Hybride warmtepomp Akmarijp Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: spaar €300 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De traditionele mono cv-ketel (zoals o.a. Vaillant, Atag, Intergas, Nefit) zal vanaf 2021 langzaam verdwijnen. Jouw “gewone” mono cv-ketel mag je dan alleen vervangen voor een groene verwarmingsbron. Onder ander pelletkachel, zonneboiler, biomassaketel, elektrische cv-ketel, infraroodpanelen of een warmtepomp. Deze laatste optie wordt gezien als de opvolger van de CV, hoewel het ook een aardige investering vergt. Een tussenweg is nu ook mogelijk: het hybride warmtepomp systeem in Akmarijp met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. Niet al te duur, het past in vrijwel elke woning, en het verbruikt amper gas. Op deze pagina detecteer je nuttige details over kosten, werking, terugverdientijd, subsidies enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de jouw klassieke hr-ketel. Je komt het steeds vaker tegen in Akmarijp. Zo’n hybride oplossing is zowel interessant voor jaren 80 woningen en nieuwe woningen. Een ongecompliceerde en voordelige benadering om te besparen op de energienota. Daarnaast is het een milieuvriendelijk systeem. De hybride warmtepomp neemt de warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Het gasverbruik breng je gemiddeld terug met 76%. De hr-ketel “helpt” wanneer dat echt nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei uitvoeringen. Sommige apparaten zorgen voor een verwarmd huis, en andere apparaten dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor vrijwel elk soort woning is er een oplossing. Let op: isolatie van dak, vloer en gevel is een vereiste. Welk systeem spoort met mijn situatie en budget? Verderop vergelijk je praktische info over de ventilatie- en buitenluchtpomp (en check Climaveneta).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Akmarijp. Een soort airco-installatie onttrekt warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). De gewonnen warmte gaat door leidingen naar het binnendeel. De warmtepomp transformeert de buitenluchtnaar warm water voor het opwarmen van jouw woning. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woonhuizen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van aanwezige lucht uit keuken, badkamer etc. De opgevangen warmte gaat naar de cv-ketel. Dit systeem wordt toegepast om de verwarming van de woning aan te sturen en voor het maken van warm tapwater. De installatie gaat enorm efficiënt te werk. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan hebben we het over een warmtepompboiler.

Betaalbaar

Een hybride apparaat laat je al installeren vanaf €3300.

Makkelijk te installeren

De installateur is er 1 dag mee bezig

Erg milieuvriendelijk

Beperkt jouw gasverbruik met 80%. Verantwoordelijkheid nemen!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. De kostprijs is laag, de subsidies zijn hoog en je energielasten dalen flink, net als de CO2-uitstoot in gemeente De Friese Meren. Exacte aantallen? Hieronder bekijk je alles wat je moet weten (of vraag een warmtepomp offerte Akmarijp aan).

Kosten besparen via hybride warmtepompen gebeurt op twee gebieden: je energienota valt lager uit, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. In de tabel worden twee situatie nader bekeken. Met behulp van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -in het geval van een eengezinswoning – gemiddeld €350 per jaar. Ook verminder jij CO2 uitstoot 2250 kilo. Flink wat goed besparen en je bestrijdt het broeikaseffect. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Joppe.

Type opstellingGas + Elektra verbruik*Energienota*Besparen*CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel1900 m3 gas€1197€03450 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel900 m3 gas + 1400 kWh per jaar€847€3502250 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Akmarijp? (update juli 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met kostprijs, aansluitkosten, eventuele subsidie en besparing om energie. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Friesland.

Kostprijs

De gezamenlijke kosten betreffen o.a. de investering in de installatie. Een specialist voor het aanleggen kost vaak ongeveer 40% van de pomp-kosten. Je stroomverbruik neemt toe, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen om te weten wat het echte kostenplaatje is via een installatiebedrijf uit Akmarijp.

Subsidie (ISDE) in Akmarijp

De landelijke autoriteit faciliteert in een gulle subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, het warmtenet, zonneboilers, pelletkachels en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €1100 – plus minus €2500. De uiteindelijke subsidie wordt afgeleid a.d.h.v. het type systeem, capaciteit (kW) en energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te schatten betaam je alle type kosten en baten verrekenen. De totale kosten, de energie die je minder gaat verbruiken, en natuurlijk subsidie. Normaliter volgt een aanzienlijk rendement + gemiddelde terugverdientijd van 8 jaar. Bij de geavanceerde producten waarbij geboord moet worden (aardwarmte) duurt dat aanzienlijk langer.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem werkt ander dan een all-electric (volledig elektrisch) model. Het systeem werkt samen met meerdere warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en om alle elektrische producten te laten werken zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Dit is mogelijk met verschillende combinaties. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig als het nodig is (bijv. bij koude dagen). Vraag wel een betrouwbare installateur in Akmarijp. Tevens kan jij een zonneboiler en/of zonnepanelen laten installeren. Meer over al deze combinaties kun je hieronder doornemen.

Combineren met de huidige CV ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een (vrij) nieuw gekochte HR-ketel (van bijvoorbeeld Chappée of Rendamax) is wel benodigd. De gasketel springt bij op de piekmomenten. O.a. in de winter. Actualiteit: niet elke gasgestookte ketel is te combineren met een warmtepomp. Laat je altijd goed informeren voordat je tot een aankoop overgaat. Zoek ook naar hybride systeem in Schraard installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente De Friese Meren)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. De benodigde elektriciteit kan jij mogelijk zelf opwekken met zonnepanelen. De opgewekte stroom wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Is voor nu een prima maatregel voor een woning zonder gasverbruik in Akmarijp.

Zonneboiler plaatsen

Via jouw zonneboiler heb je altijd de beschikking over opgewarmd water voor normaal gebruik, voor sanitair gebruik of voor de wasmachine. Deze producten zijn te koop in allerlei formaten. Op basis van het aantal bewoners en energieverbruik zoek jij een kleine (150 liter) of een XL-systeem (325 liter). Via een speciaal type zonnecollectoren op het huis wordt het water verwarmd en opgeslagen. Zo kun je overdag energie opwekken die in de avond meteen consumeerbaar is.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Akmarijp aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Start aanvraag t.b.v. warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!