Hybride warmtepomp Aarle-Rixtel Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp: bezuinig €300 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De oude en vertrouwde verwarmingsketel (als Remeha, Intergas, Atag, Vaillant) mag je per 2021 niet meer inruilen voor een nieuwe. Jouw “gewone” CV-ketel op gas mag je dan slechts inwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Populaire voorbeelden zijn infraroodpanelen, het warmtenet, zonneboiler, elektrische cv-ketel, biomassaketel of een warmtepomp. Vooral dat laatste is zeer populair, maar is ook prijzig. Een tussenweg is nu ook mogelijk: een hybride warmtepomp systeem in Aarle-Rixtel met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. Goedkoop, ook voor oudere woningen, en je bespaart op je energierekening. Hier bekijk je handige informatie over werking, terugverdientijd, geschatte besparing, subsidies enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de de welbekende mono cv-ketel. Een vrij gangbare installatie in Aarle-Rixtel. Zo’n hybride oplossing is zowel interessant voor jaren 80 woningen en nieuwbouw. Het is een gemakkelijke en voordelige benadering om te besparen op de energienota. Bovendien stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Je gasverbruik verklein je tot wel 83%. De cv-ketel is alleen nodig als je veel warm water gebruikt.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is beschikbaar in verschillende soorten. Sommige systemen zijn puur voor de verwarming, en andere systemen dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor bijna elke woning is er een geschikt systeem. Bedenk wel: redelijke isolatie is een voorwaarde. Welke uitvoering past bij mijn budget en eisen? Hieronder check je meer details over de ventilatie- en buitenluchtpomp (en check ADG Dynamics).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Aarle-Rixtel. Een soort airco-installatie haalt warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). Deze energie gaat door leidingen naar het binnendeel. Deze zet de buitenlucht om naar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het merendeel van de huizen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp werkt op basis van aanwezige lucht uit keuken, badkamer etc. Deze vrijgekomen warmte wordt getransporteerd naar de CV. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en ook voor het aanmaken van heet water. De pomp gaat enorm efficiënt te werk. Hierdoor kun je de energiekosten aanzienlijk reduceren. Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor het maken van warm tapwater? Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Betaalbaar

Een hybride installatie laat je al installeren vanaf €3300.

Handige snelle montage

Prima te integreren in bestaande woningen.

Verantwoord verwarmen

Beperkt jouw gasverbruik met 80%. Richting gasloos wonen.

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. De kostprijs is laag, de subsidies zijn hoog en je kunt flink besparen op de energielasten en de CO2-uitstoot in gemeente Laarbeek. Waar mag ik op rekenen? Hierna bekijk je praktische informatie (of vraag een warmtepomp offerte Aarle-Rixtel aan).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp gebeurt op twee gebieden: de totale energielasten gaan naar beneden, en de uitstoot van Co-2 gaat naar beneden. In het schema geeft onze expert een toelichting. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in het geval van een eengezinswoning – gemiddeld €350 per kalenderjaar. Bovendien minimaliseer je de uitstoot van CO-2 tot 2150 kilo. Maandelijks minder geld uitgeven en daarnaast erg milieubewust. Wellicht ook beschikbaar: hybride warmtepomp Ilpendam.

Type installatieEnergieconsumptie*Energielasten*Besparen*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel1500 m3 gas€945€03350 kilo
Warmtepomp 5 kW met Gewone CV-ketel500 m3 gas + 1400 kWh per jaar€595€3502150 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Aarle-Rixtel? (update juli 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als kosten van de apparatuur, installatiewerk, subsidies en besparing om energie. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het bestellen van een hybride warmtepomp is zo gek nog niet in de provincie Noord-Brabant.

Kosten van de pomp

De meeste kosten zitten ‘m in de kosten van de apparatuur. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, doorgaans +/- 45% van het artikel. Je gaat meer stroom verbruiken, maar veel minder (duur) gas. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen voor een compleet beeld via een installatiebedrijf uit Aarle-Rixtel.

Subsidie (ISDE) in Aarle-Rixtel

De landelijke autoriteit biedt een historische subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals elektrische cv-ketels, pelletkachels, het warmtenet, infraroodpanelen, biomassaketel en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €1100 tot €3600. Het bedrag wat jij terugkrijgt wordt beïnvloed door het merk en type, het aantal KW en het energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te schatten moet je alle aspecten verrekenen. De prijs van het apparaat, installatie, de besparing op energie en de subsidies. In de regel is het resultaat een interessant rendement en een gemiddelde terugverdientijd van +/- 7 jaar. Voor dure systemen met boringen en grondwater moet je rekening houden met 11 jaar.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem is anders dan een standalone (volledig elektrische) pomp. Het systeem werkt samen met meerdere warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, heet tapwater voor direct gebruik, en om over genoeg elektriciteit te beschikken moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Je kunt denken aan allerhande manieren. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig als het erg koud is. Kies hiervoor minstens een vakbekwame installateur in Aarle-Rixtel. Ook kan jij zonneboilers en ook zonnepanelen installeren. Meer daarover tref je hieronder.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een innovatieve HR-ketel (bijv. van Atag + Novum) is in deze situatie cruciaal. De gasgestookte ketel treedt in werking als je veel warm water gebruikt. Denk aan situaties in de winter. Goed om te weten: niet elke CV-ketel kun je combineren met een warmtepomp. Vergelijk altijd goed alle installaties voordat jij het product gaat kopen. Wellicht spreekt dit je ook aan: hybride systeem in Schildwolde installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente Laarbeek)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. De benodigde elektriciteit kun jij logischerwijs via je eigen zonnepanelen opwekken. Deze stroom wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Het is een goede stap vooruit richting een gasvrije woning in Aarle-Rixtel.

Zonneboiler plaatsen

Met een eigen zonneboiler kun je altijd gebruik maken van heet tapwater dat je kunt gebruiken in de badkamer of voor de wasmachine. Deze producten zijn te koop in diverse afmetingen. Gebaseerd op je gezinssituatie en behoefte aan energie maak je de keuze voor een kleine (175 liter) of een model met extra capaciteit (375 liter). Met behulp van innovatieve zonnecollectoren op het huis kan water worden verwarmd. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Ook een hybride systeem in Aarle-Rixtel aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Doorzoek warmtepomp prijzen voor oude huizen en nieuwbouw!