Hybride warmtepomp Amstenrade Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: bezuinig €45 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “oude” hr-ketel (Nefit, Remeha, Atag, Vaillant) gaat vanaf 2021 helemaal in de ban. Jouw “gewone” cv-ketel kun je dan enkel inruilen voor een gasvrij alternatief. Hierbij kun je denken aan infraroodpanelen, het warmtenet, pelletkachel, zonneboiler, biomassaketel of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid is het meest interessant, maar is zeker niet goedkoop. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: het hybride warmtepomp systeem in Amstenrade met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. Betaalbaar, is geschikt voor bestaande bouw en nieuwbouw, en het verbruikt amper gas. Op deze pagina signaleer je nuttige uitleg over kosten, voordelen en nadelen , energiekosten, subsidies enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met de oude & vertrouwde verwarmingsketel. Zeer populair in Amstenrade. Zo’n hybride systeem is rendabel voor wat oudere woningen en nieuwe woningen. Een relatief eenvoudige en betaalbare oplossing om het gasverbruik terug te dringen. Bovendien stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit buiten- of ventilatielucht. Het gasverbruik breng je gemiddeld terug met 60%. De CV-ketel “helpt” wanneer dat echt nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei soorten en maten. Sommige installaties zijn puur voor de verwarming, en andere uitvoeringen zijn puur voor het opwarmen van water. Voor vrijwel elk soort woning is er een passende installatie. Let op: isolatie van dak, vloer en gevel is noodzakelijk. Welke uitvoering strookt met mijn huis? Verderop vind je bruikbare info over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Haier).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Amstenrade. Een ‘airco achtig’ toestel haalt warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). De gewonnen warmte gaat per leidingen naar het binnendeel. Deze vormt de buitenlucht om naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woningen worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp profiteert van de aangezogen lucht uit huizen. Deze vrijgekomen warmte wordt naar de gasketel gestuurd. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte bij het verwarmen van de woning en voor water om te douchen/koken/wassen. Het apparaat werkt zeer efficiënt. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Gebruik je de ventilatielucht warmtepomp alleen voor de aanmaak van heet water? Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Betaalbaar

Een hybride systeem laat je al installeren vanaf €2200.

Simpele installatie

Je hele huis hoeft niet over de kop

Een 'groen' systeem

Vermindert gasverbruik met 80%. Maximaal zorgdragen!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. Het is relatief goedkoop, jij kan aanspraken maken op subsidies en je wekelijkse energieverbruik neemt flink af, plus uitstoot van CO-2 in gemeente Schinnen. Exacte aantallen? Onderstaand bekijk je bruikbare informatie (of vraag een warmtepomp offerte Amstenrade aan).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp gaat langs 2 kanten: je energielasten dalen, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. In het schema geeft onze expert een toelichting. Op basis van een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een gemiddelde eengezinswoning – om en nabij de €460 per 12 maanden. Daarbij daalt jouw Co2 uitstoot met 1900 kilo. Lekker geld overhouden en je neemt je energie-verantwoordelijkheid. Je treft hier ook uitgebreide info over hybride warmtepomp Keijenborg.

SituatieGas + Elektra verbruik*Energienota*Besparingen*CO2-uitstoot
Normale HR-ketel1600 m3 gas€1008€03100 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel600 m3 gas + 850 kWh per jaar€548€4601900 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Amstenrade? (update juli 2020)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als kostprijs, installatiekosten, hoogte van de subsidie en stroomverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het snel bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Limburg.

Prijs van het systeem

De meeste kosten zitten ‘m in het tarief voor de pomp. Daarnaast bedragen de installatiekostengemiddeld zo’n 40% van het artikel. Het stroomverbruik stijgt, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Dit dien je met elkaar te verrekenen zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit Amstenrade.

ISDE Subsidie in Amstenrade

De overheid hanteert een gulle subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals het warmtenet, pelletkachels, biomassaketel, zonneboilers, infraroodpanelen en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €1000 tot ongeveer € 2500. Het totale bedrag wordt beïnvloed door het model, vermogen (kW) en energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te begroten moet je beslist alle soorten opbrengsten en kosten optellen en berekenen. De prijs van het apparaat, installatie, de energiebesparingen en de hoogte van de subsidie. Normaal vloeit hieruit voort een aanzienlijk rendement en een gemiddelde terugverdientijd van +/- 6,5 jaar. Wanneer we spreken over all-electric met boringen en grondwater ligt dit uiteraard hoger.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem onderscheidt zich van een all-electric (volledig elektrisch) model. Het systeem werkt samen met diverse warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, warm water om te douchen en te wassen, en stroom voor alle elektrische apparaten moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Hiervoor zijn tal van manieren. De gasketel (CV) blijft werken bij piekverbruik. Neem wel een gecertificeerde installateur in Amstenrade. Ook kan je zonnepanelen en/of een zonneboiler installeren. De tips van onze experts lees je hierna.

Combineren met de huidige CV ketel

Laat jij een hybride warmtepomp installeren? Een (vrij) nieuw gekochte HR-ketel (van bijvoorbeeld Bosch + Intergas) is onmisbaar. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend bij piekverbruik. Denk aan situaties op koude dagen. Let op: niet elke CV-ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Zoek altijd uitgebreid naar info alvorens je een systeem kiest. Ook interessant: hybride systeem in Sint Maarten installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Schinnen)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. Deze energie kun je optioneel laten opwekken door je eigen zonnepanelen. Je ‘groene’ elektriciteit kan direct worden gebruikt door de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Het is een mooi begin voor een energieneutrale woning in Amstenrade.

Zonneboiler

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, zit je er goed bij. Je hebt heet water voor dagelijks gebruik, in de badkamer of om te wassen. Dergelijke boilers kan je bestellen in verschillende groottes. Met het aantal huisgenoten als basis en energieverbruik selecteer je een kleine (200 liter) of een model met extra capaciteit (300 liter). Met behulp van een speciaal type zonnecollectoren op je woning wordt water opgewarmd. ‘S ochtends en ‘s middags wordt stroom opgewekt die in de avond meteen consumeerbaar is.

Snel zo'n hybride systeem in Amstenrade laten aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Check warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!