Horos hybride warmtepomp Stop met gasverbruiken en bespaar jaarlijks €350


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Hybride warmtepomp van Horos installeren

Een Horos hybride warmtepomp kopen? CV-ketels zijn straks bij wet verboden. Daarom zien we zuinige alternatieven voor de traditionele CV-ketel. De warmtepomp loopt hierin voorop. Met behulp van deze pagina lees je handige informatie over type systemen, prijzen van de installaties, en ervaringen met de buitenlucht- en ventilatiewarmtepompen van Horos.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Ontdek welke warmtepomp versie wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
  2. Kies de installatie die strookt met de woning en budget.
  3. Vraag meerdere offertes op en kies een kwalitatief Horos warmtepomp installatiebedrijf. Neem de reviews en keurmerken in acht.
  4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
  5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
  6. Check of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
  7. Claim jouw subsidie. Bekijk ook de Clausius warmtepomp.

Zijn alle huizen geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn uitstekend geïsoleerd.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Voldoende ruimte (naast de CV) voor de warmtepomp met optionele boiler.

Soms ook nodig: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welk hybride systeem van Horos past in mijn woning? Horos heeft een grote variëteit aan warmtepompen, aansluitend bij zowat elke situatie (zoals de MaxiQua). Wat jij wil weten is, welk apparaat matcht bij mijn woning? Onderstaand beoordelen we kort & bondig de top-5 mogelijkheden.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht als energiebron. Dit kan het apparaat dankzij een speciale buitenventilator. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar een systeem in huis. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) via de compressor naar warmte lucht (zodat het aangenaam warm is). Lucht-lucht is er als hybride en all-electric (standalone). Ga direct een warmtepomp installateur Zwolle.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp maakt ook gebruik van energie uit de lucht. Vaak gaat het om buitenlucht, omgevingslucht of ventilatielucht. Deze lucht wordt ingezet voor de opwarming van water. Dit wordt op zijn beurt gebruikt voor radiatoren/vloerverwarming en water voor in de badkamer. Soms noemen we dit ook een ventilatiewarmtepomp. Direct profiteren? Waarom niet meteen een lucht-water warmtepomp van Horos ketel bestellen met subsidie?

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp haalt warmte in de aarde. De unieke bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 9 – 13 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het toevoeren van warm water voor de verwarming. Deze grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en kan jouw huis koelen als het warm weer is.

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. We maken onderscheid tussen een open of gesloten circuit. De warmte uit de bodem wordt geconverteerd naar toepasbare energie. Onder andere voor het verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. Compatibel met vloerverwarming en radiatoren. Het apparaat kan ook koelen in de zomer.

5. Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel. Zo’n hybride apparaat neemt niet alles voor z’n rekening. De HR-ketel helpt voor de momenten dat het te koud is buiten, en als er opeens veel warm water nodig is. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger in verhouding met een full-electric oplossing. Let op: houd er rekening mee dat je in 2030 weer moet overstappen. Een prima model is zo’n ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht. Bezoek de pagina warmtepomp aanleggen in Waalwijk.

Horos warmtepomp gecombineerd met bestaande CV ketel

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of afgelopen jaar een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? De meeste mensen hebben niet de kennis dat beide componenten goed te combineren zijn. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger in verhouding tot een volledig elektrische oplossing (bekijk ook Horos warmtepomp prijzen april 2024). Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: goedkoop, gemakkelijk te plaatsen, en werkt samen met je huidige CV (En er is Horos subsidie). Minder fraai is dat je gas blijft gebruiken: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is op lange termijn niet genoeg. In 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas.

Test & Offerte

Gebruik jij al een alternatief systeem (i.p.v. gas) ? Een hybride of een full electric systeem? Wij zijn benieuwd naar ervaringen met een hybride Horos systeem. Praktisch voor woningeigenaren die bezig zijn met een gasloze energiebron. Horos warmtepomp

Wat zijn de actuele prijzen? Vraag offertes op en kies de goedkoopste installateur.