Hybride warmtepomp Almkerk Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: bespaar €45 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De ouderwetse mono cv-ketel (zoals o.a. Vaillant, Nefit, Intergas, Atag) mag je vanaf 2021 niet meer vervangen. Jouw oude & vertrouwde verwarmingsketel mag je dan uitsluitend omruilen voor een duurzaam alternatief. Interessante opties zijn elektrische cv-ketel, biomassaketel, het warmtenet, infraroodpanelen, zonneboiler of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid is zeer populair, hoewel het ook een aardige investering vergt. Een tussenweg is nu ook mogelijk: een hybride warmtepomp systeem in Almkerk met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. Betaalbaar, ook voor oudere woningen, en je bespaart op je energierekening. Op deze pagina detecteer je bruikbare details over subsidies, voordelen en nadelen , geschatte besparing, energieverbruik en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met de welbekende verwarmingsketel. We zien het veel in Almkerk. Zo’n hybride oplossing is rendabel voor wat oudere woningen en nieuwe woningen. Het is een gemakkelijke en vrij betaalbare oplossing om de gasrekening te drukken. Daarbovenop stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp haalt warmte uit buiten- of ventilatielucht. Het gasverbruik daalt al gauw met 82%. De hr-ketel doet alleen z’n werk bij piekverbruik.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei types. Sommige apparaten zijn puur voor de verwarming, en andere installaties dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor haast elke ruimte is er een geschikt systeem. Bedenk wel: enige vorm van isolatie is benodigd. Welk systeem sluit aan bij mijn woning? Onderstaand lees je meer details over de ventilatie- en buitenluchtpomp (en check ECOTEQ).

1. Buitenlucht warmtepomp

Erg populair: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Almkerk. Een speciale buitenventilator onttrekt warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). De gewonnen energie gaat met leidingen naar de warmtepomp. Deze vormt de buitenlucht om naar warm water voor het opwarmen van jouw woning. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, en de cv-ketel voor warm tapwater. Zoek jij een systeem dat ook het tapwater opwarmt? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel huizen in Nederland hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van warmte in de ventilatielucht. Deze warmte wordt getransporteerd naar de CV. Hier vindt een proces plaats dat helpt voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. Het systeem werkt zeer efficiënt. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Gebruik je de ventilatielucht warmtepomp alleen voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Voordelig

Een hybride installatie laat je al installeren vanaf €3000.

Eenvoudig te plaatsen

Binnen een dag geïnstalleerd

Verantwoord verwarmen

Beperkt jouw gasverbruik met 55%. Maximaal zorgdragen!

Hoeveel kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. De kostprijs is laag, er zijn aantrekkelijke subsidies en je gasverbruik wordt gereduceerd, hetzelfde geldt voor de CO2-uitstoot in gemeente Woudrichem. Exacte aantallen? Hierna lees je handige uitleg (of vraag een warmtepomp offerte Almkerk aan).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen gaat langs 2 kanten: je energienota valt lager uit, en de CO2-uitstoot daalt. Rechts worden twee situatie nader bekeken. Op basis van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een doorsnee-woning (eenpersoons) – ongeveer zo’n €420 per 12 maanden. Tevens reduceer je de CO2 uitstoot met 2000 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en je wekt op een ‘groene’ manier stroom op. Andere regio? Bekijk nu direct alles over hybride warmtepomp Kallenkote.

Type installatieVerbruik energie*Energielasten*Besparen*CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel1950 m3 gas€1228,5€03200 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel950 m3 gas + 1050 kWh per jaar€808,5€4202000 kilo

* Per kalenderjaar (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Almkerk? (update juli 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Daarbij dien je rekening te houden met prijs van het systeem, installatiewerk, ISDE subsidie en het verwachtte energieverbruik. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Noord-Brabant.

Kostprijs

De gezamenlijke kosten betreffen o.a. de kosten van de apparatuur. Uiteraard kost ook het installeren geld, gemiddeld zo’n 45% van de pomp-kosten. Je stroomverbruik neemt toe, en het gasverbruik neemt af. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit Almkerk.

Subsidie (ISDE) in Almkerk

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland hanteert een royale subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als biomassaketel, het warmtenet, infraroodpanelen, zonneboilers, elektrische cv-ketels en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee je een bedrag ontvangt tussen de €1000 tot €3700. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt is een afgeleide van het type, capaciteit (kW) en energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te berekenen moet je beslist alle bovenstaande zaken in een overzicht plaatsen. Kosten systeem + installatiekosten, de besparing op je energierekening, en uiteraard je subsidie. Normaliter volgt een noemenswaardig rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 6 jaar. Wanneer we spreken over all-electric met water-water en aardbronnen gaat dit naar de 12 jaar.

Warmtepomp & CV-ketel combineren

Een hybride systeem differentieert zich van een standalone (volledig elektrische) pomp. Je bent genoodzaakt te kiezen voor diverse warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, genoeg warm tapwater, en om alle elektrische producten te laten werken heb je veel vermogen nodig (combineren). Dit kan jij doen met verscheidene opstellingen. De (CV) gasketel springt aan als het nodig is (bijv. bij koude dagen). Neem altijd een vakbekwame installateur in Almkerk. Verder kan je zonnepanelen / zonneboilers laten installeren. De tips van onze experts bekijk je hierna.

Combineren met de huidige CV ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een compatibel HR-ketel (van bijvoorbeeld Baxi of natuurlijk Vaillant) is wel nodig. De gasketel springt bij als het echt nodig is. Bijvoorbeeld in de winter. Noemenswaardig: niet elke traditionele ketel is te combineren met een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten alvorens je een systeem kiest. Misschien vind je dit ook relevant: hybride systeem in Siegerswoude installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Woudrichem)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. De stroom kun jij uiteraard via je eigen zonnepanelen opwekken. Je ‘groene’ elektriciteit wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Een uitstekende eerste stap naar een gasvrije woning in Almkerk.

Zonneboiler toevoegen

Door je eigen zonneboiler heb je altijd de beschikking over opgewarmd water voor normaal gebruik, in de badkamer of voor de afwas. Dergelijke boilers kan je bestellen in formaten groot en klein. Door te kijken naar aantal inwoners en energieverbruik ga jij voor een kleine (100 liter ) of een XL-systeem (400 liter). Dankzij baanbrekende zonnecollectoren op je woning wordt het water verwarmd en opgeslagen. Overdag wek je stroom op, die je ‘s avonds gebruikt.

Ook een hybride systeem in Almkerk laten installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Check warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!