektrische opstelling? Wij zijn benieuwd naar ervaringen met een hybride Ecoforest systeem. Nuttig voor woningbezittersdie over willen stappen naar een verantwoorde bron van energie. Ecoforest warmtepomp

Hoe hoog liggen de prijzen? Vraag meerdere offertes aan en vind een voordelige installateur.