Hybride warmtepomp Alkmaar Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: bespaar €40 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “oude” verwarmingsketel (als Vaillant, Atag, Remeha, Nefit) mag je vanaf 2021 niet meer vervangen. Jouw klassieke CV-ketel op gas kun je dan enkel inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. O.a. een biomassaketel, het warmtenet, elektrische cv-ketel, infraroodpanelen, pelletkachel of een warmtepomp. Deze laatste optie wordt veel genoemd, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Een tussenweg is nu ook mogelijk: het hybride warmtepomp systeem in Alkmaar met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. Voordelig, is geschikt voor bestaande bouw en nieuwbouw, en het verbruikt amper gas. Hier vergelijk je aanvullende informatie over verschillende soorten, subsidies, energieverbruik, kosten enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met jouw “oude” hr-ketel. Het wordt veel toegepast in Alkmaar. Een hybride installatie is rendabel voor wat oudere woningen en nieuwe woningen. Het is een gemakkelijke en relatief goedkope aanpak om het gasverbruik te verminderen. Bovendien is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit ventilatielucht of omgevingslucht. Het gasverbruik verklein je tot wel 69%. De CV-ketel doet alleen z’n werk als het nodig is (bijv. bij koude dagen).

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei soorten en maten. Sommige types zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere types zorgen voor alleen warm tapwater. Voor praktisch elk type woning is er een geschikt systeem. Bedenk wel: matige tot goede isolatie is een voorwaarde. Welke installatie rijmt met mijn huis? Onderstaand vind je meer details over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk Danfoss).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Alkmaar. Een buitenunit (soort airco) “vangt” warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). Deze energie gaat per leidingen naar de warmtepomp. De warmtepomp transformeert de buitenluchtnaar warmte voor jouw verwarmingssysteem. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, de CV ketel zorgt voor heet water. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel van de huizen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit lucht uit het huis zelf. Deze vrijgekomen warmte vindt z’n weg naar de hr-ketel. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt voor de centrale verwarming en voor water om te douchen/koken/wassen. De warmtepomp gaat enorm efficiënt te werk. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Lage instapprijs

Een hybride apparaat er er al vanaf €2300.

Gemakkelijk aan te sluiten

De enige voorwaarde is matige isolatie.

Verantwoorde keuze

Vermindert gasverbruik met 80%. Denk aan de wereld!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. De kostprijs is laag, er zijn aantrekkelijke subsidies en je wekelijkse energieverbruik neemt flink af, plus CO2-uitstoot in gemeente Alkmaar. Dat klinkt goed, maar concreet? Hieronder vind je bruikbare informatie (of vraag een warmtepomp offerte Alkmaar op).

Geld besparen met de hybride warmtepomp gaat langs 2 kanten: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en je stoot minder CO-2 uit. Rechts vind je een rekenvoorbeeld. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een gemiddelde woning (1 persoon) – om en nabij de €280 op jaarbasis. Bovendien beperk je de Co-2 uitstoot tot 1750 kilo. Lekker geld overhouden en wel zo duurzaam. Nu ook online: hybride warmtepomp Kubaard.

Type opstellingEnergieverbruik*Energielasten*Besparingen*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel1700 m3 gas€1071€02950 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel700 m3 gas + 1750 kWh per jaar€791€2801750 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Alkmaar? (update juli 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Daarbij dien je rekening te houden met investering van de pomp zelf, aansluitkosten, hoogte van de subsidie en het toekomstige energieverbruik. Er is een speciale warmtepomp subsidie (ISDE). Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Noord-Holland.

Prijs van de apparatuur

Allereerst heb je het tarief voor de pomp. Daarnaast bedragen de installatiekostengemiddeld gezien 40% van de verkoopprijs. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, terwijl je minder gas stookt. Dit dien je met elkaar te verrekenen zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit Alkmaar.

Subsidie (ISDE) in Alkmaar

De overheid verleent een vorstelijke subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als het warmtenet, biomassaketel, infraroodpanelen, zonneboilers, pelletkachels en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €2000 tot ongeveer € 2700. Het bedrag wat jij terugkrijgt heeft te maken met het type systeem, capaciteit (kW) en energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te achterhalen betaam je alle variabelen optellen en berekenen. De totale kosten, de besparing op energie en uiteraard je subsidie. Normaliter vloeit hieruit voort een behoorlijk rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van plus minus 6,5 jaar. Wanneer we spreken over all-electric waarbij geboord moet worden (aardwarmte) gaat dit naar de 12 jaar.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem differentieert zich van een all-electric (volledig elektrisch) model. Het werkt namelijk met 2 of meer warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, genoeg warm tapwater, en stroom voor alle elektrische apparaten heb je veel vermogen nodig (combineren). Dit is mogelijk met verscheidene combinaties. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig als er extra veel vraag is. Selecteer minstens een vakbekwame installateur in Alkmaar. Daarnaast kan je zonnepanelen en een zonneboiler aanschaffen. De mening van onze vakmannen bekijk je hierna.

Combinatie met huidige CV-ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een innovatieve HR-ketel (van bijvoorbeeld Daalderop of natuurlijk Thermagas) is wel noodzakelijk. De gasketel springt bij bij piekverbruik. Wanneer? Bijvoorbeeld op koude dagen. Tip: niet iedere ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur voordat jij het product gaat kopen. Vind alles uit over hybride systeem in Sibculo installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente Alkmaar)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. De benodigde energie kun je eventueel zelf opwekken met zonnepanelen. Je ‘groene’ elektriciteit wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Het is een mooi begin voor een woning zonder gasverbruik in Alkmaar.

Zonneboiler plaatsen

Via jouw zonneboiler kun je altijd gebruik maken van heet water voor dagelijks gebruik, in de badkamer of voor de wasmachine. Ze zijn verkrijgbaar formaten groot en klein. Door te kijken naar aantal inwoners en energiebehoefte ga jij voor een kleine (100 liter) of een model met extra capaciteit (300 liter). Via speciale zonnecollectoren op het huis wordt het water verwarmd en opgeslagen. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op dat je in de avond consumeert.

Snel zo'n hybride systeem in Alkmaar laten plaatsen voor radiatoren of vloerverwarming? Check warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!