Hybride warmtepomp Aardenburg Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp: bezuinig €350 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “gewone” CV-ketel op gas (van bijv. Atag, Remeha, Nefit, Intergas) gaat vanaf 2021 helemaal in de ban. Jouw klassieke CV-ketel op gas kun je dan enkel omwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Voorbeelden zijn elektrische cv-ketel, het warmtenet, infraroodpanelen, pelletkachel, zonneboiler of een warmtepomp. De laatstgenoemde is het meest interessant, maar ook duur. Goed nieuws, er is een middenweg: het hybride warmtepomp systeem in Aardenburg met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Goedkoop, is geschikt voor bestaande bouw en nieuwbouw, en je gasverbruik zal drastisch afnemen. Hier analyseer je praktische informatie over voordelen en nadelen , werking, subsidies, kosten enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met de oude & vertrouwde CV-ketel op gas. Een vrij gangbare installatie in Aardenburg. Zo’n hybride systeem wordt veel toegepast in bestaande bouw en nieuwe woningen. Het is een gemakkelijke en vrij betaalbare wijze om te besparen op de energienota. Bovendien is het een milieuvriendelijk systeem. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit ventilatie- of buitenlucht. Het gasverbruik verminder je zo met 80%. De hr-ketel is alleen nodig als er extra veel vraag is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in verschillende uitvoeringen. Sommige apparaten zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere installaties dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor vrijwel elk soort woning is er een oplossing. Goed om te weten: matige tot goede isolatie is cruciaal. Welke uitvoering sluit aan bij mijn huis? Verderop vergelijk je meer details over de ventilatie- en buitenluchtpomp (en check A1 Green Energy).

1. Buitenlucht warmtepomp

Erg populair: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Aardenburg. Een speciale buitenventilator onttrekt warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). De gewonnen warmte gaat per een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. De pomp verandert de buitenlucht naar warmte om je huis te verwarmen. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, en de cv-ketel voor warm tapwater. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste huizen worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp benut afgezogen ventilatielucht in de woning. De gewonnen warmte wordt naar de gasketel gestuurd. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. Het apparaat is bijzonder effectief. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan hebben we het over een warmtepompboiler.

Betaalbaar

Een hybride opstelling is beschikbaar vanaf €2400.

Makkelijk te installeren

Vloerverwarming is niet perse nodig

Milieubewust product

Minimaliseert gasverbruik met 80%. Verantwoorde keuze!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. De aanschafprijs is laag, de subsidies zijn hoog en je wekelijkse energieverbruik neemt flink af, plus CO2-uitstoot in gemeente Sluis. Dat klinkt goed, maar concreet? Onderstaand ontdek je praktische informatie (of vraag een warmtepomp offerte Aardenburg op).

Geld besparen met de hybride warmtepomp kan je op twee manieren uitleggen: de totale energielasten gaan naar beneden, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). Rechts geeft onze expert een toelichting. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -in een doorsnee-woning (eenpersoons) – gemiddeld €370 per jaar. Tevens reduceer je de CO2 uitstoot met 2050 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en daarnaast erg milieubewust. Lees nu verder over hybride warmtepomp IJzendijke.

Type installatieEnergieverbruik*Kosten stroom + gas*Besparingen*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel1950 m3 gas€1228,5€03250 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel950 m3 gas + 1300 kWh per jaar€858,5€3702050 kilo

* Per 12 maanden (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Aardenburg? (update juli 2020)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als kostprijs, kosten van de installateur, ISDE subsidie en het verwachtte energieverbruik. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Zeeland.

Prijs van het systeem

De totale kosten bestaan o.a. uit het tarief voor de pomp. Daarnaast bedragen de installatiekostenga uit van 30% van het artikel. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, en het gasverbruik neemt af. Probeer een schatting te maken om te weten wat het echte kostenplaatje is via een installatiebedrijf uit Aardenburg.

ISDE Subsidie in Aardenburg

Het rijk biedt een zeer aantrekkelijke subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van biomassaketel, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, zonneboilers, het warmtenet en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €1900 tot €4000. Het totale bedrag wordt afgeleid a.d.h.v. het type systeem, vermogen en energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te begroten betaam je alle soorten opbrengsten en kosten in een overzicht plaatsen. Kosten systeem + installatiekosten, de vermindering van energieverbruik en vanzelfsprekend de subsidie. Normaliter volgt een hoog rendement + gemiddelde terugverdientijd van zo’n 7 jaar. Bij de geavanceerde producten met boringen en grondwater moet je rekening houden met 11 jaar.

Warmtepomp & CV-ketel combineren

Een hybride systeem is anders dan een full electric (standalone) warmtepomp. Je kiest namelijk altijd diverse warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, heet water voor de douche en keuken, en stroom voor alle elektrische apparaten zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Dit kan jij doen met verscheidene systemen. De traditionele gas ketel werkt als het nodig is (bijv. bij koude dagen). Selecteer wel een ervaren installateur in Aardenburg. Bovendien kun je zonnepanelen en een zonneboiler kiezen. De tips van onze experts lees je hieronder.

Combineren met bestaande CV ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een innovatieve HR-ketel (van een merk als AWB en ook Remeha) is dan aan te raden. Je gasketel wordt alleen geactiveerd als de warmtevraag erg hoog is. Wanneer? Bijvoorbeeld als de temperatuur buiten laag is. Update: niet elke CV-ketel werkt samen met een warmtepomp. Lees je goed in voor je een keuze maakt. Ook interessant: hybride systeem in Schijf installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Sluis)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. De stroom kan jij mogelijk genereren met eigen zonnepanelen. De stroom afkomstig van de panelen wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Een uitstekende eerste stap naar gasvrij wonen in Aardenburg.

Zonneboiler aansluiten

Via jouw zonneboiler heb je altijd de beschikking over opgewarmd water voor normaal gebruik, in de badkamer of in de keuken. Dergelijke boilers kan je bestellen in verschillende groottes. Door te kijken naar aantal inwoners en energiegebruik zoek jij een kleine (100 liter) of een XL-systeem (400 liter). Met behulp van grensverleggende zonnecollectoren op het dak wordt water opgewarmd. Overdag wek je stroom op, die in de avond meteen consumeerbaar is.

Direct een hybride systeem in Aardenburg aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Inspecteer warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!