Hybride warmtepomp Abbenbroek Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: bespaar €30 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “gewone” mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Intergas, Vaillant, Atag) wordt per 2021 langzaam uitgefaseerd. Jouw oude & vertrouwde mono cv-ketel mag je dan alleen nog maar omruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Populaire voorbeelden zijn biomassaketel, pelletkachel, zonneboiler, elektrische cv-ketel, het warmtenet of een warmtepomp. Deze laatste optie wordt gezien als de opvolger van de CV, hoewel het ook een aardige investering vergt. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: het hybride warmtepomp systeem in Abbenbroek met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. Voordelig, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en erg duurzaam. Op deze website bekijk je meer uitleg over terugverdientijd, werking, kosten, geschatte besparing enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de de “gewone” verwarmingsketel. Een vrij gangbare installatie in Abbenbroek. Een dergelijk hybride opstelling is goed toepasbaar in bestaande woningen en nieuwbouwprojecten. Een ongecompliceerde en relatief goedkope aanpak om het gasverbruik te verminderen. Daarnaast is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit ventilatie- of buitenlucht. Je gasverbruik neemt af met zo’n 61%. De hr-ketel doet alleen z’n werk als er extra capaciteit nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige uitvoeringen dragen bij aan ruimteverwarming, en andere types dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor vrijwel elk soort woning is er een oplossing. Bedenk wel: isolatie + HR++ glas is een voorwaarde. Welk type pomp past bij mijn woning? Onderstaand signaleer je een korte uitleg over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk Air Trade Centre).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Abbenbroek. Een soort airco buiten neemt warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). Deze opgevangen warmte gaat met een leiding naar het binnendeel. Het systeem zet de buitenlucht om naar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste huizen worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van warmte in de ventilatielucht. De warmte die hier wordt gewonnen vindt z’n weg naar de hr-ketel. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en ook voor het aanmaken van heet water. Het apparaat werkt zeer efficiënt. Hierdoor kun je de energiekosten aanzienlijk reduceren. Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Voordelig

Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2100.

Handige snelle montage

De installateur is er 1 dag mee bezig

Een 'groen' systeem

Minimaliseert gasverbruik met 70%. Richting gasloos wonen.

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. Het is voordelig, de verschillende subsidies zijn serieus en je gasverbruik wordt gereduceerd, hetzelfde geldt voor de CO2-uitstoot in gemeente Bernisse. Hoeveel precies? Onderstaand bekijk je praktische informatie (of vraag een warmtepomp offerte Abbenbroek aan).

Besparen met een hybride warmtepomp kent 2 soorten aspecten: de totale energielasten gaan naar beneden, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). Op onze website worden twee situatie nader bekeken. Met behulp van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -in een doorsnee-woning (eenpersoons) – al gauw €320 per jaarafrekening. Daarbij daalt jouw Co2 uitstoot met 2300 kilo. Flink wat goed besparen en je neemt je energie-verantwoordelijkheid. Nu ook online: hybride warmtepomp Ingelum.

Installatie Verbruik energie* Energierekening* Bezuiniging* CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel 1650 m3 gas €1039,5 €0 3500 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel 650 m3 gas + 1550 kWh per jaar €719,5 €320 2300 kilo

* Berekend op jaarbasis (update december 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Abbenbroek? (update december 2020)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Daarbij dien je rekening te houden met investering van de pomp zelf, installatiekosten, Investeringssubsidie duurzame energie en stroomverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Zuid-Holland.

Kosten van de pomp

Als eerste hebben we de kosten van de apparatuur. Ook de installateur is niet gratis, gemiddeld zo’n 25% van het artikel. Je gaat meer stroom verbruiken, echter het gasverbruik daalt enorm. Verreken de stroom- en gaskosten voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit Abbenbroek.

ISDE Subsidie in Abbenbroek

Het rijk verleent een royale subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als zonneboilers, het warmtenet, pelletkachels, infraroodpanelen, biomassaketel en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €2200 – plus minus €5000. De exacte hoogte van de subsidie heeft te maken met het merk, capaciteit (kW) en energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van de hybride warmtepomp te achterhalen dien je alle kosten en baten in een overzicht plaatsen. Kosten systeem + installatiekosten, de energiebesparingen en uiteraard je subsidie. Vaak is het resultaat een serieus rendement en een gemiddelde terugverdientijd van +/- 8 jaar. In gevallen van volledig elektrisch met aardwarmte (boring) gaat dit naar de 12 jaar.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem is echt wat anders dan een all-electric (volledig elektrisch) model. Het werkt namelijk met minimaal twee warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, warm water om te douchen en te wassen, en stroom voor alle elektrische apparaten heb je veel vermogen nodig (combineren). Dit kan jij doen met allerlei systemen. De traditionele gas ketel werkt bij heel koude dagen. Neem altijd een vakbekwame installateur in Abbenbroek. Verder kun je een zonneboiler en/of zonnepanelen installeren. Meer over al deze combinaties kun je hieronder doornemen.

Combineren met CR-ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een innovatieve HR-ketel (bijvoorbeeld van Bosch + Mark) is echter noodzakelijk. De gasgestookte ketel treedt in werking wanneer extra capaciteit gewenst is. Denk aan situaties in de koudere maanden. Goed om te weten: niet elke hr-ketel kun je combineren met een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten alvorens je een systeem kiest. Zoek ook naar hybride systeem in Schinnen installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Bernisse)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. Deze energie kun je optioneel genereren met eigen zonnepanelen. Deze energie wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Een uitstekende eerste stap naar de “0” op de gasmeter in Abbenbroek.

Combineren met zonneboiler

Door je eigen zonneboiler kun je altijd gebruik maken van heet tapwater dat je kunt gebruiken om te douchen of voor de afwas. Ze zijn verkrijgbaar allerlei formaten. Gebaseerd op je gezinssituatie en verbruik van energie ga jij voor een kleine (200 liter) of grote variant (350 liter). Met slimme zonnecollectoren op het dak wordt het water verwarmd en opgeslagen. Zo kun je overdag energie opwekken dat je in de avond consumeert.

Ook een hybride systeem in Abbenbroek laten plaatsen voor vloerverwarming of radiatoren? Aanvraag warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!