Hybride warmtepomp Amsterdam-Duivendrecht Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: spaar €30 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “oude” mono cv-ketel (zoals o.a. Nefit, Remeha, Intergas, Atag) gaat vanaf 2021 helemaal in de ban. Jouw klassieke mono cv-ketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Hierbij kun je denken aan zonneboiler, elektrische cv-ketel, pelletkachel, biomassaketel, infraroodpanelen of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid is zeer populair, maar ook duur. Daar is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem in Amsterdam-Duivendrecht met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. Voordelig, het past in vrijwel elke woning, en je bespaart op je energierekening. Hier ontdek je nuttige informatie over werking, voordelen en nadelen , terugverdientijd, energieverbruik enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de de oude & vertrouwde mono cv-ketel. Een vrij gangbare installatie in Amsterdam-Duivendrecht. Een hybride installatie is zowel interessant voor jaren 80 woningen en nieuwe woningen. Het is een gemakkelijke en vrij betaalbare aanpak om het gasverbruik terug te dringen. Ook is het een milieuvriendelijk systeem. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit omgevingslucht of ventilatielucht. Het gasverbruik beperk je met gemiddeld 69%. De hr-ketel springt alleen bij als het nodig is (bijv. bij koude dagen).

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei soorten en maten. Sommige apparaten zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere uitvoeringen regelen het warme water. Voor eigenlijk elk huis is er een passende installatie. Goed om te weten: enige vorm van isolatie is essentieel. Welke installatie spoort met mijn budget en eisen? Onderstaand ontdek je een vergelijking van de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk Herz).

1. Buitenlucht warmtepomp

Erg populair: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Amsterdam-Duivendrecht. Een ‘airco achtig’ toestel maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). De gewonnen energie vindt z’n weg via een leiding naar het binnendeel. De warmtepomp verandert de buitenlucht naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, en de cv-ketel voor warm tapwater. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woonhuizen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp werkt op basis van luchtstromen uit de woning. De gewonnen warmte gaat naar de cv-ketel. Hier vindt een proces plaats dat helpt om de verwarming van de woning aan te sturen en voor water om te douchen/koken/wassen. Het systeem heeft een hoog rendement. Hierdoor kun je de energiekosten aanzienlijk reduceren. Gebruik je de ventilatielucht warmtepomp alleen voor de aanmaak van heet water? Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2300.

Handige snelle montage

Technisch hoeft er aan de woning niets veranderd te worden.

Verantwoorde keuze

Beperkt jouw gasverbruik met 55%. Voor de langetermijn!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. Het is niet duur, jij kan aanspraken maken op subsidies en je gasverbruik neemt af, net als de CO2-uitstoot in gemeente Ouder-Amstel. Waar mag ik op rekenen? Onderstaand bekijk je alles wat je moet weten (of vraag een warmtepomp offerte Amsterdam-Duivendrecht aan).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen kent 2 soorten aspecten: je bespaart op je energielasten, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. Hiernaast schetst onze specialist een voorbeeld. Op basis van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – voor een eenpersoonshuishouden – ongeveer zo’n €430 per 12 maanden. Eveneens daalt jouw Co2 uitstoot met 2050 kilo. Flink wat goed besparen en jij bent duurzaam bezig. Andere regio? Bekijk nu direct alles over hybride warmtepomp Kerk Avezaath.

Type systeemEnergieverbruik*Energienota*Bezuiniging*CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel1750 m3 gas€1102,5€03250 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel750 m3 gas + 1000 kWh per jaar€672,5€4302050 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update mei 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Amsterdam-Duivendrecht? (update mei 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als kosten van de apparatuur, kosten van de installateur, Investeringssubsidie duurzame energie en besparing om energie. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Noord-Holland.

Prijs van het systeem

Het totaalplaatje bestaat voornamelijk uit de kostprijs van het systeem. Uiteraard kost ook het installeren geld, doorgaans +/- 40% van de productprijs. Je stroomverbruik neemt toe, echter het gasverbruik daalt enorm. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit Amsterdam-Duivendrecht.

ISDE Subsidie in Amsterdam-Duivendrecht

De RVO faciliteert in een gulle subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals elektrische cv-ketels, zonneboilers, infraroodpanelen, pelletkachels, biomassaketel en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €1100 tot +/- €3800. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt hangt af van het model, vermogen (uitgedrukt in kW) en het energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van de hybride warmtepomp te ramen betaam je alle bovenstaande zaken verrekenen. De totale kosten, de energiebesparingen en vanzelfsprekend de subsidie. In het algemeen resulteert dit in een hoog rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 7,5 jaar. Voor dure systemen waar een grondboring bij komt kijken gaat dit naar de 12 jaar.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem is echt wat anders dan een full electric (standalone) warmtepomp. Het systeem werkt samen met 2 of meer warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, warm water om te douchen en te wassen, en stroom voor alle elektrische apparaten ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Hiervoor zijn allerlei oplossingen. De gasgestookte ketel doet z’n werk op als er extra veel vraag is. Selecteer tenminste een ervaren installateur in Amsterdam-Duivendrecht. Daarbij kun je zonneboilers en ook zonnepanelen laten installeren. Een uitgebreide toelichting kun je hieronder doornemen.

Combinatie met huidige CV-ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (bijvoorbeeld van AWB en Radson) is echter aan te raden. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp als er opeens veel vraag naar warmte is. Dat kan zijn als de temperatuur buiten laag is. Belangrijk: niet iedere ketel is te combineren met een warmtepomp. Laat je altijd goed informeren voordat jij het product gaat kopen. Mensen zochten ook naar: hybride systeem in Sint Nicolaasga installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente Ouder-Amstel)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. De stroom kan jij mogelijk via je eigen zonnepanelen opwekken. Je ‘groene’ elektriciteit kan direct worden gebruikt door de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Het is een mooi begin voor een woning zonder gasverbruik in Amsterdam-Duivendrecht.

Zonneboiler aansluiten

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, heb je altijd de beschikking over voldoende warm tapwater, voor een warme douche of voor de wasmachine. Deze producten zijn te koop in formaten groot en klein. Op basis van het aantal bewoners en energiegebruik selecteer je een kleine (200 liter) of grote variant (250 liter). Middels slimme zonnecollectoren op jouw dak wordt het water op een duurzame manier opgewekt. Zo kun je overdag energie opwekken die je ‘s avonds gebruikt.

Wil je een hybride systeem in Amsterdam-Duivendrecht aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Aanvraag warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!