Hybride warmtepomp Zwolle Een combi van warmtepomp en CV-ketel: bezuinig €500 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “gewone” verwarmingsketel (als Remeha, Nefit, Vaillant, Atag) mag je per 2021 niet meer inruilen voor een nieuwe. Jouw “gewone” cv-ketel mag je dan alleen nog maar inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Bijvoorbeeld biomassaketel, infraroodpanelen, pelletkachel, het warmtenet, elektrische cv-ketel of een warmtepomp. Vooral dat laatste wordt gezien als de opvolger van de CV, hoewel het ook een aardige investering vergt. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem in Zwolle met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. Betaalbaar, eenvoudig te installeren en goed voor het milieu en jouw portemonnee. Hier signaleer je meer uitleg over voordelen en nadelen , energieverbruik, energiekosten, subsidies en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combi van een warmtepomp met de welbekende hr-ketel. Een vrij gangbare installatie in Zwolle. Een dergelijk hybride opstelling rendeert in bestaande bouw en meer recente woningen. Een ongecompliceerde en vrij betaalbare oplossing om te besparen op de energienota. Verder is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Het gasverbruik minimaliseer je zo met 71%. De cv-ketel springt alleen bij als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei uitvoeringen. Sommige types zijn puur voor de verwarming, en andere uitvoeringen dragen zorg voor water om te douchen. Voor eigenlijk elk huis is er een hybride systeem. Bedenk wel: isolatie van dak, vloer en gevel is een voorwaarde. Welk type pomp past bij mijn huis? Hieronder signaleer je een vergelijking van de ventilatie- en buitenluchtpomp (en check Galletti verwarming).

1. Buitenlucht warmtepomp

Erg populair: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Zwolle. Het buitendeel (een soort airco) haalt warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). Deze warmte gaat via een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. De warmtepomp vormt de buitenlucht om naar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het gros van de huizen beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp profiteert van lucht uit het huis zelf. De gewonnen warmte vindt z’n weg naar de hr-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en voor het maken van warm tapwater. Het apparaat werkt zeer efficiënt. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Lage investering

Een hybride installatie is beschikbaar vanaf €2700.

Gemakkelijk aan te sluiten

Er zijn geen heftige bouwkundige aanpassingen nodig.

Duurzame oplossing

Verkleint jouw gasverbruik met 60%. Of 0 op de meter?

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. De aanschafprijs is laag, de verschillende subsidies zijn serieus en de maandelijkse energielasten zullen afnemen, net als de CO2-uitstoot in gemeente Zwolle. Dat klinkt goed, maar concreet? Onderstaand lees je praktische informatie (of vraag een warmtepomp offerte Zwolle op).

Kosten besparen via hybride warmtepompen gebeurt op twee gebieden: je energienota valt lager uit, en je stoot minder CO-2 uit. Hiernaast vind je een rekenvoorbeeld. Met een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in het geval van een eengezinswoning – gemiddeld €370 per jaar. Verder neemt de Co-2 uitstoot af met zo’n 1700 kilo. Flink wat goed besparen en je wekt op een ‘groene’ manier stroom op. Nu ook online: hybride warmtepomp Hulsel.

Installatie Verbruik energie* Kosten stroom + gas* Besparen* CO2-uitstoot
Normale HR-ketel 1500 m3 gas €945 €0 2900 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel 500 m3 gas + 1300 kWh per jaar €575 €370 1700 kilo

* Berekend op jaarbasis (update augustus 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Zwolle? (update augustus 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als prijs van het systeem, installatiewerk, ISDE subsidie en besparing om energie. Er is een speciale warmtepomp subsidie (ISDE). Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is zo gek nog niet in de provincie Overijssel.

Kosten van de pomp

Allereerst heb je het tarief voor de pomp. Uiteraard kost ook het installeren geld, ga uit van 45% van de verkoopprijs. Het stroomverbruik stijgt, echter het gasverbruik daalt enorm. Verreken de stroom- en gaskosten zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit Zwolle.

Subsidie (ISDE) in Zwolle

Het rijk verleent een historische subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, pelletkachels, biomassaketel, zonneboilers en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €1800 tot ongeveer € 4300. De uiteindelijke subsidie is een afgeleide van het model, vermogen en het energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te schatten moet je alle bovenstaande zaken in een overzicht plaatsen. De prijs van het apparaat, installatie, de besparing op gas, en de hoogte van de subsidie. Meestal is het resultaat een aantrekkelijk rendement. Resulteert in een gemiddelde terugverdientijd van plus minus 8 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen waarbij geboord moet worden (aardwarmte) ligt dit natuurlijk wat langer.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem differentieert zich van een full electric (standalone) warmtepomp. Het is afhankelijk van 2 of meer warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, warm water om te douchen en te wassen, en om over genoeg elektriciteit te beschikken zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Dit kan jij doen met allerlei oplossingen. De gasgestookte ketel doet z’n werk op als de warmtevraag erg hoog is. Selecteer tenminste een gecertificeerde installateur in Zwolle. Tevens kun jij zonneboilers en ook zonnepanelen kiezen. Meer daarover lees je hierna.

Combineren met de huidige CV ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (van merken als Coopra + Viessmann) is in deze situatie cruciaal. De gasgestookte ketel treedt in werking als je veel warm water gebruikt. Onder andere bij strenge vorst. Tip: niet iedere ketel is te combineren met een warmtepomp. Laat je altijd goed informeren alvorens je een systeem kiest. Zoek ook naar hybride systeem in Schalkwijk installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Zwolle)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. De benodigde energie kun jij logischerwijs opwekken met zonnepanelen. Je ‘groene’ elektriciteit kan direct worden gebruikt door de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Het is een mooi begin voor een woning zonder gasverbruik in Zwolle.

Zonneboiler toevoegen

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, zit je er goed bij. Je hebt voldoende warm tapwater, voor een warme douche of voor de afwas. De boilers zijn er in allerlei formaten. Met het aantal huisgenoten als basis en energiebehoefte maak je de keuze voor een kleine (200 liter) of grote variant (300 liter). Middels speciale zonnecollectoren op het huis wordt warm water gemaakt en in de boiler opgeslagen. Overdag wordt er warm water opgewekt die in de avond meteen consumeerbaar is.

Wil je een hybride systeem in Zwolle aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Inspecteer warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!