Hybride warmtepomp Abbekerk Een combi van warmtepomp en CV-ketel: bespaar €40 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De oude en vertrouwde mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Atag, Vaillant, Intergas) zal vanaf 2021 langzaam verdwijnen. Jouw “oude” mono cv-ketel mag je dan uitsluitend omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. O.a. een elektrische cv-ketel, pelletkachel, zonneboiler, biomassaketel, het warmtenet of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp wordt veel genoemd, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Maar er een goedkoper alternatief: het hybride warmtepomp systeem in Abbekerk met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Betaalbaar, ook voor oudere woningen, en het verlaagt de CO-2 uitstoot. Op deze pagina ontdek je praktische informatie over subsidies, energiekosten, werking, geschatte besparing enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de de welbekende CV-ketel op gas. We zien het veel in Abbekerk. Zo’n hybride oplossing rendeert in bestaande bouw en nieuwbouw. Een simpele en niet al te dure oplossing om te besparen op de energienota. Bovendien is het een milieuvriendelijk systeem. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Je gasverbruik reduceer je met gemiddeld 69%. De CV-ketel “helpt” bij heel koude dagen.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei types. Sommige types dragen bij aan ruimteverwarming, en andere types dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor bijna iedere situatie is er een hybride systeem. Onthoud wel: isolatie van dak, vloer en gevel is cruciaal. Welke uitvoering strookt met mijn situatie en budget? Onderstaand signaleer je een vergelijking van de 2 meest populaire installaties (of check Aermec).

1. Buitenlucht warmtepomp

Erg populair: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Abbekerk. Een soort airco die buiten staat haalt warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). Deze energie gaat per een leiding naar het binnendeel. Deze transformeert de buitenluchtnaar warm water voor het opwarmen van jouw woning. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, het warme water komt van de CV-ketel. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel van de huizen beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp benut warmte in de ventilatielucht. De gewonnen warmte gaat naar de cv-ketel. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte voor het verwarmen van de woning en voor water om te douchen/koken/wassen. De warmtepomp gaat enorm efficiënt te werk. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride apparaat laat je al installeren vanaf €3200.

Handige snelle montage

Technisch hoeft er aan de woning niets veranderd te worden.

Milieubewust product

Verkleint jouw gasverbruik met 60%. Bijna gasvrij leven.

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. Het is voordelig, jij kan aanspraken maken op subsidies en je kunt flink besparen op de energielasten en de CO2-uitstoot in gemeente Medemblik. Een berekening? Hieronder lees je praktische informatie (of vraag een warmtepomp offerte Abbekerk aan).

Kosten besparen via hybride warmtepompen gebeurt op twee gebieden: de totale energielasten gaan naar beneden, en je stoot minder CO-2 uit. In de tabel worden twee situatie nader bekeken. Met behulp van een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een gemiddelde woning (1 persoon) – tot wel €330 per 12 maanden. Daarbij verminder jij CO2 uitstoot 2250 kilo. Lekker geld overhouden en wel zo duurzaam. Andere regio? Bekijk nu direct alles over hybride warmtepomp Ingber.

Type systeemEnergieconsumptie*Kosten stroom + gas*Besparingen*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel1600 m3 gas€1008€03450 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel600 m3 gas + 1500 kWh per jaar€678€3302250 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update mei 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Abbekerk? (update mei 2020)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Maak hiervoor een complete rekensom met investering van de pomp zelf, installatiekosten, ISDE subsidie en stroomverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Noord-Holland.

Kosten van de pomp

Het totaalplaatje bestaat voornamelijk uit de winkelprijs van de warmtepomp. Ook de installateur is niet gratis, gemiddeld zo’n 35% van de verkoopprijs. Je stroomverbruik neemt toe, en het gasverbruik neemt af. Probeer een schatting te maken voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit Abbekerk.

ISDE Subsidie in Abbekerk

Het rijk verleent een zeer aantrekkelijke subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als zonneboilers, biomassaketel, pelletkachels, elektrische cv-ketels, het warmtenet en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €1700 tot €3300. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt wordt beïnvloed door het merk en type, vermogen en het energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te schatten moet je beslist alle variabelen optellen en berekenen. De aanschafkosten, de besparing op je energienota, en de hoogte van de subsidie. In de regel volgt een behoorlijk rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van +/- 8 jaar. Bij complexe installaties met boringen en grondwater moet je rekening houden met 11 jaar.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem differentieert zich van een standalone (volledig elektrische) pomp. Je kiest namelijk altijd minimaal twee warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en om over genoeg elektriciteit te beschikken zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Dit is mogelijk met allerlei systemen. De gasketel (CV) blijft werken als er extra capaciteit nodig is. Vraag zeker een vakbekwame installateur in Abbekerk. Verder kunnen jullie een zonneboiler en/of zonnepanelen nemen. Een uitgebreide toelichting tref je hieronder.

Combineren met CR-ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een geschikte HR-ketel (bijvoorbeeld van Ferroli en ook Rodiac) is echter benodigd. Je gasketel wordt alleen geactiveerd als er opeens veel vraag naar warmte is. Denk aan situaties op koude dagen. Belangrijk: niet iedere ketel kan je laten samenwerken met een warmtepomp. Lees je goed in voor je een keuze maakt. Vind alles uit over hybride systeem in Schin op Geul installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente Medemblik)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. De benodigde elektriciteit kan je laten opwekken door je eigen zonnepanelen. De opgewekte stroom wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Is voor nu een prima maatregel voor een energieneutrale woning in Abbekerk.

Zonneboiler toevoegen

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, heb je altijd de beschikking over heet tapwater dat je kunt gebruiken voor de bad/douche of om te wassen. Deze producten zijn te koop in formaten groot en klein. Met het aantal huisgenoten als basis en behoefte aan energie zoek jij een kleine (200 liter) of grote zonneboiler (300 liter). Dankzij krachtige zonnecollectoren op het dak wordt warm water gemaakt en in de boiler opgeslagen. Zo kun je overdag energie opwekken die je ‘s avonds gebruikt.

Direct een hybride systeem in Abbekerk laten plaatsen voor vloerverwarming of radiatoren? Start aanvraag t.b.v. warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!