Hybride warmtepomp Almen Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: spaar €500 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De gebruikelijke hr-ketel (Vaillant, Nefit, Intergas, Atag) gaat vanaf 2021 helemaal in de ban. Jouw welbekende cv-ketel mag je dan slechts omwisselen voor een gasvrij alternatief. Interessante opties zijn het warmtenet, pelletkachel, elektrische cv-ketel, zonneboiler, infraroodpanelen of een warmtepomp. Vooral dat laatste wordt gezien als de opvolger van de CV, maar is ook prijzig. Maar er een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem in Almen met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. De investering is niet enorm, is geschikt voor bestaande bouw en nieuwbouw, en erg duurzaam. Op de site vind je bruikbare informatie over kosten, verschillende soorten, geschatte besparing, subsidies enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met jouw klassieke CV-ketel op gas. We zien het veel in Almen. Een hybride installatie wordt veel toegepast in bestaande bouw en nieuwbouw. Een relatief eenvoudige en voordelige manier om te besparen op de energienota. Ook is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp neemt de warmte uit omgevingslucht of ventilatielucht. Je gasverbruik reduceer je met gemiddeld 71%. De cv-ketel springt alleen bij wanneer dat echt nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige systemen dragen bij aan ruimteverwarming, en andere types zorgen voor alleen warm tapwater. Voor praktisch elk type woning is er een rendabel type pomp. Belangrijk: isolatie + HR++ glas is benodigd. Welk model sluit aan bij mijn wensen en budget? Hierna ontdek je aanvullende details over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over DUCO).

1. Buitenlucht warmtepomp

Erg populair: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Almen. Een speciale buitenventilator neemt warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). De gewonnen warmte gaat via een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. Het systeem transformeert de buitenluchtnaar warm water voor het opwarmen van jouw woning. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste huizen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van afgezogen ventilatielucht in de woning. Deze vrijgekomen warmte vindt z’n weg naar de hr-ketel. De ketel gebruikt de warmte om de verwarming van de woning aan te sturen en ook voor het aanmaken van heet water. De installatie werkt zeer efficiënt. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor de aanmaak van heet water? Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Voordelig

Een hybride systeem is al verkrijgbaar vanaf €3000.

Eenvoudig te plaatsen

Er zijn geen heftige bouwkundige aanpassingen nodig.

Toekomstbestendig

Verminder het gasverbruik met 70%. Denk aan de wereld!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. De investering ligt laag, de subsidies zijn hoog en je wekelijkse energieverbruik neemt flink af, plus uitstoot van CO-2 in gemeente Lochem. Waar mag ik op rekenen? Verderop analyseer je alle details (of vraag een warmtepomp offerte Almen aan).

Besparen met een hybride warmtepomp gebeurt op 2 manieren: je energielasten dalen, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). In de tabel geeft onze expert een toelichting. Op basis van een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een gemiddelde woning (1 persoon) – ongeveer zo’n €440 op jaarbasis. Bovendien neemt de Co-2 uitstoot af met zo’n 1900 kilo. Flink wat goed besparen en je neemt je energie-verantwoordelijkheid. Wellicht ook beschikbaar: hybride warmtepomp Kaatsheuvel.

Type opstellingStroom & Gas verbruik*Energienota*Besparen*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel1850 m3 gas€1165,5€03100 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel850 m3 gas + 950 kWh per jaar€725,5€4401900 kilo

* Per 12 maanden (update mei 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Almen? (update mei 2020)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met investering van de pomp zelf, installatiekosten, hoogte van de subsidie en extra stroomverbruik. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp is zo gek nog niet in de provincie Gelderland.

Prijs van de apparatuur

De gezamenlijke kosten betreffen o.a. de kosten van de apparatuur. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, gemiddeld gezien 30% van het artikel. Het stroomverbruik stijgt, echter het gasverbruik daalt enorm. Probeer een schatting te maken om te weten wat het echte kostenplaatje is via een installatiebedrijf uit Almen.

ISDE Subsidie in Almen

De landelijke autoriteit verleent een royale subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als het warmtenet, pelletkachels, biomassaketel, zonneboilers, infraroodpanelen en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €2400 tot +/- €4800. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt is een afgeleide van het merk, vermogen (kW) en energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te schatten dien je alle aspecten in een overzicht plaatsen. De kosten van de installatie, de besparing op je energienota, en de subsidies. In het algemeen kom je uit op een serieus rendement + gemiddelde terugverdientijd van plus minus 7 jaar. Voor dure systemen met grondboring (aardbron) is dit vaak minimaal 13 jaar.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem differentieert zich van een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Het systeem werkt samen met meerdere warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, heet tapwater voor direct gebruik, en stroom voor alle elektrische apparaten ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Je kunt denken aan verschillende systemen. De traditionele gas ketel werkt op de piekmomenten. Vraag altijd een gediplomeerde installateur in Almen. Bovendien kunnen jullie zonneboilers en ook zonnepanelen installeren. De tips van onze experts lees je hierna.

Combineren met de huidige CV ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (van merken als Atag en ook Remeha) is aan te raden. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp als het echt nodig is. Onder andere bij strenge vorst. Tip: niet iedere ketel werkt samen met een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur voordat je tot een aankoop overgaat. Lees nu verder over hybride systeem in Siddeburen installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente Lochem)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. Deze energie kun jij uiteraard laten opwekken door je eigen zonnepanelen. De opgewekte stroom wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Een uitstekende eerste stap naar de “0” op de gasmeter in Almen.

Zonneboiler aansluiten

In het geval je een zonneboiler hebt, zit je nooit verlegen om warm water om te benutten voor sanitair gebruik of voor de wasmachine. Ze zijn verkrijgbaar allerlei formaten. Afhankelijk van de gezinssituatie en energiegebruik maak je de keuze voor een kleine (175 liter) of grote variant (375 liter). Via baanbrekende zonnecollectoren bovenop je woning wordt het water verwarmd en opgeslagen. Zo kun je overdag energie opwekken die je ‘s avonds gebruikt.

Direct een hybride systeem in Almen installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Bekijk warmtepomp prijzen voor oude en nieuwe woningen!