Hybride warmtepomp Amsterdam Zuidoost Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: bezuinig €35 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “oude” verwarmingsketel (als Intergas, Remeha, Nefit, Atag) mag je vanaf 2021 niet meer vervangen. Jouw huidige ketel mono cv-ketel mag je dan enkel omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Hierbij kun je denken aan pelletkachel, infraroodpanelen, zonneboiler, biomassaketel, het warmtenet of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid is zeer populair, maar is zeker niet goedkoop. Goed nieuws, er is een middenweg: het hybride warmtepomp systeem in Amsterdam Zuidoost met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. Betaalbaar, eenvoudig te installeren en het verlaagt de CO-2 uitstoot. Op deze website detecteer je alle details over werking, voordelen en nadelen , kosten, energieverbruik en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met de oude & vertrouwde verwarmingsketel. Je komt het steeds vaker tegen in Amsterdam Zuidoost. Zo’n hybride systeem is rendabel voor wat oudere woningen en meer recente woningen. Een ongecompliceerde en relatief goedkope wijze om de gasrekening te drukken. Daarnaast is het een milieuvriendelijk systeem. De hybride warmtepomp neemt de warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Het gasverbruik beperk je in met gemiddeld 71%. De hr-ketel is alleen nodig als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige modellen verwarmen puur de woning, en andere installaties zijn puur voor het opwarmen van water. Voor bijna iedere situatie is er een hybride systeem. Let op: isolatie van dak, vloer en gevel is noodzakelijk. Welk model matcht bij mijn woning? Hierna vergelijk je een korte uitleg over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Heliotherm).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Amsterdam Zuidoost. Het buitendeel (een soort airco) “vangt” warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). Deze energie vindt z’n weg via een leiding naar het binnendeel. De warmtepomp converteert de buitenlucht naar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, de CV ketel zorgt voor heet water. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woonhuizen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit de aangezogen lucht uit huizen. De gewonnen warmte vindt z’n weg naar de hr-ketel. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en voor warm water om te douchen. Het apparaat is bijzonder effectief. Dit betekent een lagere energierekening! Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan hebben we het over een warmtepompboiler.

Voordelig

Een hybride installatie er er al vanaf €2100.

Makkelijk te installeren

Er zijn geen heftige bouwkundige aanpassingen nodig.

Toekomstbestendig

Verkleint jouw gasverbruik met 70%. Verantwoordelijkheid nemen!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. Het is niet duur, jij kan aanspraken maken op subsidies en je gasverbruik wordt gereduceerd, hetzelfde geldt voor de CO2-uitstoot in gemeente Amsterdam. Hoeveel precies? Onderstaand lees je meer info (of vraag een warmtepomp offerte Amsterdam Zuidoost op).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp doe je aan twee kanten: je bespaart op je energielasten, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). Hiernaast kan jij een uitgewerkte calculatie vinden. Met een hybride warmtepompsysteem bespaar je – voor een eenpersoonshuishouden – ongeveer zo’n €440 per jaar. Eveneens reduceer je de CO2 uitstoot met 2000 kilo. Goed voor jouw portemonnee en goed voor het milieu. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Kelpen-Oler.

Type installatieEnergieconsumptie*Energiekosten*Besparingen*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel1700 m3 gas€1071€03200 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel700 m3 gas + 950 kWh per jaar€631€4402000 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Amsterdam Zuidoost? (update juli 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Daarbij dien je rekening te houden met aankoopkosten, installatiekosten, Investeringssubsidie duurzame energie en stroomverbruik. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is zo gek nog niet in de provincie Noord-Holland.

Kosten

Om te beginnen heb je de prijs van het fysieke product. Uiteraard kost ook het installeren geld, vaak ongeveer 35% van de verkoopprijs. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, echter het gasverbruik daalt enorm. Probeer een schatting te maken voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit Amsterdam Zuidoost.

Subsidie (ISDE) in Amsterdam Zuidoost

Het rijk faciliteert in een gulle subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als infraroodpanelen, pelletkachels, biomassaketel, zonneboilers, het warmtenet en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €1200 tot +/- €3700. De uiteindelijke subsidie komt tot stand op basis van het merk en type, vermogen (kW) en het energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van de hybride warmtepomp te achterhalen betaam je alle kosten en baten optellen en berekenen. De kosten van de installatie, de stroom/gas besparing en uiteraard je subsidie. Meestal resulteert dit in een behoorlijk rendement + gemiddelde terugverdientijd van +/- 8 jaar. Bij de geavanceerde producten waar een grondboring bij komt kijken duurt dat aanzienlijk langer.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem onderscheidt zich van een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Je kiest namelijk altijd diverse warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, heet water voor de douche en keuken, en voor voldoende elektriciteit moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Hiervoor zijn velerlei opstellingen. De gasgestookte ketel doet z’n werk op bij piekverbruik. Vraag minstens een ervaren installateur in Amsterdam Zuidoost. Bovendien kan je zonnepanelen en/of een zonneboiler nemen. De tips van onze experts lees je hierna.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een goede HR-ketel (bijv. van Bosch en ook Nefit) is wel benodigd. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend als je opeens veel warm water gebruikt. Denk aan situaties als de temperatuur buiten laag is. Update: niet elke cv kan je laten samenwerken met een warmtepomp. Laat je altijd goed informeren voor je een keuze maakt. Wellicht spreekt dit je ook aan: hybride systeem in Sint Maartensvlotbrug installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Amsterdam)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. De benodigde energie kun je eventueel met je eigen zonnepanelen genereren. De stroom afkomstig van de panelen wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Het is een mooi begin voor een gasvrije woning in Amsterdam Zuidoost.

Combineren met zonneboiler

Door je eigen zonneboiler kun je altijd gebruik maken van warm water om te benutten voor de bad/douche of voor de wasmachine. De boilers zijn er in verschillende groottes. Afhankelijk van de gezinssituatie en energiegebruik kies je een kleine (200 liter) of grotere boiler (400 liter). Met behulp van baanbrekende zonnecollectoren op jouw dak wordt warm water gemaakt en in de boiler opgeslagen. ‘S ochtends en ‘s middags wordt stroom opgewekt en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Amsterdam Zuidoost aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Vraag offertes aan m.b.t. warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!