Hybride warmtepomp Alteveer Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: spaar €30 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De oude en vertrouwde hr-ketel (Vaillant, Intergas, Remeha, Nefit) wordt per 2021 langzaam uitgefaseerd. Jouw klassieke gasgestookte ketel mag je dan alleen vervangen voor een toekomstbestendig alternatief. Hierbij kun je denken aan elektrische cv-ketel, biomassaketel, infraroodpanelen, het warmtenet, zonneboiler of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid wordt veel genoemd, maar is zeker niet goedkoop. Gelukkig is er een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem in Alteveer met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. Betaalbaar, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en het verbruikt amper gas. Op deze website check je aanvullende informatie over terugverdientijd, kosten, werking, subsidies en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met de welbekende hr-ketel. Zeer populair in Alteveer. Een dergelijk hybride opstelling is goed toepasbaar in bestaande woningen en nieuwbouw. Het is een gemakkelijke en niet al te dure benadering om het gasverbruik te verminderen. Bovendien is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Het gasverbruik reduceer je met gemiddeld 80%. De hr-ketel ondersteunt als het nodig is (bijv. bij koude dagen).

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei types. Sommige installaties verwarmen puur de woning, en andere uitvoeringen zorgen voor alleen warm tapwater. Voor haast elke ruimte is er een rendabel type pomp. Belangrijk: isolatie van dak, vloer en gevel is noodzakelijk. Welk type pomp sluit aan bij mijn wensen en budget? Hieronder analyseer je een vergelijking van de 2 meest populaire installaties (of check Emmeti).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Alteveer. Een buitenunit met ventilator neemt warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). De gewonnen warmte gaat door een leiding naar het binnendeel. De warmtepomp transformeert de buitenluchtnaar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woningen beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit warmte in de ventilatielucht. De opgevangen warmte wordt naar de gasketel gestuurd. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. De warmtepomp heeft een hoog rendement. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Voordelig

Een hybride systeem is al verkrijgbaar vanaf €2700.

Eenvoudig te plaatsen

De enige voorwaarde is matige isolatie.

Toekomstbestendig

Reduceert gasverbruik met 70%. Richting gasloos wonen.

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. De aanschafprijs is laag, je kunt profiteren van subsidies en je gasverbruik wordt gereduceerd, hetzelfde geldt voor de CO2-uitstoot in gemeente De Wolden. Wat is realistisch? Hieronder detecteer je bruikbare informatie (of vraag een warmtepomp offerte Alteveer op).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp kan je op twee manieren uitleggen: je energienota valt lager uit, en de CO2-uitstoot daalt. Rechts geeft onze expert een toelichting. Met een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in het geval van een eengezinswoning – ongeveer zo’n €390 op jaarbasis. Daarnaast verminder jij CO2 uitstoot 2150 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en je draagt jouw steentje bij aan een schonere aarde. Je treft hier ook uitgebreide info over hybride warmtepomp Kamperland.

Type opstellingEnergieconsumptie*Energiekosten*Bezuinigen*CO2-uitstoot
Normale HR-ketel1550 m3 gas€976,5€03350 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel550 m3 gas + 1200 kWh per jaar€586,5€3902150 kilo

* Berekend op jaarbasis (update mei 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Heb ik recht op subsidie voor mijn warmtepomp in Alteveer? (update mei 2020)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Daarbij dien je rekening te houden met prijs van het systeem, installatiewerk, Investeringssubsidie duurzame energie en het verwachtte energieverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het snel bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Drenthe.

Prijs van de apparatuur

Je hebt natuurlijk als eerste te maken met de winkelprijs van de warmtepomp. Daarnaast bedragen de installatiekostengemiddeld gezien 25% van de verkoopprijs. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, en het gasverbruik neemt af. Probeer een schatting te maken om te weten wat het echte kostenplaatje is via een installatiebedrijf uit Alteveer.

ISDE Subsidie in Alteveer

De overheid verleent een vorstelijke subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als het warmtenet, biomassaketel, pelletkachels, infraroodpanelen, zonneboilers en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €1500 tot +/- €4300. Het bedrag wat jij terugkrijgt heeft te maken met het merk en type, vermogen en energielabel. Let op: wacht niet te lang.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te analyseren dien je alle baten en kosten in een overzicht plaatsen. De prijs van het apparaat, installatie, de besparing op je energierekening, en natuurlijk subsidie. Normaal volgt een aantrekkelijk rendement en een gemiddelde terugverdientijd van +/- 8 jaar. Bij de geavanceerde producten met water-water en aardbronnen moet je rekening houden met 11 jaar.

Warmtepomp & CV-ketel combineren

Een hybride systeem is echt wat anders dan een full electric (standalone) warmtepomp. Je kiest namelijk altijd diverse warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, genoeg warm tapwater, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Dit kan met allerhande combinaties. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig wanneer dat echt nodig is. Selecteer altijd een vakbekwame installateur in Alteveer. Tevens kunnen jullie een zonneboiler en/of zonnepanelen nemen. Een uitgebreide toelichting bekijk je hierna.

Combinatie met huidige CV-ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (van bijvoorbeeld Atag en Thermagas) is dan onontbeerlijk. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp als er extra veel vraag is. Wanneer? Bijvoorbeeld in de winter. Tip: niet elke gasgestookte ketel kan je laten samenwerken met een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten voor je een keuze maakt. Vind alles uit over hybride systeem in Simonshaven installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente De Wolden)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. Deze energie kun je optioneel met je eigen zonnepanelen genereren. De opgewekte stroom wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Een goede stap richting de “0” op de gasmeter in Alteveer.

Zonneboiler

In het geval je een zonneboiler hebt, kun je altijd gebruik maken van warm water om te benutten voor de bad/douche of voor de wasmachine. Ze zijn verkrijgbaar verschillende groottes. Door te kijken naar aantal inwoners en energiegebruik zoek jij een kleine (100 liter ) of een model met extra capaciteit (325 liter). Met slimme zonnecollectoren op jouw dak wordt warm water gemaakt en in de boiler opgeslagen. Overdag wordt er warm water opgewekt die in de avond meteen consumeerbaar is.

Direct een hybride systeem in Alteveer laten plaatsen voor radiatoren of vloerverwarming? Vraag offertes aan m.b.t. warmtepomp prijzen voor oude huizen en nieuwbouw!