Hybride warmtepomp Alem Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: bezuinig €350 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De ouderwetse CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, Atag, Nefit, Intergas) zal vanaf 2021 langzaam verdwijnen. Jouw welbekende hr-ketel mag je dan alleen omwisselen voor een duurzaam alternatief. Bijvoorbeeld elektrische cv-ketel, het warmtenet, zonneboiler, pelletkachel, infraroodpanelen of een warmtepomp. De laatstgenoemde wordt gezien als de opvolger van de CV, maar is ook prijzig. Daar is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem in Alem met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. De investering is niet enorm, ook voor oudere woningen, en het verlaagt de CO-2 uitstoot. Hieronder ontdek je handige details over subsidies, geschatte besparing, terugverdientijd, energieverbruik en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met jouw klassieke verwarmingsketel. Het wordt veel toegepast in Alem. Een hybride installatie is rendabel voor wat oudere woningen en nieuwbouw. Een relatief eenvoudige en voordelige benadering om te besparen op de energienota. Bovendien is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Het gasverbruik beperk je met gemiddeld 77%. De hr-ketel “helpt” als de warmtevraag erg hoog is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in verschillende uitvoeringen. Sommige systemen zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere installaties regelen het warme water. Voor haast elke ruimte is er een oplossing. Belangrijk: enige vorm van isolatie is benodigd. Welk model sluit aan bij mijn wensen en budget? Hieronder ontdek je aanvullende details over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Daikin).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Alem. Een speciale buitenventilator onttrekt warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). Deze warmte vindt z’n weg via leidingen naar het binnendeel. Deze zet de buitenlucht om naar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, de opwarming van het gebruikswater komt via de ketel. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

Miljoenen huizen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit luchtstromen uit de woning. Deze warmte wordt getransporteerd naar de CV. De ketel gebruikt de warmte om de verwarming van de woning aan te sturen en ook voor het aanmaken van heet water. De warmtepomp werkt zeer efficiënt. Dit betekent een lagere energierekening! Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor de aanmaak van heet water? Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Betaalbaar

Een hybride opstelling laat je al installeren vanaf €3300.

Eenvoudig te plaatsen

De enige voorwaarde is matige isolatie.

Verantwoorde keuze

Schroeft gasverbruik terug tot 50%. Verantwoorde keuze!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. Het is voordelig, de subsidies zijn hoog en je energielasten dalen flink, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Maasdriel. Hoeveel precies? Hierna ontdek je alle details (of vraag een warmtepomp offerte Alem op).

Geld besparen met de hybride warmtepomp gebeurt op twee gebieden: je bespaart op je energielasten, en de CO2-uitstoot daalt. In het schema vind je een rekenvoorbeeld. Met behulp van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -in een doorsnee-woning (eenpersoons) – eenvoudig €290 per 12 maanden. Daarbij verklein je de Co-2 uitstoot met wel 1700 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en je bestrijdt het broeikaseffect. Andere regio? Bekijk nu direct alles over hybride warmtepomp Jutrijp.

Installatie Energieverbruik* Energienota* Besparing* CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel 1650 m3 gas €1039,5 €0 2900 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel 650 m3 gas + 1700 kWh per jaar €749,5 €290 1700 kilo

* Per kalenderjaar (update december 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Alem? (update december 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Daarbij dien je rekening te houden met investering van de pomp zelf, aansluitkosten, Investeringssubsidie duurzame energie en het verwachtte energieverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het snel bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Gelderland.

Kosten

Als eerste hebben we de winkelprijs van de warmtepomp. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, vaak ongeveer 35% van de productprijs. Je stroomverbruik neemt toe, en het gasverbruik neemt af. Verreken de stroom- en gaskosten voor een compleet beeld via een installatiebedrijf uit Alem.

Subsidie (ISDE) in Alem

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland verleent een royale subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van pelletkachels, infraroodpanelen, het warmtenet, biomassaketel, zonneboilers en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €2000 tot +/- €4600. De uiteindelijke subsidie heeft te maken met het merk, vermogen en het energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te begroten moet je alle aspecten met elkaar verrekenen. De prijs van het apparaat, installatie, de stroom/gas besparing en vanzelfsprekend de subsidie. In de meeste gevallen kom je uit op een aanzienlijk rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van zo’n 7,5 jaar. Bij complexe installaties met grondboring (aardbron) moet je rekening houden met 11 jaar.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem is anders dan een standalone (volledig elektrische) pomp. Je kiest namelijk altijd minimaal twee warmtebronnen. Voor een aangenaam binnenklimaat, warm water om te douchen en te wassen, en om alle elektrische producten te laten werken zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Hiervoor zijn verschillende systemen. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig als het erg koud is. Neem tenminste een betrouwbare installateur in Alem. Daarbij kan jij zonneboilers en ook zonnepanelen installeren. De mening van onze vakmannen check je in onderstaande alinea.

Combinatie met huidige CV-ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een compatibel HR-ketel (van merken als Elco of natuurlijk Junkers) is nodig. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp als de warmtevraag erg hoog is. Denk aan situaties bij strenge vorst. Belangrijk: niet iedere ketel werkt in combinatie met een warmtepomp. Lees je goed in voordat jij het product gaat kopen. Mensen zochten ook naar: hybride systeem in Sexbierum installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Maasdriel)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. De stroom kan je met je eigen zonnepanelen genereren. Je ‘groene’ elektriciteit wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Het is een mooi begin voor een woning zonder gasverbruik in Alem.

Zonneboiler

Door je eigen zonneboiler heb je altijd de beschikking over warm water om te benutten om te douchen of om te wassen. Je kunt ze aanschaffen in verschillende groottes. Door te kijken naar aantal inwoners en gebruik van energie maak je de keuze voor een kleine (100 liter) of een model met extra capaciteit (350 liter). Met een speciaal type zonnecollectoren bovenop je woning wordt water opgewarmd. ‘S ochtends en ‘s middags wordt stroom opgewekt dat je in de avond consumeert.

Ook een hybride systeem in Alem laten aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Start aanvraag t.b.v. warmtepomp prijzen voor oude huizen en nieuwbouw!