Hybride warmtepomp Altforst Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: bespaar €30 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De welbekende gasgestookte ketel (zoals Vaillant, Nefit, Atag, Remeha) gaat vanaf 2021 helemaal in de ban. Jouw “oude” verwarmingsketel mag je dan uitsluitend inwisselen voor een duurzaam alternatief. O.a. een pelletkachel, biomassaketel, elektrische cv-ketel, infraroodpanelen, het warmtenet of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid is het meest interessant, maar is ook prijzig. Maar er een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem in Altforst met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Voordelig, is geschikt voor bestaande bouw en nieuwbouw, en gunstig voor de energienota. Hier bekijk je aanvullende details over subsidies, verschillende soorten, energieverbruik, terugverdientijd enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige ketel hr-ketel. Zeer populair in Altforst. Een dergelijk hybride opstelling rendeert in bestaande bouw en nieuwe woningen. Een ongecompliceerde en vrij betaalbare benadering om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Daarnaast is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Je gasverbruik neemt af met zo’n 75%. De hr-ketel springt alleen bij als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in verschillende uitvoeringen. Sommige types dragen bij aan ruimteverwarming, en andere apparaten zorgen voor alleen warm tapwater. Voor eigenlijk elk huis is er een oplossing. Belangrijk: enige vorm van isolatie is noodzakelijk. Welke installatie spoort met mijn huis? Onderstaand check je praktische info over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Eneco).

1. Buitenlucht warmtepomp

Erg populair: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Altforst. Een soort airco-installatie haalt warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). De gewonnen warmte vindt z’n weg via leidingen naar het binnendeel van de installatie. De pomp vormt de buitenlucht om naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, de opwarming van het gebruikswater komt via de ketel. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste huizen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp werkt op basis van warmte in de ventilatielucht. Deze warmte wordt getransporteerd naar de CV. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en ook voor het aanmaken van heet water. De warmtepomp werkt doelmatig. Dit betekent een lagere energierekening! Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Betaalbaar

Een hybride oplossing er er al vanaf €2300.

Eenvoudig te plaatsen

De installateur is er 1 dag mee bezig

Erg milieuvriendelijk

Beperkt jouw gasverbruik met 75%. Verantwoordelijkheid nemen!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. De aanschafprijs is laag, jij kan aanspraken maken op subsidies en je wekelijkse energieverbruik neemt flink af, plus CO2-uitstoot in gemeente West Maas en Waal. Dat klinkt goed, maar concreet? Onderstaand lees je een rekenvoorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte Altforst aan).

Geld besparen met de hybride warmtepomp gebeurt op twee gebieden: de totale energielasten gaan naar beneden, en je stoot minder CO-2 uit. In het schema geeft onze expert een toelichting. Met behulp van een hybride warmtepompsysteem bespaar je – voor een eenpersoonshuishouden – zo rond de €380 per kalenderjaar. Tevens beperk je de uitstoot van CO-2 met 2200 kilo. Goed voor jouw portemonnee en daarnaast erg milieubewust. Wellicht ook beschikbaar: hybride warmtepomp Kamperveen.

Type installatieEnergieconsumptie*Energielasten*Besparing*CO2-uitstoot
HR-ketel1600 m3 gas€1008€03400 kilo
Warmtepomp 5 kW met Gewone CV-ketel600 m3 gas + 1250 kWh per jaar€628€3802200 kilo

* Per kalenderjaar (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Altforst? (update juli 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met aankoopkosten, installatiekosten, ISDE subsidie en extra stroomverbruik. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Gelderland.

Kosten

Allereerst heb je de prijs van het fysieke product. Uiteraard kost ook het installeren geld, ga uit van 45% van de productprijs. Je gaat meer stroom verbruiken, maar veel minder (duur) gas. Verreken de stroom- en gaskosten voor een compleet beeld van de kosten via een installatiebedrijf uit Altforst.

Subsidie (ISDE) in Altforst

De overheid hanteert een zeer aantrekkelijke subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als biomassaketel, pelletkachels, elektrische cv-ketels, het warmtenet, zonneboilers en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €2100 – plus minus €4800. De uiteindelijke subsidie wordt beïnvloed door het merk en type, vermogen (kW) en energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te analyseren behoor je alle variabelen in een berekening gooien. Kosten systeem + installatiekosten, de besparing op gas, en natuurlijk subsidie. Meestal is het resultaat een noemenswaardig rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 7 jaar. Voor dure systemen met water-water en aardbronnen ligt dit natuurlijk wat langer.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem is anders dan een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Het systeem werkt samen met minimaal twee warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en voor voldoende elektriciteit heb je veel vermogen nodig (combineren). Dit kan jij doen met tal van combinaties. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig bij piekverbruik. Kies hiervoor tenminste een ervaren installateur in Altforst. Verder kunnen jullie een zonneboiler en/of zonnepanelen aanschaffen. Alles over dit onderwerp check je in onderstaande alinea.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een (vrij) nieuw gekochte HR-ketel (van bijvoorbeeld AWB of Novum) is dan benodigd. De gasgestookte ketel treedt in werking als je opeens veel warm water gebruikt. Bijvoorbeeld als de temperatuur buiten laag is. Tip: niet iedere ketel kan je laten samenwerken met een warmtepomp. Laat je altijd goed informeren voor je overgaat tot de aankoop. Zoek ook naar hybride systeem in Simpelveld installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente West Maas en Waal)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. Deze energie kun jij logischerwijs zelf opwekken met zonnepanelen. De opgewekte stroom wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Een goede stap richting een energieneutrale woning in Altforst.

Zonneboiler plaatsen

In het geval je een zonneboiler hebt, kun je altijd gebruik maken van voldoende warm tapwater, om te douchen of om te koken. Je kunt ze aanschaffen in formaten groot en klein. Door te kijken naar aantal inwoners en verbruik van energie ga jij voor een kleine (175 liter) of een XL-systeem (250 liter). Middels speciale zonnecollectoren op jouw dak kan water worden verwarmd. Overdag wek je stroom op, die je zelf in de avond weer verbruikt.

Wil je een hybride systeem in Altforst laten plaatsen voor radiatoren of vloerverwarming? Doorzoek warmtepomp prijzen voor oude huizen en nieuwbouw!