Hybride warmtepomp Akersloot Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: spaar €30 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De welbekende mono cv-ketel (zoals o.a. Atag, Remeha, Vaillant, Intergas) is niet meer toegestaan vanaf 2021. Jouw “oude” cv-ketel mag je dan enkel inruilen voor een groene verwarmingsbron. Onder ander biomassaketel, zonneboiler, het warmtenet, pelletkachel, elektrische cv-ketel of een warmtepomp. Vooral dat laatste is het meest interessant, maar ook duur. Daar is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem in Akersloot met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Betaalbaar, is geschikt voor bestaande bouw en nieuwbouw, en gunstig voor de energienota. Op deze website detecteer je meer informatie over voordelen en nadelen , verschillende soorten, terugverdientijd, energieverbruik en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met jouw klassieke mono cv-ketel. We zien het veel in Akersloot. Een hybride installatie is zowel interessant voor jaren 80 woningen en nieuwe woningen. Een relatief eenvoudige en voordelige benadering om de gasrekening te drukken. Daarnaast is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Je gasverbruik minimaliseer je zo met 77%. De hr-ketel is alleen nodig als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei soorten en maten. Sommige systemen verwarmen puur de woning, en andere systemen regelen het warme water. Voor haast elke ruimte is er een oplossing. Belangrijk: isolatie + HR++ glas is noodzakelijk. Welke installatie past bij mijn woning? Onderstaand analyseer je een korte uitleg over de 2 meest populaire installaties (of check Carrier).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Akersloot. Een buitenunit met ventilator haalt warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). Deze warmte gaat met een leiding naar het binnendeel. Het apparaat verandert de buitenlucht naar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, en de cv-ketel voor warm tapwater. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het gros van de huizen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit aanwezige lucht uit keuken, badkamer etc. Deze vrijgekomen warmte wordt naar de gasketel gestuurd. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en ook voor het aanmaken van heet water. De pomp heeft een hoog rendement. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor het maken van warm tapwater? Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Lage instapprijs

Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €3200.

Makkelijk te installeren

Het werkt met jouw huidige ketel en verwarming

Milieubewust product

Beperkt jouw gasverbruik met 55%. Bewuste energie!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. Het is voordelig, de subsidies zijn hoog en je gasverbruik neemt af, net als de CO2-uitstoot in gemeente Castricum. Concrete cijfers? Hieronder lees je meer details (of vraag een warmtepomp offerte Akersloot aan).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen kent 2 soorten aspecten: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). In het schema vind je een rekenvoorbeeld. Via een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een gemiddelde woning (1 persoon) – ongeveer zo’n €370 per kalenderjaar. Ook minimaliseer je de uitstoot van CO-2 tot 2150 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en je wekt op een ‘groene’ manier stroom op. Je treft hier ook uitgebreide info over hybride warmtepomp Jonkersland.

SituatieVerbruik energie*Energielasten*Besparing*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel1800 m3 gas€1134€03350 kilo
Warmtepomp 5 kW met Gewone CV-ketel800 m3 gas + 1300 kWh per jaar€764€3702150 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Heb ik recht op subsidie voor mijn warmtepomp in Akersloot? (update juli 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als aankoopkosten, aansluitkosten, ISDE subsidie en het verwachtte energieverbruik. Er is een speciale warmtepomp subsidie (ISDE). Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Noord-Holland.

Productprijs

Je hebt natuurlijk als eerste te maken met de prijs van het fysieke product. Een specialist voor het aanleggen kost vaak ongeveer 35% van de pomp-kosten. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, maar veel minder (duur) gas. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen om een helder beeld te krijgen via een installatiebedrijf uit Akersloot.

Subsidie (ISDE) in Akersloot

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland biedt een vorstelijke subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als elektrische cv-ketels, het warmtenet, infraroodpanelen, biomassaketel, zonneboilers en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €1900 – €4300. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt heeft te maken met het merk en type, vermogen (kW) en het energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te schatten betaam je alle aspecten verrekenen. De aanschafkosten, de besparing op je energierekening, en de subsidies. Vaak kom je tot een hoog rendement + gemiddelde terugverdientijd van +/- 7,5 jaar. Bij de geavanceerde producten met aardwarmte (boring) ligt dit uiteraard hoger.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem onderscheidt zich van een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Het systeem werkt samen met meerdere warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, warm water om te douchen en te wassen, en stroom voor alle elektrische apparaten ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Je kunt denken aan velerlei combinaties. De gasketel (CV) blijft werken als de warmtevraag erg hoog is. Vraag altijd een vakbekwame installateur in Akersloot. Ook kan jij zonnepanelen / zonneboilers installeren. Alles over dit onderwerp lees je hierna.

Combineren met bestaande CV ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een goede HR-ketel (bijvoorbeeld van Dru en Remeha) is onontbeerlijk. De gasketel springt bij als je opeens veel warm water gebruikt. O.a. als de temperatuur buiten laag is. Goed om te weten: niet iedere ketel kun je combineren met een warmtepomp. Lees je goed in voordat jij het product gaat kopen. Mensen zochten ook naar: hybride systeem in Schore installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente Castricum)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. De benodigde energie kun jij uiteraard opwekken met zonnepanelen. De opgewekte stroom wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Het is een goede stap vooruit richting gasvrij wonen in Akersloot.

Zonneboiler toevoegen

Door je eigen zonneboiler kun je altijd gebruik maken van heet tapwater dat je kunt gebruiken in de badkamer of om te koken. Dergelijke boilers kan je bestellen in formaten groot en klein. Afhankelijk van de gezinssituatie en energiebehoefte selecteer je een kleine (175 liter) of grotere boiler (325 liter). Via baanbrekende zonnecollectoren op het dak kan water worden verwarmd. Overdag wek je stroom op, en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Direct een hybride systeem in Akersloot laten plaatsen voor radiatoren of vloerverwarming? Aanvraag warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!