Hybride warmtepomp Alblasserdam Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: bespaar €350 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De welbekende mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, Remeha, Nefit, Atag) zal vanaf 2021 langzaam verdwijnen. Jouw “gewone” CV-ketel op gas mag je dan slechts inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Onder ander het warmtenet, biomassaketel, infraroodpanelen, zonneboiler, pelletkachel of een warmtepomp. De laatstgenoemde wordt veel genoemd, maar ook duur. Maar er een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem in Alblasserdam met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. Niet al te duur, eenvoudig te installeren en goed voor het milieu en jouw portemonnee. Op deze website vergelijk je nuttige details over werking, verschillende soorten, energieverbruik, subsidies en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de de oude & vertrouwde hr-ketel. Zeer populair in Alblasserdam. Zo’n hybride oplossing is goed toepasbaar in bestaande woningen en meer recente woningen. Een relatief eenvoudige en vrij betaalbare aanpak om het gasverbruik te verminderen. Bovendien is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp neemt de warmte uit omgevingslucht of ventilatielucht. Je gasverbruik verklein je tot wel 72%. De cv-ketel is alleen nodig bij piekverbruik.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in verschillende uitvoeringen. Sommige apparaten verwarmen puur de woning, en andere modellen zorgen voor alleen warm tapwater. Voor haast elke ruimte is er een oplossing. Goed om te weten: enige vorm van isolatie is benodigd. Welke uitvoering matcht bij mijn wensen en budget? Verderop vergelijk je aanvullende details over de 2 meest populaire installaties (of check CLINT).

1. Buitenlucht warmtepomp

Erg populair: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Alblasserdam. Een buitenunit neemt warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). Deze energie gaat met leidingen naar de warmtepomp. De warmtepomp converteert de buitenlucht naar warm water voor het opwarmen van jouw woning. Een warmtepomp voorziet in de centrale verwarming, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meerderheid van de woningen beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp benut lucht uit het huis zelf. Deze warmte vindt z’n weg naar de hr-ketel. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en voor water om te douchen/koken/wassen. Het apparaat is bijzonder effectief. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Relatief goedkoop

Een hybride opstelling is beschikbaar vanaf €2800.

Handige snelle montage

Je hoeft de woning niet eerst grondig te renoveren.

Verantwoord verwarmen

Verkleint jouw gasverbruik met 70%. Maximaal zorgdragen!

Hoeveel kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. Het is relatief goedkoop, de subsidies zijn hoog en de maandelijkse energielasten zullen afnemen, net als de CO2-uitstoot in gemeente Alblasserdam. Een berekening? Verderop signaleer je meer details (of vraag een warmtepomp offerte Alblasserdam aan).

Besparen met een hybride warmtepomp kent 2 soorten aspecten: de totale energielasten gaan naar beneden, en je stoot minder CO-2 uit. In het schema kan jij een uitgewerkte calculatie vinden. Via een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een doorsnee-woning (eenpersoons) – om en nabij de €330 per 12 maanden. Verder verminder jij CO2 uitstoot 2350 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en goed voor het milieu. Lees nu verder over hybride warmtepomp Joure.

Type installatieEnergieverbruik*Energienota*Bezuinigen*CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel2000 m3 gas€1260€03550 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel1000 m3 gas + 1500 kWh per jaar€930€3302350 kilo

* Berekend op jaarbasis (update mei 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een warmtepomp in Alblasserdam? (update mei 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Daarbij dien je rekening te houden met prijs van het systeem, kosten van de installateur, subsidies en besparing om energie. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Zuid-Holland.

Prijs van het systeem

Om te beginnen heb je de kostprijs van het systeem. Uiteraard kost ook het installeren geld, ga uit van 30% van het artikel. Je stroomverbruik neemt toe, maar veel minder (duur) gas. Probeer een schatting te maken voor een compleet beeld via een installatiebedrijf uit Alblasserdam.

ISDE Subsidie in Alblasserdam

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft een vorstelijke subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, zonneboilers, pelletkachels, biomassaketel en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €1100 tot +/- €3800. Het totale bedrag is een afgeleide van het merk en type, vermogen en energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te analyseren moet je beslist alle variabelen in een overzicht plaatsen. Kosten systeem + installatiekosten, de besparing op je energienota, en natuurlijk subsidie. In de meeste gevallen volgt een hoog rendement + gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 7 jaar. In gevallen van volledig elektrisch met grondboring (aardbron) moet je rekening houden met 11 jaar.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem is echt wat anders dan een full electric (standalone) warmtepomp. Het is afhankelijk van minimaal twee warmtebronnen. Voor een aangenaam binnenklimaat, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en om alle elektrische producten te laten werken ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Dit is mogelijk met verscheidene manieren. De traditionele gas ketel werkt als het erg koud is. Neem tenminste een betrouwbare installateur in Alblasserdam. Daarnaast kun je zonnepanelen / zonneboilers installeren. Alles over dit onderwerp check je in onderstaande alinea.

Combineren met de huidige CV ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een (vrij) nieuw gekochte HR-ketel (van een merk als Daalderop en Rendamax) is in dit geval onontbeerlijk. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend op de piekmomenten. Dat kan zijn als de temperatuur buiten laag is. Goed om te weten: niet elke traditionele ketel werkt in combinatie met een warmtepomp. Zoek altijd uitgebreid naar info voordat je tot een aankoop overgaat. Lees nu verder over hybride systeem in Sebaldeburen installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Alblasserdam)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. Deze energie kun je eventueel met je eigen zonnepanelen genereren. Deze stroom wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Een uitstekende eerste stap naar een woning zonder gasverbruik in Alblasserdam.

Combineren met zonneboiler

In het geval je een zonneboiler hebt, heb je altijd de beschikking over voldoende warm tapwater, in de badkamer of om te wassen. Dergelijke boilers kan je bestellen in grote en kleine versies. Op basis van het aantal bewoners en behoefte aan energie kies je een kleine (100 liter) of grotere boiler (250 liter). Via slimme zonnecollectoren op je woning kan water worden verwarmd. ‘S ochtends en ‘s middags wordt stroom opgewekt dat je in de avond consumeert.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Alblasserdam laten aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Aanvraag warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!