Hybride warmtepomp Aerdt Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: bespaar €30 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De traditionele hr-ketel (Intergas, Vaillant, Remeha, Atag) is niet meer toegestaan vanaf 2021. Jouw “oude” hr-ketel mag je dan alleen inwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Denk daarbij aan infraroodpanelen, biomassaketel, pelletkachel, zonneboiler, het warmtenet of een warmtepomp. Vooral dat laatste is het meest interessant, maar is ook prijzig. Een tussenweg is nu ook mogelijk: het hybride warmtepomp systeem in Aerdt met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. Voordelig, is geschikt voor bestaande bouw en nieuwbouw, en gunstig voor de energienota. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl vind je aanvullende uitleg over verschillende soorten, energieverbruik, terugverdientijd, subsidies enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met jouw “oude” mono cv-ketel. Het wordt veel toegepast in Aerdt. Zo’n hybride systeem is goed toepasbaar in bestaande woningen en nieuwe huizen. Een simpele en voordelige benadering om het gasverbruik te verminderen. Daarnaast stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit ventilatie- of buitenlucht. Het gasverbruik verklein je tot wel 75%. De CV-ketel doet alleen z’n werk wanneer dat echt nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei soorten en maten. Sommige apparaten dragen bij aan ruimteverwarming, en andere apparaten regelen het warme water. Voor eigenlijk elk huis is er een geschikt systeem. Goed om te weten: enige vorm van isolatie is noodzakelijk. Welke installatie sluit aan bij mijn situatie en budget? Verderop signaleer je praktische info over de 2 meest populaire installaties (of check Bosch).

1. Buitenlucht warmtepomp

Erg populair: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Aerdt. Een soort airco-installatie neemt warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). Deze energie gaat door een leiding naar het binnendeel. Het apparaat vormt de buitenlucht om naar warmte om je huis te verwarmen. Een warmtepomp voorziet in de centrale verwarming, de CV ketel zorgt voor heet water. Zoek jij een systeem dat ook het tapwater opwarmt? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel huizen in Nederland worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van afgezogen ventilatielucht in de woning. Deze vrijgekomen warmte geeft het af aan de hr-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en ook voor het aanmaken van heet water. De pomp gaat enorm efficiënt te werk. Dit betekent een lagere energierekening! Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Betaalbaar

Een hybride installatie laat je al installeren vanaf €2900.

Eenvoudig te plaatsen

Het werkt met jouw huidige ketel en verwarming

Verantwoorde keuze

Vermindert gasverbruik met 75%. Slimme keuze!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. De aanschafprijs is laag, er zijn aantrekkelijke subsidies en je energielasten dalen flink, net als de CO2-uitstoot in gemeente Rijnwaarden. Een berekening? Hierna bekijk je meer info (of vraag een warmtepomp offerte Aerdt aan).

Besparen met een hybride warmtepomp doe je aan twee kanten: je bespaart op je energielasten, en je stoot minder CO-2 uit. Op onze website kan jij een uitgewerkte calculatie vinden. Met een hybride warmtepompsysteem bespaar je – voor een eenpersoonshuishouden – al gauw €400 per jaarafrekening. Tevens daalt jouw Co2 uitstoot met 2000 kilo. Goed voor jouw portemonnee en je bestrijdt het broeikaseffect. Andere regio? Bekijk nu direct alles over hybride warmtepomp Jislum.

Type systeemStroom & Gas verbruik*Energiekosten*Bezuiniging*CO2-uitstoot
HR-ketel1650 m3 gas€1039,5€03200 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel650 m3 gas + 1150 kWh per jaar€639,5€4002000 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Aerdt? (update juli 2020)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als investering van de pomp zelf, kosten van het installeren, ISDE subsidie en het verwachtte energieverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Gelderland.

Productprijs

Als eerste hebben we de kostprijs van het systeem. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, doorgaans +/- 45% van de pomp-kosten. Het stroomverbruik stijgt, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen voor een compleet beeld via een installatiebedrijf uit Aerdt.

Subsidie (ISDE) in Aerdt

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland faciliteert in een vorstelijke subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als biomassaketel, pelletkachels, het warmtenet, infraroodpanelen, zonneboilers en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €800 – plus minus €3000. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt wordt beïnvloed door het type systeem, vermogen (uitgedrukt in kW) en energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van de hybride warmtepomp te schatten moet je alle bovenstaande zaken in een overzicht plaatsen. De prijs van het apparaat, installatie, de stroom/gas besparing en de hoogte van de subsidie. Vaak kom je tot een interessant rendement. Resulteert in een gemiddelde terugverdientijd van +/- 7 jaar. Bij de geavanceerde producten met boringen en grondwater ligt dit natuurlijk wat langer.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem werkt ander dan een full electric (standalone) warmtepomp. Je bent genoodzaakt te kiezen voor meerdere warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en om alle elektrische producten te laten werken zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Hiervoor zijn verscheidene systemen. De (CV) gasketel springt aan bij heel koude dagen. Vraag altijd een ervaren installateur in Aerdt. Ook kan je een zonneboiler en/of zonnepanelen kiezen. Alles over dit onderwerp tref je hieronder.

Combineren met CR-ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een innovatieve HR-ketel (van bijvoorbeeld Coopra of natuurlijk Saunier Duval) is aan te raden. De gasgestookte ketel treedt in werking als er extra veel vraag is. O.a. bij strenge vorst. Update: niet elke hr-ketel werkt in combinatie met een warmtepomp. Vergelijk altijd goed alle installaties voor je overgaat tot de aankoop. Ook interessant: hybride systeem in Schoonoord installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Rijnwaarden)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. De stroom kun je eventueel via je eigen zonnepanelen opwekken. Deze energie wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Het is een goede stap vooruit richting een gasvrije woning in Aerdt.

Zonneboiler aansluiten

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, kun je altijd gebruik maken van opgewarmd water voor normaal gebruik, voor sanitair gebruik of in de keuken. Deze systemen kun je laten plaatsen in verschillende groottes. Afhankelijk van de gezinssituatie en gebruik van energie maak je de keuze voor een kleine (100 liter) of een XL-systeem (275 liter). Dankzij grensverleggende zonnecollectoren bovenop je woning wordt het water verwarmd en opgeslagen. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Direct een hybride systeem in Aerdt laten aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Bekijk warmtepomp prijzen voor oude en nieuwe woningen!