Hybride warmtepomp Alphen aan den Rijn Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: bezuinig €40 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “oude” CV-ketel op gas (van bijv. Atag, Vaillant, Nefit, Intergas) wordt per 2021 langzaam uitgefaseerd. Jouw huidige ketel hr-ketel mag je dan alleen inwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Populaire voorbeelden zijn zonneboiler, elektrische cv-ketel, biomassaketel, pelletkachel, het warmtenet of een warmtepomp. De laatstgenoemde wordt gezien als de opvolger van de CV, maar is zeker niet goedkoop. Maar er een goedkoper alternatief: het hybride warmtepomp systeem in Alphen aan den Rijn met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. Goedkoop, eenvoudig te installeren en gunstig voor de energienota. Met behulp van deze site detecteer je handige informatie over kosten, voordelen en nadelen , terugverdientijd, energieverbruik en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combi van een warmtepomp met de welbekende verwarmingsketel. Zeer populair in Alphen aan den Rijn. Een hybride installatie rendeert in bestaande bouw en nieuwbouw. Het is een gemakkelijke en vrij betaalbare benadering om het gasverbruik te verminderen. Bovendien is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit ventilatie- of buitenlucht. Je gasverbruik kan je zo reduceren met 64%. De hr-ketel ondersteunt als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige modellen zorgen voor een verwarmd huis, en andere types zorgen voor alleen warm tapwater. Voor haast elke ruimte is er een rendabel type pomp. Bedenk wel: enige vorm van isolatie is een vereiste. Welke uitvoering sluit aan bij mijn situatie en budget? Hieronder analyseer je meer uitleg over de 2 meest gekozen opties (en bekijk Eldom).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Alphen aan den Rijn. Een buitenunit met ventilator haalt warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). De gewonnen warmte gaat via een leiding naar het binnendeel. Deze transformeert de buitenluchtnaar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. Een warmtepomp voorziet in de centrale verwarming, de opwarming van het gebruikswater komt via de ketel. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woonhuizen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit aanwezige lucht uit keuken, badkamer etc. Deze vrijgekomen warmte vindt z’n weg naar de hr-ketel. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte voor de centrale verwarming en ook voor het aanmaken van heet water. Het systeem werkt zeer efficiënt. Hierdoor kun je de energiekosten aanzienlijk reduceren. Gebruik je de ventilatielucht warmtepomp alleen voor het maken van warm tapwater? Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Voordelig

Een hybride oplossing laat je al installeren vanaf €3200.

Gemakkelijk aan te sluiten

Je hele huis hoeft niet over de kop

Milieubewust product

Vermindert gasverbruik met 50%. Dat is onze plicht!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. Het is relatief goedkoop, de verschillende subsidies zijn serieus en je energielasten dalen flink, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Alphen aan den Rijn. Waar moet ik aan denken? Verderop lees je alle details (of vraag een warmtepomp offerte Alphen aan den Rijn aan).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp gebeurt op 2 manieren: de totale energielasten gaan naar beneden, en de CO2-uitstoot daalt. In de tabel schetst onze specialist een voorbeeld. Met een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – voor een eenpersoonshuishouden – gemiddeld €400 per jaar. Verder verminder jij CO2 uitstoot 2100 kilo. Goed voor jouw portemonnee en goed voor het milieu. Lees nu verder over hybride warmtepomp Kampen.

Type systeemVerbruik energie*Kosten stroom + gas*Besparingen*CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel1500 m3 gas€945€03300 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel500 m3 gas + 1150 kWh per jaar€545€4002100 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Alphen aan den Rijn? (update juli 2020)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Maak hiervoor een complete rekensom met prijs van het systeem, aansluitkosten, Investeringssubsidie duurzame energie en het toekomstige energieverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Zuid-Holland.

Kosten

De gezamenlijke kosten betreffen o.a. het tarief voor de pomp. Een specialist voor het aanleggen kost doorgaans +/- 40% van de kostprijs. Je gaat meer stroom verbruiken, en het gasverbruik neemt af. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen om een helder beeld te krijgen via een installatiebedrijf uit Alphen aan den Rijn.

Subsidie (ISDE) in Alphen aan den Rijn

De landelijke autoriteit heeft een gulle subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als biomassaketel, zonneboilers, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, pelletkachels en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee je een bedrag ontvangt tussen de €2400 tot €3000. Het totale bedrag heeft te maken met het type, capaciteit (kW) en energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te berekenen moet je beslist alle soorten opbrengsten en kosten verrekenen. De totale kosten, de besparing op je energierekening, en de hoogte van de subsidie. In de meeste gevallen ontstaat een hoog rendement en een gemiddelde terugverdientijd van 6,5 jaar. Bij complexe installaties waarbij geboord moet worden (aardwarmte) ligt dit uiteraard hoger.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem werkt ander dan een standalone (volledig elektrische) pomp. Het werkt namelijk met diverse warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en om over genoeg elektriciteit te beschikken moet je energiebronnen combineren. Hiervoor zijn verscheidene systemen. De gasgestookte ketel doet z’n werk op als je veel warm water gebruikt. Neem tenminste een gecertificeerde installateur in Alphen aan den Rijn. Daarnaast kun jij een zonneboiler en/of zonnepanelen aanschaffen. De mening van onze vakmannen tref je hieronder.

Combineren met CR-ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een geschikte HR-ketel (van merken als Daalderop of Thermagas) is wel benodigd. De gasgestookte ketel treedt in werking als er extra veel vraag is. Dat kan zijn bij strenge vorst. Let op: niet elke hr-ketel is te combineren met een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten voordat jij het product gaat kopen. Mensen zochten ook naar: hybride systeem in Silvolde installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente Alphen aan den Rijn)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. Deze energie kan jij mogelijk opwekken met zonnepanelen. De stroom afkomstig van de panelen kan direct worden gebruikt door de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Een uitstekende eerste stap naar de “0” op de gasmeter in Alphen aan den Rijn.

Zonneboiler toevoegen

Door je eigen zonneboiler kun je altijd gebruik maken van heet tapwater dat je kunt gebruiken voor een warme douche of in de keuken. De boilers zijn er in verschillende groottes. Gebaseerd op je gezinssituatie en verbruik van energie ga jij voor een kleine (175 liter) of grotere boiler (350 liter). Via krachtige zonnecollectoren op je woning wordt water opgewarmd. ‘S ochtends en ‘s middags wordt stroom opgewekt en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Wil je een hybride systeem in Alphen aan den Rijn laten aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Start aanvraag t.b.v. warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!