Hybride warmtepomp Aalst Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: bespaar €300 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “oude” CV-ketel op gas (van bijv. Atag, Vaillant, Intergas, Remeha) zal vanaf 2021 langzaam verdwijnen. Jouw “oude” CV-ketel op gas mag je dan uitsluitend inwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Bijvoorbeeld biomassaketel, elektrische cv-ketel, infraroodpanelen, zonneboiler, pelletkachel of een warmtepomp. Deze laatste optie is zeer populair, maar ook duur. Een tussenweg is nu ook mogelijk: een hybride warmtepomp systeem in Aalst met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. Niet al te duur, is geschikt voor bestaande bouw en nieuwbouw, en goed voor het milieu en jouw portemonnee. Op deze website ontdek je bruikbare uitleg over kosten, energiekosten, energieverbruik, verschillende soorten en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met de oude & vertrouwde mono cv-ketel. Je komt het steeds vaker tegen in Aalst. Een hybride installatie is zowel interessant voor jaren 80 woningen en nieuwe huizen. Een ongecompliceerde en betaalbare aanpak om de gasrekening te drukken. Ook stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp haalt warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Het gasverbruik kan je zo reduceren met 76%. De hr-ketel springt alleen bij als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei soorten en maten. Sommige systemen verwarmen puur de woning, en andere installaties dragen zorg voor water om te douchen. Voor vrijwel elk soort woning is er een hybride systeem. Belangrijk: enige vorm van isolatie is noodzakelijk. Welk systeem matcht bij mijn wensen en budget? Verderop check je meer details over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Inventum verwarming).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Aalst. Het buitendeel (een soort airco) neemt warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). Deze warmte gaat met een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. De warmtepomp zet de buitenlucht om naar warm water voor het opwarmen van jouw woning. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste huizen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit luchtstromen uit de woning. Deze vrijgekomen warmte geeft het af aan de hr-ketel. De ketel gebruikt de warmte om de verwarming van de woning aan te sturen en voor warm water om te douchen. De pomp gaat enorm efficiënt te werk. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Lage instapprijs

Een hybride installatie laat je al installeren vanaf €2300.

Gemakkelijk aan te sluiten

Geen aanpassingen in huis nodig.

Erg milieuvriendelijk

Beperkt jouw gasverbruik met 70%. Denk aan de wereld!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. De investering ligt laag, de verschillende subsidies zijn serieus en je energielasten dalen flink, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Zaltbommel. Een berekening? Hierna bekijk je alles wat je moet weten (of vraag een warmtepomp offerte Aalst aan).

Besparen met een hybride warmtepomp gebeurt op twee gebieden: je energielasten dalen, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. Hiernaast kan jij een uitgewerkte calculatie vinden. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -in een doorsnee-woning (eenpersoons) – ongeveer zo’n €400 per jaarafrekening. Ook reduceer je de CO2 uitstoot met 1900 kilo. Maandelijks minder geld uitgeven en daarnaast erg milieubewust. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp IJsselham.

Type opstellingGas + Elektra verbruik*Energierekening*Bezuinigen*CO2-uitstoot
Normale HR-ketel1800 m3 gas€1134€03100 kilo
Warmtepomp 5 kW met Gewone CV-ketel800 m3 gas + 1150 kWh per jaar€734€4001900 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een warmtepomp in Aalst? (update juli 2020)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als prijs van het systeem, kosten van de installateur, hoogte van de subsidie en stroomverbruik. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Gelderland.

Kostprijs

Het totaalplaatje bestaat voornamelijk uit de prijs van het fysieke product. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, vaak ongeveer 25% van de kostprijs. Je gaat meer stroom verbruiken, maar veel minder (duur) gas. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit Aalst.

ISDE Subsidie in Aalst

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland verleent een vorstelijke subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als pelletkachels, het warmtenet, zonneboilers, elektrische cv-ketels, biomassaketel en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €800 – €4900. De uiteindelijke subsidie hangt af van het merk, het aantal KW en energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van de hybride warmtepomp te ramen moet je beslist alle kosten en baten optellen en berekenen. De prijs van het apparaat, installatie, de vermindering van energieverbruik en vanzelfsprekend de subsidie. Gewoonlijk vloeit hieruit voort een interessant rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van plus minus 6 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen met grondboring (aardbron) is dit vaak minimaal 13 jaar.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem onderscheidt zich van een full electric (standalone) warmtepomp. Het werkt namelijk met meerdere warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, heet water voor de douche en keuken, en voor voldoende elektriciteit zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Dit kan jij doen met velerlei manieren. De gasketel (CV) blijft werken op de piekmomenten. Kies hiervoor minstens een gecertificeerde installateur in Aalst. Daarnaast kun je een zonneboiler en/of zonnepanelen nemen. De mening van onze vakmannen lees je hieronder.

Combinatie met huidige CV-ketel

Laat jij een hybride warmtepomp installeren? Een compatibel HR-ketel (van een merk als Ferroli en ook Novum) is in dit geval onmisbaar. Je gasketel wordt alleen geactiveerd als er extra capaciteit nodig is. Onder andere als de temperatuur buiten laag is. Noemenswaardig: niet elke CV-ketel werkt in combinatie met een warmtepomp. Zoek altijd uitgebreid naar info voordat jij het product gaat kopen. Zoek ook naar hybride systeem in Scheulder installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Zaltbommel)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. Deze energie kun je optioneel met je eigen zonnepanelen genereren. Deze energie wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Is voor nu een prima maatregel voor de “0” op de gasmeter in Aalst.

Zonneboiler aansluiten

Via jouw zonneboiler zit je er goed bij. Je hebt opgewarmd water voor normaal gebruik, voor sanitair gebruik of voor de afwas. Deze producten zijn te koop in formaten groot en klein. Gebaseerd op je gezinssituatie en gebruik van energie zoek jij een kleine (175 liter) of grote zonneboiler (325 liter). Met speciale zonnecollectoren op het huis kan water worden verwarmd. Zo kun je overdag energie opwekken dat je in de avond consumeert.

Snel zo'n hybride systeem in Aalst installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Aanvraag warmtepomp prijzen voor oude huizen en nieuwbouw!