Hybride warmtepomp Aarlanderveen Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp: bespaar €350 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “oude” verwarmingsketel (als Vaillant, Atag, Remeha, Nefit) zal vanaf 2021 langzaam verdwijnen. Jouw oude & vertrouwde hr-ketel mag je dan slechts omruilen voor een groene verwarmingsbron. Voorbeelden zijn pelletkachel, elektrische cv-ketel, biomassaketel, het warmtenet, zonneboiler of een warmtepomp. Vooral dat laatste wordt gezien als de opvolger van de CV, maar ook duur. Daar is iets op gevonden: het hybride warmtepomp systeem in Aarlanderveen met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. De investering is niet enorm, eenvoudig te installeren en je bespaart op je energierekening. Op de site signaleer je handige details over werking, geschatte besparing, voordelen en nadelen , subsidies en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combi van een warmtepomp met de oude & vertrouwde gasgestookte ketel. We zien het veel in Aarlanderveen. Een hybride installatie is rendabel voor wat oudere woningen en nieuwbouwprojecten. Een probleemloze en betaalbare wijze om het gasverbruik te verminderen. Bovendien is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp haalt warmte uit omgevingslucht of ventilatielucht. Je gasverbruik kan je zo reduceren met 63%. De hr-ketel doet alleen z’n werk bij piekverbruik.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei uitvoeringen. Sommige installaties zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere systemen zorgen voor alleen warm tapwater. Voor haast elke ruimte is er een oplossing. Let op: matige tot goede isolatie is een vereiste. Welk systeem spoort met mijn situatie en budget? Hierna lees je een vergelijking van de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk ACM Kalte Klima).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Aarlanderveen. Een soort airco-installatie neemt warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). Deze energie gaat via een leiding naar het binnendeel. De warmtepomp zet de buitenlucht om naar warmte om je huis te verwarmen. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, de opwarming van het gebruikswater komt via de ketel. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel van de huizen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van lucht uit het huis zelf. De opgevangen warmte wordt naar de gasketel gestuurd. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte bij het verwarmen van de woning en voor water om te douchen/koken/wassen. Het apparaat gaat enorm efficiënt te werk. Dit betekent een lagere energierekening! Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor de aanmaak van heet water? Dan hebben we het over een warmtepompboiler.

Relatief goedkoop

Een hybride oplossing bestel je al vanaf €2200.

Simpele installatie

Werkt met jouw huidige ketel en verwarming

Toekomstbestendig

Beperkt jouw gasverbruik met 65%. Of 0 op de meter?

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. De aanschafprijs is laag, er zijn aantrekkelijke subsidies en je gasverbruik wordt gereduceerd, hetzelfde geldt voor de CO2-uitstoot in gemeente Alphen aan den Rijn. Hoeveel precies? Hieronder check je handige uitleg (of vraag een warmtepomp offerte Aarlanderveen aan).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp gebeurt op twee gebieden: je energielasten dalen, en je stoot minder CO-2 uit. Op onze website geeft onze expert een toelichting. Met een hybride warmtepompsysteem bespaar je – voor een eenpersoonshuishouden – al gauw €360 op jaarbasis. Eveneens verklein je de Co-2 uitstoot met wel 2100 kilo. Flink wat goed besparen en je neemt je energie-verantwoordelijkheid. Je treft hier ook uitgebreide info over hybride warmtepomp IJzendoorn.

Type systeem Gas + Elektra verbruik* Energierekening* Besparen* CO2-uitstoot
Normale HR-ketel 2000 m3 gas €1260 €0 3300 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel 1000 m3 gas + 1350 kWh per jaar €900 €360 2100 kilo

* Per kalenderjaar (update december 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een warmtepomp in Aarlanderveen? (update december 2020)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met investering van de pomp zelf, kosten van het installeren, eventuele subsidie en stroomverbruik. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het snel bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Zuid-Holland.

Kostprijs

Je hebt natuurlijk als eerste te maken met de prijs van het fysieke product. Ook de installateur is niet gratis, ga uit van 30% van het artikel. Het stroomverbruik stijgt, en het gasverbruik neemt af. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen voor een compleet beeld via een installatiebedrijf uit Aarlanderveen.

ISDE Subsidie in Aarlanderveen

Het rijk verleent een historische subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals het warmtenet, pelletkachels, zonneboilers, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €2100 – plus minus €4300. De exacte hoogte van de subsidie komt tot stand op basis van het model, vermogen (uitgedrukt in kW) en het energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te analyseren moet je alle kosten en baten in een overzicht plaatsen. De kosten van de installatie, de besparing op je energierekening, en de hoogte van de subsidie. Doorgaans vloeit hieruit voort een noemenswaardig rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen waar een grondboring bij komt kijken ligt dit natuurlijk wat langer.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem is anders dan een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Het is afhankelijk van verschillende warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, warm water om te douchen en te wassen, en om over genoeg elektriciteit te beschikken ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Dit kan met velerlei manieren. De (CV) gasketel springt aan bij piekverbruik. Neem minstens een betrouwbare installateur in Aarlanderveen. Verder kun je zonnepanelen en/of een zonneboiler kiezen. Meer daarover lees je hierna.

Combineren met de huidige CV ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een goede HR-ketel (van een merk als Chappée + Thermagas) is echter nodig. Je gasketel wordt alleen geactiveerd als je opeens veel warm water gebruikt. O.a. in de winter. Tip: niet elke cv werkt in combinatie met een warmtepomp. Lees je goed in alvorens je een systeem kiest. Misschien vind je dit ook relevant: hybride systeem in Schijndel installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Alphen aan den Rijn)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. De stroom kun je optioneel via je eigen zonnepanelen opwekken. Deze energie wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Een uitstekende eerste stap naar een gasvrije woning in Aarlanderveen.

Zonneboiler

Via jouw zonneboiler heb je altijd de beschikking over warm water om te benutten voor sanitair gebruik of in de keuken. Deze systemen kun je laten plaatsen in verschillende groottes. Met het aantal huisgenoten als basis en gebruik van energie ga jij voor een kleine (150 liter) of grote zonneboiler (275 liter). Via slimme zonnecollectoren op het huis kan water worden verwarmd. ‘S ochtends en ‘s middags wordt stroom opgewekt en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Snel zo'n hybride systeem in Aarlanderveen laten plaatsen voor radiatoren of vloerverwarming? Doorzoek warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!