Hybride warmtepomp Adorp Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: bespaar €450 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “oude” mono cv-ketel (zoals o.a. Vaillant, Intergas, Remeha, Atag) verdwijnt vanaf 2021. Jouw “gewone” gasgestookte ketel mag je dan alleen inruilen voor een duurzaam alternatief. Hierbij kun je denken aan het warmtenet, zonneboiler, elektrische cv-ketel, infraroodpanelen, pelletkachel of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp is zeer populair, maar ook duur. Daar is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem in Adorp met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Niet al te duur, het past in vrijwel elke woning, en erg duurzaam. Op de site bekijk je praktische informatie over werking, voordelen en nadelen , kosten, subsidies en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op de welbekende CV-ketel op gas. Zeer populair in Adorp. Zo’n hybride oplossing rendeert in bestaande bouw en nieuwbouwprojecten. Een simpele en betaalbare manier om het gasverbruik terug te dringen. Ook is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit omgevingslucht of ventilatielucht. Je gasverbruik beperk je in met gemiddeld 84%. De hr-ketel springt alleen bij wanneer dat echt nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei soorten en maten. Sommige installaties verwarmen puur de woning, en andere uitvoeringen dragen zorg voor water om te douchen. Voor eigenlijk elk huis is er een hybride systeem. Let op: isolatie + HR++ glas is vereist. Welke installatie past bij mijn budget en eisen? Hierna detecteer je praktische info over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Auer).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Adorp. Het buitendeel (een soort airco) “vangt” warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). Deze energie gaat door leidingen naar de warmtepomp. Deze verandert de buitenlucht naar warm water voor het opwarmen van jouw woning. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woonhuizen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp benut aanwezige lucht uit keuken, badkamer etc. De warmte die hier wordt gewonnen vindt z’n weg naar de hr-ketel. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte om de verwarming van de woning aan te sturen en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. De installatie is bijzonder effectief. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Voordelig

Een hybride opstelling vind je al vanaf €3200.

Handige snelle montage

Past in vrijwel elke woning (nieuw en bestaand).

Erg milieuvriendelijk

Beperkt jouw gasverbruik met 70%. Voor de langetermijn!

Hoeveel kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. Het is relatief goedkoop, de verschillende subsidies zijn serieus en je kunt flink besparen op de energielasten en de CO2-uitstoot in gemeente Winsum. Waar mag ik op rekenen? Onderstaand signaleer je bruikbare informatie (of vraag een warmtepomp offerte Adorp aan).

Besparen met een hybride warmtepomp gebeurt op 2 manieren: je bespaart op je energielasten, en de CO2-uitstoot daalt. Rechts schetst onze specialist een voorbeeld. Via een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -in een gemiddelde eengezinswoning – al gauw €430 per jaar. Ook beperk je de uitstoot van CO-2 met 1850 kilo. Maandelijks minder geld uitgeven en wel zo duurzaam. Je treft hier ook uitgebreide info over hybride warmtepomp Jellum.

Type opstellingVerbruik energie*Energierekening*Besparing*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel1500 m3 gas€945€03050 kilo
Warmtepomp 5 kW met Gewone CV-ketel500 m3 gas + 1000 kWh per jaar€515€4301850 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Heb ik recht op subsidie voor mijn warmtepomp in Adorp? (update juli 2020)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als prijs van het systeem, kosten van de installateur, hoogte van de subsidie en besparing om energie. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Groningen.

Prijs van de apparatuur

De totale kosten bestaan o.a. uit de prijs van het fysieke product. Uiteraard kost ook het installeren geld, gemiddeld zo’n 45% van de pomp-kosten. Je stroomverbruik neemt toe, terwijl je minder gas stookt. Verreken de stroom- en gaskosten om een helder beeld te krijgen via een installatiebedrijf uit Adorp.

Subsidie (ISDE) in Adorp

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft een royale subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als elektrische cv-ketels, biomassaketel, infraroodpanelen, zonneboilers, pelletkachels en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €2000 – plus minus €4800. De exacte hoogte van de subsidie wordt beïnvloed door het merk, capaciteit (kW) en het energielabel. Let op: wacht niet te lang.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te begroten behoor je alle kosten en baten in een overzicht plaatsen. De prijs van het apparaat, installatie, de besparing op je energierekening, en vanzelfsprekend de subsidie. In het algemeen ontstaat een noemenswaardig rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van 7,5 jaar. Wanneer we spreken over all-electric met boringen en grondwater ligt dit uiteraard hoger.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem is anders dan een all-electric (volledig elektrisch) model. Het systeem werkt samen met diverse warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, warm water om te douchen en te wassen, en voor voldoende elektriciteit moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Dit kan jij doen met verscheidene systemen. De gasgestookte ketel doet z’n werk op als er extra capaciteit nodig is. Zoek daarvoor wel een betrouwbare installateur in Adorp. Ook kun jij zonnepanelen en een zonneboiler nemen. Alles over dit onderwerp lees je hierna.

Combineren met de huidige CV ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een innovatieve HR-ketel (bijv. van Ferroli en Geveke) is in dit geval onmisbaar. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend als er extra capaciteit nodig is. Dat kan zijn in de winter. Tip: niet elke traditionele ketel werkt in combinatie met een warmtepomp. Lees je goed in voordat je tot een aankoop overgaat. Zoek ook naar hybride systeem in Schoonebeek installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Winsum)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. Deze energie kun jij uiteraard genereren met eigen zonnepanelen. Deze energie wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Het is een goede stap vooruit richting een energieneutrale woning in Adorp.

Combineren met zonneboiler

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, kun jij 24/7 aanspraak maken op voldoende warm tapwater, voor sanitair gebruik of om te koken. De boilers zijn er in diverse afmetingen. Met het aantal huisgenoten als basis en energieconsumptie selecteer je een kleine (200 liter) of grotere boiler (400 liter). Met een speciaal type zonnecollectoren op het huis wordt warm water gemaakt en in de boiler opgeslagen. Zo kun je overdag energie opwekken dat je in de avond consumeert.

Direct een hybride systeem in Adorp laten aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Vraag offertes aan m.b.t. warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!