Hybride warmtepomp Albergen Een combi van warmtepomp en CV-ketel: spaar €300 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “oude” verwarmingsketel (als Vaillant, Nefit, Intergas, Remeha) mag je vanaf 2021 niet meer vervangen. Jouw welbekende CV-ketel op gas kun je dan enkel inwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Hierbij kun je denken aan biomassaketel, het warmtenet, pelletkachel, zonneboiler, elektrische cv-ketel of een warmtepomp. Deze laatste optie is zeer populair, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem in Albergen met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. Goedkoop, ook voor oudere woningen, en het verbruikt amper gas. Op deze pagina vind je handige uitleg over verschillende soorten, geschatte besparing, werking, subsidies enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de de “gewone” verwarmingsketel. Zeer populair in Albergen. Een dergelijk hybride opstelling is rendabel voor wat oudere woningen en nieuwbouw. Het is een gemakkelijke en niet al te dure benadering om te besparen op de energienota. Daarbovenop stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit buiten- of ventilatielucht. Je gasverbruik verminder je zo met 70%. De hr-ketel “helpt” bij heel koude dagen.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige uitvoeringen zorgen voor een verwarmd huis, en andere modellen dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor bijna iedere situatie is er een oplossing. Let op: isolatie van dak, vloer en gevel is essentieel. Welke installatie sluit aan bij mijn woning? Hieronder check je aanvullende details over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Climer).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Albergen. Een buitenunit (soort airco) neemt warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). Deze opgevangen warmte vindt z’n weg via leidingen naar de warmtepomp. Het systeem converteert de buitenlucht naar warm water voor het opwarmen van jouw woning. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

Miljoenen huizen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit lucht uit het huis zelf. De opgevangen warmte gaat naar de cv-ketel. Hier vindt een proces plaats dat helpt bij het verwarmen van de woning en voor warm water om te douchen. De installatie gaat enorm efficiënt te werk. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor de aanmaak van heet water? Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Lage instapprijs

Een hybride systeem laat je al installeren vanaf €2400.

Simpele installatie

Je hele huis hoeft niet over de kop

Erg milieuvriendelijk

Verminder het gasverbruik met 80%. Maximaal zorgdragen!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. De investering ligt laag, jij kan aanspraken maken op subsidies en de maandelijkse energielasten zullen afnemen, net als de CO2-uitstoot in gemeente Tubbergen. Concrete cijfers? Verderop check je meer uitleg (of vraag een warmtepomp offerte Albergen aan).

Geld besparen met de hybride warmtepomp kent 2 soorten aspecten: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. Hiernaast geeft onze expert een toelichting. Via een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een gemiddelde woning (1 persoon) – gemakkelijk €340 per kalenderjaar. Tevens beperk je de uitstoot van CO-2 met 2300 kilo. Lekker geld overhouden en je neemt je energie-verantwoordelijkheid. Andere regio? Bekijk nu direct alles over hybride warmtepomp Jorwert.

Type installatie Energieverbruik* Energierekening* Bezuinigen* CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel 1950 m3 gas €1228,5 €0 3500 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel 950 m3 gas + 1450 kWh per jaar €888,5 €340 2300 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update december 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Albergen? (update december 2020)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met aankoopkosten, installatiewerk, eventuele subsidie en extra stroomverbruik. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Overijssel.

Kosten

De meeste kosten zitten ‘m in de investering in de installatie. Een specialist voor het aanleggen kost gemiddeld zo’n 40% van de pomp-kosten. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Probeer een schatting te maken zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit Albergen.

ISDE Subsidie in Albergen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft een vorstelijke subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals elektrische cv-ketels, biomassaketel, het warmtenet, zonneboilers, pelletkachels en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €1200 tot €4100. Het totale bedrag is een afgeleide van het type systeem, capaciteit (kW) en energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van de hybride warmtepomp te achterhalen betaam je alle bovenstaande zaken in een berekening gooien. De kosten van de installatie, de besparing op je energierekening, en natuurlijk subsidie. Doorgaans kom je uit op een aanzienlijk rendement. Resulteert in een gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 8,5 jaar. In gevallen van volledig elektrisch waarbij geboord moet worden (aardwarmte) ligt dit uiteraard hoger.

Warmtepomp & CV-ketel combineren

Een hybride systeem is echt wat anders dan een full electric (standalone) warmtepomp. Het systeem werkt samen met diverse warmtebronnen. Voor een aangenaam binnenklimaat, genoeg warm tapwater, en stroom voor alle elektrische apparaten moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Dit kan met verscheidene combinaties. De traditionele gas ketel werkt wanneer dat echt nodig is. Selecteer tenminste een gediplomeerde installateur in Albergen. Bovendien kan je een zonneboiler en/of zonnepanelen aanschaffen. Meer daarover kun je hieronder doornemen.

Combineren met bestaande CV ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een compatibel HR-ketel (van een merk als Chappée + Rendamax) is echter onontbeerlijk. Je gasketel wordt alleen geactiveerd als je opeens veel warm water gebruikt. Dat kan zijn bij strenge vorst. Actualiteit: niet elke cv werkt samen met een warmtepomp. Vergelijk altijd goed alle installaties voordat je tot een aankoop overgaat. Bekijk ook de mogelijkheden voor: hybride systeem in Schuinesloot installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente Tubbergen)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. Deze “extra” stroom kun je eventueel via je eigen zonnepanelen opwekken. De opgewekte stroom wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Een goede stap richting een woning zonder gasverbruik in Albergen.

Zonneboiler aansluiten

Door je eigen zonneboiler kun jij 24/7 aanspraak maken op opgewarmd water voor normaal gebruik, om te douchen of in de keuken. Deze producten zijn te koop in allerlei formaten. Door te kijken naar aantal inwoners en verbruik van energie maak je de keuze voor een kleine (100 liter ) of grotere boiler (350 liter). Met innovatieve zonnecollectoren op het dak kan water worden verwarmd. ‘S ochtends en ‘s middags wordt stroom opgewekt dat je in de avond consumeert.

Ook een hybride systeem in Albergen laten installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Bekijk warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!