Hybride warmtepomp Aalden Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: bespaar €350 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De gebruikelijke mono cv-ketel (zoals o.a. Atag, Intergas, Remeha, Vaillant) is niet meer toegestaan vanaf 2021. Jouw welbekende hr-ketel kun je dan enkel inwisselen voor een gasvrij alternatief. Denk daarbij aan het warmtenet, zonneboiler, pelletkachel, elektrische cv-ketel, biomassaketel of een warmtepomp. Deze laatste optie is zeer populair, hoewel het ook een aardige investering vergt. Een tussenweg is nu ook mogelijk: een hybride warmtepomp systeem in Aalden met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. De investering is niet enorm, eenvoudig te installeren en je gasverbruik zal drastisch afnemen. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je alle details over voordelen en nadelen , geschatte besparing, kosten, terugverdientijd en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de de welbekende hr-ketel. We zien het veel in Aalden. Een hybride installatie rendeert in bestaande bouw en nieuwe woningen. Een ongecompliceerde en niet al te dure wijze om het gasverbruik te verminderen. Daarbovenop stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp haalt warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Je gasverbruik kan je zo reduceren met 74%. De CV-ketel doet alleen z’n werk als er extra capaciteit nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in verschillende uitvoeringen. Sommige types zorgen voor een verwarmd huis, en andere uitvoeringen dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor bijna iedere situatie is er een rendabel type pomp. Bedenk wel: isolatie + HR++ glas is noodzakelijk. Welke uitvoering past bij mijn woning? Onderstaand vergelijk je meer info over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Hudge verwarming).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Aalden. Een buitenunit (soort airco) “vangt” warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). De gewonnen energie gaat per een leiding naar het binnendeel. De pomp zet de buitenlucht om naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, en de cv-ketel voor warm tapwater. Zoek jij een systeem dat ook het tapwater opwarmt? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woonhuizen beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp werkt op basis van afgezogen ventilatielucht in de woning. De opgevangen warmte geeft het af aan de hr-ketel. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte voor het verwarmen van de woning en voor warm water om te douchen. De pomp is bijzonder effectief. Dit betekent een lagere energierekening! Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor het maken van warm tapwater? Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Lage instapprijs

Een hybride systeem is al verkrijgbaar vanaf €2300.

Simpele installatie

Geen aanpassingen in huis nodig.

Verantwoord verwarmen

Beperkt jouw gasverbruik met 75%. Bijna gasvrij leven.

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. Het is relatief goedkoop, de verschillende subsidies zijn serieus en je gasverbruik neemt af, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Coevorden. Wat is realistisch? Hieronder bekijk je een voorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte Aalden aan).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen doe je aan twee kanten: de totale energielasten gaan naar beneden, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. In de tabel kan jij een uitgewerkte calculatie vinden. Met behulp van een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een gemiddelde eengezinswoning – gemakkelijk €430 per kalenderjaar. Tevens verklein je de Co-2 uitstoot met wel 1750 kilo. Lekker geld overhouden en je neemt je energie-verantwoordelijkheid. Lees nu verder over hybride warmtepomp IJhorst.

Type installatie Stroom & Gas verbruik* Energielasten* Besparingen* CO2-uitstoot
HR-ketel 1650 m3 gas €1039,5 €0 2950 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel 650 m3 gas + 1000 kWh per jaar €609,5 €430 1750 kilo

* Berekend op jaarbasis (update december 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een warmtepomp in Aalden? (update december 2020)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met aankoopkosten, kosten van het installeren, hoogte van de subsidie en het verwachtte energieverbruik. Er is een speciale warmtepomp subsidie (ISDE). Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Drenthe.

Prijs van het systeem

Om te beginnen heb je de kostprijs van het systeem. Uiteraard kost ook het installeren geld, vaak ongeveer 35% van de productprijs. Het stroomverbruik stijgt, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Dit dien je met elkaar te verrekenen zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit Aalden.

Subsidie (ISDE) in Aalden

De RVO verleent een royale subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van biomassaketel, infraroodpanelen, pelletkachels, elektrische cv-ketels, zonneboilers en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €1500 tot +/- €3100. Het totale bedrag heeft te maken met het merk, vermogen en energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te ontdekken dien je alle kosten en baten optellen en berekenen. De totale kosten, de energiebesparingen en vanzelfsprekend de subsidie. In de regel kom je uit op een serieus rendement. Resulteert in een gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 7 jaar. Bij de geavanceerde producten waar een grondboring bij komt kijken is dit vaak minimaal 13 jaar.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem differentieert zich van een all-electric (volledig elektrisch) model. Je kiest namelijk altijd verschillende warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, heet water voor de douche en keuken, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Dit kan jij doen met verschillende opstellingen. De (CV) gasketel springt aan als het nodig is (bijv. bij koude dagen). Vraag tenminste een gediplomeerde installateur in Aalden. Daarnaast kun jij zonnepanelen / zonneboilers installeren. Meer daarover check je in onderstaande alinea.

Combineren met CR-ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een (vrij) nieuw gekochte HR-ketel (bijv. van AWB + Junkers) is in deze situatie benodigd. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp als de warmtevraag erg hoog is. Wanneer? Bijvoorbeeld bij strenge vorst. Belangrijk: niet elke cv werkt i.c.m. een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten alvorens je een systeem kiest. Wellicht spreekt dit je ook aan: hybride systeem in Scherpenisse installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente Coevorden)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. Deze energie kan jij mogelijk genereren met eigen zonnepanelen. Deze stroom wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Een goede stap richting een energieneutrale woning in Aalden.

Zonneboiler aansluiten

In het geval je een zonneboiler hebt, zit je nooit verlegen om heet tapwater dat je kunt gebruiken voor de bad/douche of voor de afwas. Je kunt ze aanschaffen in grote en kleine versies. Op basis van het aantal bewoners en behoefte aan energie maak je de keuze voor een kleine (150 liter) of grote zonneboiler (350 liter). Met behulp van speciale zonnecollectoren op het dak wordt warm water gemaakt en in de boiler opgeslagen. Zo kun je overdag energie opwekken die je zelf in de avond weer verbruikt.

Snel zo'n hybride systeem in Aalden laten aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Inspecteer warmtepomp prijzen voor oude en nieuwe woningen!