Hybride warmtepomp Ammerstol Een combi van warmtepomp en CV-ketel: bespaar €500 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De oude en vertrouwde mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, Nefit, Remeha, Atag) zal vanaf 2021 langzaam verdwijnen. Jouw klassieke verwarmingsketel kun je dan enkel inwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Interessante opties zijn elektrische cv-ketel, het warmtenet, zonneboiler, biomassaketel, infraroodpanelen of een warmtepomp. Deze laatste optie is zeer populair, hoewel het ook een aardige investering vergt. Een tussenweg is nu ook mogelijk: een hybride warmtepomp systeem in Ammerstol met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. Voordelig, is geschikt voor bestaande bouw en nieuwbouw, en je gasverbruik zal drastisch afnemen. Op deze pagina vergelijk je nuttige details over voordelen en nadelen , terugverdientijd, energieverbruik, verschillende soorten en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combi van een warmtepomp met jouw klassieke cv-ketel. We zien het veel in Ammerstol. Zo’n hybride oplossing wordt veel toegepast in bestaande bouw en nieuwe woningen. Een simpele en vrij betaalbare aanpak om te besparen op de energienota. Daarnaast stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit buiten- of ventilatielucht. Je gasverbruik reduceer je met gemiddeld 69%. De CV-ketel “helpt” bij piekverbruik.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in verschillende uitvoeringen. Sommige systemen zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere uitvoeringen regelen het warme water. Voor praktisch elk type woning is er een geschikt systeem. Goed om te weten: isolatie + HR++ glas is cruciaal. Welk model rijmt met mijn huis? Hieronder detecteer je een korte uitleg over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk Galletti).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Ammerstol. Een buitenunit (airco-achtig systeem) “vangt” warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). De gewonnen warmte vindt z’n weg via een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. De pomp zet de buitenlucht om naar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Zoek jij een systeem dat ook het tapwater opwarmt? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woningen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp benut aanwezige lucht uit keuken, badkamer etc. De gewonnen warmte wordt getransporteerd naar de CV. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte voor het verwarmen van de woning en voor het maken van warm tapwater. De warmtepomp is bijzonder effectief. Dit betekent een lagere energierekening! Gebruik je de ventilatielucht warmtepomp alleen voor het maken van warm tapwater? Dan hebben we het over een warmtepompboiler.

Voordelig

Een hybride installatie er er al vanaf €3000.

Eenvoudig te plaatsen

Je hoeft de woning niet eerst grondig te renoveren.

Milieubewust product

Reduceert gasverbruik met 65%. Verantwoorde keuze!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. Het is relatief goedkoop, de subsidies zijn hoog en je kunt flink besparen op de energielasten en de uitstoot van CO-2 in gemeente Bergambacht. Waar moet ik aan denken? Hierna ontdek je bruikbare informatie (of vraag een warmtepomp offerte Ammerstol op).

Kosten besparen via hybride warmtepompen kan je op twee manieren uitleggen: je bespaart op je energielasten, en de uitstoot van Co-2 gaat naar beneden. Hiernaast kan jij een uitgewerkte calculatie vinden. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in het geval van een eengezinswoning – eenvoudig €310 per kalenderjaar. Verder reduceer je de CO2 uitstoot met 1700 kilo. Lekker geld overhouden en wel zo duurzaam. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Kattendijke.

Type systeemVerbruik energie*Energienota*Besparen*CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel1950 m3 gas€1228,5€02900 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel950 m3 gas + 1600 kWh per jaar€918,5€3101700 kilo

* Per kalenderjaar (update juni 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Ammerstol? (update juni 2020)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Maak hiervoor een complete rekensom met aankoopkosten, aansluitkosten, subsidies en het verwachtte energieverbruik. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Zuid-Holland.

Prijs van de apparatuur

Het totaalplaatje bestaat voornamelijk uit het tarief voor de pomp. Een specialist voor het aanleggen kost gemiddeld gezien 45% van de pomp-kosten. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, terwijl je minder gas stookt. Verreken de stroom- en gaskosten zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit Ammerstol.

ISDE Subsidie in Ammerstol

De RVO heeft een royale subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als pelletkachels, zonneboilers, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, het warmtenet en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €1600 tot +/- €4000. Het totale bedrag is een afgeleide van het type systeem, vermogen (kW) en energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te schatten moet je beslist alle bovenstaande zaken verrekenen. De kosten van de installatie, de energiebesparingen en natuurlijk subsidie. Normaliter kom je tot een aanzienlijk rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van zo’n 7,5 jaar. Wanneer we spreken over all-electric met boringen en grondwater is dit vaak minimaal 13 jaar.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem differentieert zich van een full electric (standalone) warmtepomp. Het is afhankelijk van minimaal twee warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, heet tapwater voor direct gebruik, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken moet je energiebronnen combineren. Hiervoor zijn verschillende manieren. De gasgestookte ketel doet z’n werk op bij heel koude dagen. Selecteer altijd een gediplomeerde installateur in Ammerstol. Verder kunnen jullie een zonneboiler en/of zonnepanelen laten installeren. De mening van onze vakmannen tref je hieronder.

Combineren met de huidige CV ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een compatibel HR-ketel (van bijvoorbeeld Ferroli + Novum) is dan benodigd. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend als de warmtevraag erg hoog is. Wanneer? Bijvoorbeeld als de temperatuur buiten laag is. Noemenswaardig: niet elke gasgestookte ketel werkt samen met een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten voor je een keuze maakt. Vind alles uit over hybride systeem in Sint Jansklooster installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Bergambacht)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. Deze energie kun jij logischerwijs zelf opwekken met zonnepanelen. Deze stroom gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Een uitstekende eerste stap naar een energieneutrale woning in Ammerstol.

Zonneboiler plaatsen

Via jouw zonneboiler heb je altijd de beschikking over opgewarmd water voor normaal gebruik, voor de bad/douche of om te koken. Dergelijke boilers kan je bestellen in allerlei formaten. Door te kijken naar aantal inwoners en gebruik van energie selecteer je een kleine (150 liter) of grote variant (300 liter). Met behulp van een speciaal type zonnecollectoren op jouw dak wordt warm water gemaakt en in de boiler opgeslagen. ‘S ochtends en ‘s middags wordt stroom opgewekt en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Ook een hybride systeem in Ammerstol installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Aanvraag warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!