Hybride warmtepomp Achlum Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: bezuinig €50 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De klassieke gasgestookte ketel (zoals Vaillant, Remeha, Intergas, Nefit) verdwijnt vanaf 2021. Jouw “gewone” verwarmingsketel mag je dan enkel omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Interessante opties zijn infraroodpanelen, pelletkachel, biomassaketel, zonneboiler, het warmtenet of een warmtepomp. Deze laatste optie is zeer populair, hoewel het ook een aardige investering vergt. Gelukkig is er een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem in Achlum met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. Goedkoop, ook voor oudere woningen, en gunstig voor de energienota. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl signaleer je bruikbare details over terugverdientijd, werking, energiekosten, kosten enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combi van een warmtepomp met jouw “oude” mono cv-ketel. Je komt het steeds vaker tegen in Achlum. Een hybride installatie is goed toepasbaar in bestaande woningen en nieuwbouw. Een relatief eenvoudige en relatief goedkope wijze om het gasverbruik te verminderen. Bovendien is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp haalt warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Het gasverbruik daalt al gauw met 71%. De hr-ketel ondersteunt bij heel koude dagen.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei types. Sommige installaties dragen bij aan ruimteverwarming, en andere installaties regelen het warme water. Voor vrijwel elk soort woning is er een rendabel type pomp. Bedenk wel: isolatie + HR++ glas is cruciaal. Welke uitvoering matcht bij mijn budget en eisen? Hieronder lees je bruikbare info over de ventilatie- en buitenluchtpomp (en check Alto refrigeration).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Achlum. Een soort airco-installatie neemt warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). Deze warmte gaat door leidingen naar het binnendeel van de installatie. Deze verandert de buitenlucht naar warmte om je huis te verwarmen. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woonhuizen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van afgezogen ventilatielucht in de woning. De gewonnen warmte wordt getransporteerd naar de CV. Dit systeem wordt toegepast voor de centrale verwarming en voor het maken van warm tapwater. De warmtepomp gaat enorm efficiënt te werk. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor het maken van warm tapwater? Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride installatie er er al vanaf €3100.

Eenvoudig te plaatsen

Technisch hoeft er aan de woning niets veranderd te worden.

Verantwoord verwarmen

Reduceert gasverbruik met 55%. Slimme keuze!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. Het is niet duur, jij kan aanspraken maken op subsidies en je gasverbruik wordt gereduceerd, hetzelfde geldt voor de CO2-uitstoot in gemeente Franekeradeel. Wat is realistisch? Hieronder bekijk je alle details (of vraag een warmtepomp offerte Achlum op).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen doe je aan twee kanten: je energielasten dalen, en de CO2-uitstoot daalt. Rechts schetst onze specialist een voorbeeld. Via een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een gemiddelde woning (1 persoon) – zo rond de €290 per kalenderjaar. Daarbij minimaliseer je de uitstoot van CO-2 tot 1600 kilo. Flink wat goed besparen en jij bent duurzaam bezig. Wellicht ook beschikbaar: hybride warmtepomp Itens.

Type systeemEnergieverbruik*Energielasten*Besparen*CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel1800 m3 gas€1134€02800 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel800 m3 gas + 1700 kWh per jaar€844€2901600 kilo

* Per 12 maanden (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Achlum? (update juli 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als kosten van de apparatuur, installatiewerk, Investeringssubsidie duurzame energie en besparing om energie. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Friesland.

Kosten

Je hebt natuurlijk als eerste te maken met het tarief voor de pomp. Een specialist voor het aanleggen kost doorgaans +/- 35% van de pomp-kosten. Je stroomverbruik neemt toe, terwijl je minder gas stookt. Verreken de stroom- en gaskosten om te weten wat het echte kostenplaatje is via een installatiebedrijf uit Achlum.

Subsidie (ISDE) in Achlum

De landelijke autoriteit faciliteert in een gulle subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, zonneboilers, pelletkachels, biomassaketel en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €1400 tot €5000. Het bedrag wat jij terugkrijgt komt tot stand op basis van het merk en type, vermogen (kW) en energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te calculeren behoor je alle aspecten verrekenen. Kosten systeem + installatiekosten, de energiebesparingen en de subsidies. In de regel is het resultaat een aantrekkelijk rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar. Wanneer we spreken over all-electric waar een grondboring bij komt kijken duurt dat aanzienlijk langer.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem differentieert zich van een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Het werkt namelijk met 2 of meer warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, warm water om te douchen en te wassen, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken heb je veel vermogen nodig (combineren). Je kunt denken aan verschillende oplossingen. De traditionele gas ketel werkt als er extra capaciteit nodig is. Neem tenminste een gediplomeerde installateur in Achlum. Bovendien kan je zonneboilers en ook zonnepanelen nemen. Meer daarover kun je hieronder doornemen.

Combineren met de huidige CV ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een (vrij) nieuw gekochte HR-ketel (bijvoorbeeld van Brink of natuurlijk Radson) is wel cruciaal. Je gasketel wordt alleen geactiveerd bij piekverbruik. Denk aan situaties bij strenge vorst. Belangrijk: niet elke gasgestookte ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Vergelijk altijd goed alle installaties alvorens jij het systeem gaat bestellen. Ook interessant: hybride systeem in Schiphol installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Franekeradeel)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. De benodigde elektriciteit kun jij uiteraard via je eigen zonnepanelen opwekken. Deze energie gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Het is een goede stap vooruit richting een gasvrije woning in Achlum.

Zonneboiler plaatsen

Met een eigen zonneboiler zit je nooit verlegen om voldoende warm tapwater, in de badkamer of om te koken. Dergelijke boilers kan je bestellen in allerlei formaten. Door te kijken naar aantal inwoners en verbruik van energie selecteer je een kleine (150 liter) of grotere boiler (375 liter). Middels baanbrekende zonnecollectoren op het huis wordt het water op een duurzame manier opgewekt. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op die je zelf in de avond weer verbruikt.

Wil je een hybride systeem in Achlum laten plaatsen voor vloerverwarming of radiatoren? Aanvraag warmtepomp prijzen voor oude huizen en nieuwbouw!