Hybride warmtepomp Allingawier Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: bezuinig €500 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De oude en vertrouwde CV-ketel op gas (van bijv. Vaillant, Remeha, Nefit, Intergas) verdwijnt vanaf 2021. Jouw huidige ketel mono cv-ketel mag je dan enkel inruilen voor een gasvrij alternatief. Interessante opties zijn infraroodpanelen, pelletkachel, het warmtenet, biomassaketel, elektrische cv-ketel of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp is zeer populair, maar is zeker niet goedkoop. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: het hybride warmtepomp systeem in Allingawier met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. Voordelig, het past in vrijwel elke woning, en erg duurzaam. Op deze website bekijk je alle details over terugverdientijd, kosten, energiekosten, energieverbruik en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de jouw klassieke verwarmingsketel. Het wordt veel toegepast in Allingawier. Zo’n hybride oplossing rendeert in bestaande bouw en nieuwbouwprojecten. Een simpele en niet al te dure manier om de gasrekening te drukken. Bovendien is het een milieuvriendelijk systeem. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit buiten- of ventilatielucht. Je gasverbruik beperk je in met gemiddeld 81%. De cv-ketel ondersteunt als de warmtevraag erg hoog is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei uitvoeringen. Sommige uitvoeringen zijn puur voor de verwarming, en andere installaties dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor praktisch elk type woning is er een hybride systeem. Bedenk wel: isolatie + HR++ glas is vereist. Welk model rijmt met mijn huis? Hieronder bekijk je meer details over de 2 meest populaire installaties (of check Dimplex).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Allingawier. Een ‘airco achtig’ toestel maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). De gewonnen energie gaat met leidingen naar het binnendeel van de installatie. De warmtepomp converteert de buitenlucht naar warmte om je huis te verwarmen. Een warmtepomp voorziet in de centrale verwarming, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meerderheid van de woningen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp profiteert van afgezogen ventilatielucht in de woning. De gewonnen warmte wordt getransporteerd naar de CV. Hier vindt een proces plaats dat helpt om de verwarming van de woning aan te sturen en voor het maken van warm tapwater. De pomp werkt doelmatig. Hierdoor kun je de energiekosten aanzienlijk reduceren. Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Voordelig

Een hybride opstelling bestel je al vanaf €3100.

Gemakkelijk aan te sluiten

Geen breek- of graafwerkzaamheden noodzakelijk.

Erg milieuvriendelijk

Minimaliseert gasverbruik met 55%. Denk aan de wereld!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. Het is niet duur, je kunt profiteren van subsidies en je wekelijkse energieverbruik neemt flink af, plus uitstoot van CO-2 in gemeente Súdwest-Fryslân. Hoeveel precies? Hierna check je praktische informatie (of vraag een warmtepomp offerte Allingawier op).

Geld besparen met de hybride warmtepomp doe je aan twee kanten: je energielasten dalen, en de uitstoot van Co-2 gaat naar beneden. In het schema vind je een rekenvoorbeeld. Via een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een gemiddelde woning (1 persoon) – ongeveer zo’n €460 per kalenderjaar. Daarbij daalt jouw Co2 uitstoot met 1800 kilo. Maandelijks minder geld uitgeven en goed voor het milieu. Lees nu verder over hybride warmtepomp Kaag.

SituatieEnergieverbruik*Kosten stroom + gas*Besparen*CO2-uitstoot
HR-ketel1750 m3 gas€1102,5€03000 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel750 m3 gas + 850 kWh per jaar€642,5€4601800 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Allingawier? (update juli 2020)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Daarbij dien je rekening te houden met kostprijs, installatiekosten, Investeringssubsidie duurzame energie en het verwachtte energieverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Friesland.

Kosten

De gezamenlijke kosten betreffen o.a. de prijs van het fysieke product. Ook de installateur is niet gratis, gemiddeld gezien 30% van de pomp-kosten. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, en het gasverbruik neemt af. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen voor een compleet beeld via een installatiebedrijf uit Allingawier.

Subsidie (ISDE) in Allingawier

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland verleent een historische subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als het warmtenet, biomassaketel, elektrische cv-ketels, pelletkachels, infraroodpanelen en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €800 tot +/- €3200. Het bedrag wat jij terugkrijgt komt tot stand op basis van het model, vermogen (uitgedrukt in kW) en het energielabel. Let op: wacht niet te lang.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te berekenen betaam je alle type kosten en baten met elkaar verrekenen. De totale kosten, de besparing op energie en vanzelfsprekend de subsidie. Over het algemeen vloeit hieruit voort een hoog rendement + gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 8,5 jaar. Voor dure systemen waar een grondboring bij komt kijken gaat dit naar de 12 jaar.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem werkt ander dan een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Je kiest namelijk altijd minimaal twee warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, warm water om te douchen en te wassen, en stroom voor alle elektrische apparaten moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Je kunt denken aan verschillende combinaties. De gasketel (CV) blijft werken als je veel warm water gebruikt. Neem minstens een gecertificeerde installateur in Allingawier. Daarnaast kan jij zonnepanelen / zonneboilers laten installeren. Een uitgebreide toelichting kun je hieronder doornemen.

Combineren met de huidige CV ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een innovatieve HR-ketel (van bijvoorbeeld Brötje + Nefit) is echter noodzakelijk. De gasgestookte ketel treedt in werking als het echt nodig is. O.a. in de koudere maanden. Goed om te weten: niet elke CV-ketel is te combineren met een warmtepomp. Vergelijk altijd goed alle installaties voordat jij het product gaat kopen. Zoek ook naar hybride systeem in Sibrandabuorren installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Súdwest-Fryslân)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. De benodigde energie kun jij logischerwijs opwekken met zonnepanelen. Deze stroom wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Een goede stap richting de “0” op de gasmeter in Allingawier.

Combineren met zonneboiler

Met een eigen zonneboiler kun je altijd gebruik maken van heet water voor dagelijks gebruik, in de badkamer of voor de afwas. Dergelijke boilers kan je bestellen in verschillende groottes. Door te kijken naar aantal inwoners en energieconsumptie ga jij voor een kleine (200 liter) of een XL-systeem (275 liter). Met behulp van slimme zonnecollectoren bovenop je woning wordt het water verwarmd en opgeslagen. Overdag wordt er warm water opgewekt die je zelf in de avond weer verbruikt.

Snel zo'n hybride systeem in Allingawier laten aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Inspecteer warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!