Hybride warmtepomp Amstelveen Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: bezuinig €40 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “oude” hr-ketel (Nefit, Remeha, Atag, Vaillant) wordt per 2021 langzaam uitgefaseerd. Jouw welbekende hr-ketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een gasvrij alternatief. Denk daarbij aan biomassaketel, infraroodpanelen, zonneboiler, pelletkachel, elektrische cv-ketel of een warmtepomp. Deze laatste optie wordt gezien als de opvolger van de CV, hoewel het ook een aardige investering vergt. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem in Amstelveen met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. De investering is niet enorm, ook voor oudere woningen, en het verlaagt de CO-2 uitstoot. Hier analyseer je bruikbare details over subsidies, werking, kosten, energieverbruik en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met jouw huidige ketel mono cv-ketel. Zeer populair in Amstelveen. Een hybride installatie rendeert in bestaande bouw en nieuwe huizen. Een probleemloze en betaalbare aanpak om te besparen op de energienota. Verder is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Je gasverbruik verminder je zo met 61%. De CV-ketel doet alleen z’n werk als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in verschillende uitvoeringen. Sommige modellen zorgen voor een verwarmd huis, en andere types regelen het warme water. Voor praktisch elk type woning is er een rendabel type pomp. Bedenk wel: isolatie + HR++ glas is vereist. Welke uitvoering strookt met mijn wensen en budget? Hieronder check je meer info over de 2 meest populaire installaties (of check GREE).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Amstelveen. Een buitenunit haalt warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). Deze opgevangen warmte vindt z’n weg via leidingen naar de warmtepomp. De pomp vormt de buitenlucht om naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, de opwarming van het gebruikswater komt via de ketel. Zoek jij een systeem dat ook het tapwater opwarmt? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

Miljoenen huizen worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp profiteert van warmte in de ventilatielucht. Deze warmte vindt z’n weg naar de hr-ketel. Hier vindt een proces plaats dat helpt voor de centrale verwarming en ook voor het aanmaken van heet water. De installatie heeft een hoog rendement. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor de aanmaak van heet water? Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Relatief goedkoop

Een hybride apparaat bestel je al vanaf €3000.

Handige snelle montage

Geen aanpassingen in huis nodig.

Een 'groen' systeem

Minimaliseert gasverbruik met 65%. Verantwoordelijkheid nemen!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. Het is niet duur, je kunt profiteren van subsidies en je gasverbruik wordt gereduceerd, hetzelfde geldt voor de uitstoot van CO-2 in gemeente Amstelveen. Dat klinkt goed, maar concreet? Hieronder signaleer je een voorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte Amstelveen aan).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen kan je op twee manieren uitleggen: je energienota valt lager uit, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). Hiernaast geeft onze expert een toelichting. Via een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in het geval van een eengezinswoning – eenvoudig €280 per 12 maanden. Ook beperk je de uitstoot van CO-2 met 1850 kilo. Maandelijks minder geld uitgeven en je bestrijdt het broeikaseffect. Lees nu verder over hybride warmtepomp Kedichem.

Type systeem Verbruik energie* Kosten stroom + gas* Besparingen* CO2-uitstoot
Normale HR-ketel 1550 m3 gas €976,5 €0 3050 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel 550 m3 gas + 1750 kWh per jaar €696,5 €280 1850 kilo

* Berekend op jaarbasis (update mei 2024).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een warmtepomp in Amstelveen? (update mei 2024)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Maak hiervoor een complete rekensom met prijs van het systeem, installatiekosten, subsidies en stroomverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Noord-Holland.

Productprijs

Het totaalplaatje bestaat voornamelijk uit de investering in de installatie. Ook de installateur is niet gratis, gemiddeld zo’n 35% van de verkoopprijs. Je stroomverbruik neemt toe, echter het gasverbruik daalt enorm. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit Amstelveen.

ISDE Subsidie in Amstelveen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft een vorstelijke subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van elektrische cv-ketels, biomassaketel, zonneboilers, het warmtenet, pelletkachels en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €1000 tot €4400. Het bedrag wat jij terugkrijgt heeft te maken met het merk, het aantal KW en het energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te berekenen moet je alle soorten opbrengsten en kosten verrekenen. De totale kosten, de stroom/gas besparing en uiteraard je subsidie. In de meeste gevallen kom je tot een aantrekkelijk rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van 7,5 jaar. Bij de geavanceerde producten waarbij geboord moet worden (aardwarmte) is dit vaak minimaal 13 jaar.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem differentieert zich van een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Je kiest namelijk altijd minimaal twee warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, warm water om te douchen en te wassen, en stroom voor alle elektrische apparaten zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Dit kan met allerhande opstellingen. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig bij piekverbruik. Neem minstens een ervaren installateur in Amstelveen. Tevens kun jij zonnepanelen en/of een zonneboiler nemen. Meer over al deze combinaties kun je hieronder doornemen.

Combineren met de huidige CV ketel

Laat jij een hybride warmtepomp installeren? Een innovatieve HR-ketel (van een merk als Atag + Thermagas) is echter onmisbaar. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp wanneer dat echt nodig is. Denk aan situaties bij strenge vorst. Belangrijk: niet elke traditionele ketel werkt in combinatie met een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten voordat je tot een aankoop overgaat. Lees nu verder over hybride systeem in Sint Kruis installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Amstelveen)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. Deze energie kun je optioneel via je eigen zonnepanelen opwekken. De opgewekte stroom wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Een goede stap richting een gasvrije woning in Amstelveen.

Zonneboiler

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, kun jij 24/7 aanspraak maken op opgewarmd water voor normaal gebruik, voor de bad/douche of voor de wasmachine. Deze producten zijn te koop in allerlei formaten. Op basis van het aantal bewoners en gebruik van energie zoek jij een kleine (200 liter) of een XL-systeem (275 liter). Met behulp van baanbrekende zonnecollectoren op het dak wordt het water verwarmd en opgeslagen. Overdag wek je stroom op, en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Amstelveen laten installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Start aanvraag t.b.v. warmtepomp prijzen voor oude huizen en nieuwbouw!