Hybride warmtepomp Alphen Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: spaar €45 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “gewone” cv-ketel (van Vaillant, Nefit, Intergas, Remeha) zal vanaf 2021 langzaam verdwijnen. Jouw “oude” CV-ketel op gas mag je dan alleen omruilen voor een groene verwarmingsbron. Voorbeelden zijn zonneboiler, biomassaketel, het warmtenet, elektrische cv-ketel, infraroodpanelen of een warmtepomp. De laatstgenoemde wordt veel genoemd, hoewel het ook een aardige investering vergt. Een tussenweg is nu ook mogelijk: een hybride warmtepomp systeem in Alphen met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Niet al te duur, ook voor oudere woningen, en het verlaagt de CO-2 uitstoot. Op deze website ontdek je meer informatie over werking, kosten, verschillende soorten, geschatte besparing en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de jouw “oude” hr-ketel. Zeer populair in Alphen. Zo’n hybride oplossing is rendabel voor wat oudere woningen en nieuwe woningen. Een simpele en niet al te dure benadering om het gasverbruik terug te dringen. Ook is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit ventilatie- of buitenlucht. Je gasverbruik daalt al gauw met 64%. De CV-ketel “helpt” als je veel warm water gebruikt.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei soorten en maten. Sommige types zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere apparaten dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor eigenlijk elk huis is er een rendabel type pomp. Onthoud wel: isolatie + HR++ glas is essentieel. Welk systeem past bij mijn budget en eisen? Hierna ontdek je bruikbare info over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk ELCO).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Alphen. Een soort ventilator buiten maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). Deze opgevangen warmte gaat door een leiding naar het binnendeel. De warmtepomp transformeert de buitenluchtnaar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. Een warmtepomp voorziet in de centrale verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het merendeel van de huizen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van aanwezige lucht uit keuken, badkamer etc. De warmte die hier wordt gewonnen wordt naar de gasketel gestuurd. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt om de verwarming van de woning aan te sturen en voor water om te douchen/koken/wassen. De pomp is bijzonder effectief. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Betaalbaar

Een hybride installatie is beschikbaar vanaf €3100.

Handige snelle montage

Binnen een dag geïnstalleerd

Erg milieuvriendelijk

Vermindert gasverbruik met 50%. Dat is onze plicht!

Hoeveel kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. Het is relatief goedkoop, de subsidies zijn hoog en je energielasten dalen flink, net als de CO2-uitstoot in gemeente Alphen-Chaam. Dat klinkt goed, maar concreet? Hieronder lees je meer uitleg (of vraag een warmtepomp offerte Alphen op).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp gebeurt op twee gebieden: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en je stoot minder CO-2 uit. In het schema vind je een rekenvoorbeeld. Met behulp van een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in het geval van een eengezinswoning – al gauw €410 op jaarbasis. Tevens verminder jij CO2 uitstoot 2050 kilo. Flink wat goed besparen en wel zo duurzaam. Nu ook online: hybride warmtepomp Kamerik.

Type systeemEnergieverbruik*Energienota*Besparen*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel2000 m3 gas€1260€03250 kilo
Warmtepomp 5 kW met Gewone CV-ketel1000 m3 gas + 1100 kWh per jaar€850€4102050 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Heb ik recht op subsidie voor mijn warmtepomp in Alphen? (update juli 2020)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Maak hiervoor een complete rekensom met kosten van de apparatuur, installatiewerk, ISDE subsidie en besparing om energie. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Noord-Brabant.

Productprijs

Het totaalplaatje bestaat voornamelijk uit de kosten van de apparatuur. Ook de installateur is niet gratis, gemiddeld gezien 30% van de productprijs. Je gaat meer stroom verbruiken, terwijl je minder gas stookt. Probeer een schatting te maken voor een compleet beeld van de kosten via een installatiebedrijf uit Alphen.

Subsidie (ISDE) in Alphen

Het rijk biedt een historische subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals elektrische cv-ketels, zonneboilers, biomassaketel, het warmtenet, pelletkachels en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €2300 – plus minus €4500. De exacte hoogte van de subsidie heeft te maken met het type, vermogen (kW) en het energielabel. Let op: wacht niet te lang.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te begroten moet je beslist alle aspecten verrekenen. De totale kosten, de vermindering van energieverbruik en vanzelfsprekend de subsidie. In het algemeen vloeit hieruit voort een behoorlijk rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van +/- 7 jaar. Bij complexe installaties met grondboring (aardbron) moet je rekening houden met 11 jaar.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem differentieert zich van een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Het systeem werkt samen met verschillende warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, heet water voor de douche en keuken, en om alle elektrische producten te laten werken ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Dit is mogelijk met tal van combinaties. De (CV) gasketel springt aan als het erg koud is. Selecteer wel een gecertificeerde installateur in Alphen. Tevens kun jij zonnepanelen / zonneboilers installeren. Alles over dit onderwerp check je in onderstaande alinea.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een compatibel HR-ketel (van een merk als Elco of Rodiac) is cruciaal. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp als je veel warm water gebruikt. Bijvoorbeeld op koude dagen. Update: niet elke gasgestookte ketel kan je laten samenwerken met een warmtepomp. Lees je goed in alvorens je een systeem kiest. Wellicht spreekt dit je ook aan: hybride systeem in Sijbekarspel installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Alphen-Chaam)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. Deze energie kun jij logischerwijs zelf opwekken met zonnepanelen. Deze energie wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Is voor nu een prima maatregel voor gasvrij wonen in Alphen.

Zonneboiler aansluiten

Door je eigen zonneboiler kun je altijd gebruik maken van heet tapwater dat je kunt gebruiken voor een warme douche of voor de wasmachine. Deze systemen kun je laten plaatsen in diverse afmetingen. Afhankelijk van de gezinssituatie en energieconsumptie selecteer je een kleine (100 liter ) of grote variant (300 liter). Via krachtige zonnecollectoren op je woning wordt warm water gemaakt en in de boiler opgeslagen. Zo kun je overdag energie opwekken die in de avond meteen consumeerbaar is.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Alphen laten installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Inspecteer warmtepomp prijzen voor oude huizen en nieuwbouw!