Hybride warmtepomp Almere Een combi van warmtepomp en CV-ketel: spaar €300 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De gebruikelijke CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, Atag, Nefit, Intergas) mag je vanaf 2021 niet meer vervangen. Jouw “gewone” cv-ketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Voorbeelden zijn pelletkachel, infraroodpanelen, het warmtenet, zonneboiler, biomassaketel of een warmtepomp. Vooral dat laatste is zeer in trek, hoewel het ook een aardige investering vergt. Gelukkig is er een tussenoplossing: het hybride warmtepomp systeem in Almere met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Niet al te duur, het past in vrijwel elke woning, en gunstig voor de energienota. Hieronder bekijk je aanvullende uitleg over subsidies, kosten, geschatte besparing, verschillende soorten en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met jouw “oude” hr-ketel. Zeer populair in Almere. Zo’n hybride systeem wordt veel toegepast in bestaande bouw en nieuwbouwprojecten. Een relatief eenvoudige en voordelige oplossing om de gasrekening te drukken. Bovendien is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Het gasverbruik neemt af met zo’n 82%. De hr-ketel ondersteunt bij heel koude dagen.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is beschikbaar in verschillende soorten. Sommige installaties zorgen voor een verwarmd huis, en andere modellen dragen zorg voor water om te douchen. Voor praktisch elk type woning is er een geschikt systeem. Goed om te weten: enige vorm van isolatie is cruciaal. Welk model strookt met mijn situatie en budget? Hieronder lees je meer info over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Ecopomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Almere. Een buitenunit met ventilator haalt warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). Deze energie gaat door een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. Het apparaat vormt de buitenlucht om naar warm water voor het opwarmen van jouw woning. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, de CV ketel zorgt voor heet water. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel nieuwere woningen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp profiteert van de aangezogen lucht uit huizen. De opgevangen warmte vindt z’n weg naar de hr-ketel. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte voor de centrale verwarming en voor warm water om te douchen. Het apparaat gaat enorm efficiënt te werk. Dit betekent een lagere energierekening! Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Lage instapprijs

Een hybride opstelling laat je al installeren vanaf €3500.

Simpele installatie

Er zijn geen heftige bouwkundige aanpassingen nodig.

Duurzame oplossing

Schroeft gasverbruik terug tot 60%. Denk aan de wereld!

Hoeveel kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. Het is niet duur, de verschillende subsidies zijn serieus en je gasverbruik wordt gereduceerd, hetzelfde geldt voor de CO2-uitstoot in gemeente Almere. Hoeveel precies? Hierna ontdek je een voorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte Almere aan).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen kent 2 soorten aspecten: je energielasten dalen, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. In het schema geeft onze expert een toelichting. Met behulp van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een doorsnee-woning (eenpersoons) – tot wel €430 per kalenderjaar. Daarbij beperk je de Co-2 uitstoot tot 1950 kilo. Maandelijks minder geld uitgeven en je neemt je energie-verantwoordelijkheid. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Kalenberg.

Type systeemEnergieconsumptie*Energielasten*Bezuinigen*CO2-uitstoot
Normale HR-ketel1900 m3 gas€1197€03150 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel900 m3 gas + 1000 kWh per jaar€767€4301950 kilo

* Per kalenderjaar (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Heb ik recht op subsidie voor mijn warmtepomp in Almere? (update juli 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Daarbij dien je rekening te houden met kostprijs, aansluitkosten, subsidies en stroomverbruik. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Flevoland.

Kosten

Om te beginnen heb je de winkelprijs van de warmtepomp. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, gemiddeld gezien 45% van de pomp-kosten. Het stroomverbruik stijgt, maar veel minder (duur) gas. Dit dien je met elkaar te verrekenen voor een compleet beeld van de kosten via een installatiebedrijf uit Almere.

Subsidie (ISDE) in Almere

De landelijke autoriteit hanteert een zeer aantrekkelijke subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als elektrische cv-ketels, biomassaketel, zonneboilers, infraroodpanelen, het warmtenet en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €2400 – €2900. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt wordt afgeleid a.d.h.v. het model, vermogen (kW) en het energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te achterhalen moet je alle type kosten en baten met elkaar verrekenen. De prijs van het apparaat, installatie, de besparing op je energierekening, en uiteraard je subsidie. Normaliter resulteert dit in een serieus rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van +/- 7 jaar. In gevallen van volledig elektrisch waarbij geboord moet worden (aardwarmte) ligt dit uiteraard hoger.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem onderscheidt zich van een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Je kiest namelijk altijd meerdere warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, warm water om te douchen en te wassen, en om alle elektrische producten te laten werken heb je veel vermogen nodig (combineren). Dit kan jij doen met allerlei oplossingen. De gasgestookte ketel doet z’n werk op bij piekverbruik. Kies hiervoor zeker een betrouwbare installateur in Almere. Tevens kan jij een zonneboiler en/of zonnepanelen nemen. Alles over dit onderwerp check je in onderstaande alinea.

Combinatie met huidige CV-ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een (vrij) nieuw gekochte HR-ketel (van bijvoorbeeld AWB of Remeha) is benodigd. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp als er opeens veel vraag naar warmte is. O.a. als de temperatuur buiten laag is. Update: niet elke hr-ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Lees je goed in alvorens je een systeem kiest. Ook interessant: hybride systeem in Siebengewald installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Almere)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. De benodigde elektriciteit kun jij logischerwijs opwekken met zonnepanelen. De opgewekte stroom wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Het is een goede stap vooruit richting een energieneutrale woning in Almere.

Combineren met zonneboiler

Door je eigen zonneboiler zit je nooit verlegen om heet tapwater dat je kunt gebruiken voor de bad/douche of in de keuken. Ze zijn verkrijgbaar allerlei formaten. Op basis van het aantal bewoners en verbruik van energie ga jij voor een kleine (100 liter) of een XL-systeem (350 liter). Via slimme zonnecollectoren op jouw dak wordt het water verwarmd en opgeslagen. Zo kun je overdag energie opwekken die je zelf in de avond weer verbruikt.

Direct een hybride systeem in Almere laten installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Bekijk warmtepomp prijzen voor oude huizen en nieuwbouw!